Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Inreda och odla på balkong - inredarens bästa tips

När det börjar bli varmare är det hög tid att ta vårt pick och pack och flytta ut så mycket det bara går. Här kommer några tips till er som har balkong och vill skapa en grönskande och underbar oas på några få kvadrat.

Av Bygghemma-redaktionen2023-11-30


Se allt inom balkong och balkonginredning


Letar du inspiration till balkongen? Vi frågade inredaren och trädgårdsälskaren Marie Söderberg om hennes bästa tips när det kommer till odling och inredning på liten yta.


Odla på balkong

Du behöver inte ha en stor trädgård för att odla härliga ätbara växter. Satsa på att odla sånt du verkligen tycker om och att planera ditt nya projekt efter utrymmet balkongen tillåter. För en mindre balkong är det perfekt att odla i olika lådor som du hänger runt om på räcket, för då har du golvytan helt fri för sittplatser. För dig som drömmer om ett växthus och har en något större balkong eller uteplats – satsa på en odlingsvitrin, det är ett växthus i miniformat.

 

Växthållare Gardena

Växthållare Gardena Nature Up! är ett flexibelt system som på enkelt sätt skapar en grön vägg av blommor, örter och grönsaksodlingar. Systemet kan antingen stå direkt på marken eller hängas på väggen och delarna byggs enkelt ihop och kan utökas utan verktyg. 

 

Inreda och odla på balkong - Väggväxthus

Växthus Vitavia Ida Vägg är knappt två meter brett och lämpar sig utmärkt för odling på den en lite större balkong. 

Se våra balkongmöbler


Körsbärstomater som odlas i kruka är smart för balkong, du kan köpa färdiga eller förodla hemma. Gurkor trivs på balkongens soliga plats. Om du har möjlighet att hänga upp en ampel är det ju extra festligt att odla jordgubbar där.

Maries favoritgrönsaker att odla på balkongen:
chili
bönor
cocktailtomater
sallad
örter

Grönsaker som kräver lite mer tid och plats men som är roligt att odla:
morötter
potatis
gurka
jordgubbar och andra bär

Tips 1
Så inte alla dina frön på en och samma gång, så har du tillgång till god sallad under hela sommaren.

Tips 2
Blanda gärna grönsaker med blommor, varannan ringblomma och sallad. Och så dill, förutom att de doftar gott så är dess kronor så fina att plocka av och blanda in i blomsterbuketter.

Se våra planteringskärl och krukor

 

Blomlåda PLUS

Den praktiska och smidiga Blomlåda PLUS kan med fördel användas till både dina favoritgrönsaker och blommor. Låt sockerärtorna vandra upp längs spaljén eller använd den som förvaringsvägg för dina trädgårdsredskap.  


Inreda balkong

Sist men inte minst ska du ju såklart inreda din balkong. Ett tips är att välja naturmaterial som bambu, bomull och jute som ger en avkopplande känsla. Få mer harmoni genom att blanda några få kulörer i olika nyanser som du matchar upp med vitt och naturfärger.

 

Diskreta detaljer är allt du behöver för att uppdatera din heminredning. Linnefodralet Streak från House Doctor är ett perfekt exempel på det. Dess smala, gröna ränder är invävda i tyget, vilket avrundar designen med en avslappnad och tidlös ton.


Satsa även på en fin lättskött balkongmatta – det ger en ombonad känsla och tillsammans med kuddar, plädar och mysig belysning skapas den perfekta atmosfären mellan inne och ute. Där och då är det njutbart att sitta stilla sommarkvällar och beundra dina odlingar!

Utomhusmattor

Kuddar, fällar och plädar

Balkongbelysning

 

Läs också: Bäst i test elgrill 

 

 

Marie Söderberg
Marie Söderberg, inredare och trädgårdsälskare som driver Stilrummet.
Besök Stilrummet på Facebook, Instagram och på webben.
Du kan också följa Maries trädgårdsprojekt på instagram #villasigridberg

Populära produkter under kategorin Balkong & balkonginredning

Populära artiklar