Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Populära varumärken

Utemöbler & trädgårdsmöbler | Utomhusmöbler för alla smaker

Att köpa rätt utemöbler till din altan eller balkong kan göra att du förgyller din uteplats och förlänger sommarsäsongen. Om du väljer bra och slitstarka utomhusmöbler har du garanterat att de kommer att hålla för en lång tid framöver och ge dig möjlighet att sitta i ditt extra uterum.

Utemöbler i olika utföranden

Det finns många olika sorters trädgårdsmöbler beroende på hur stor uteplats du har och dessutom vilket material du föredrar. Om du har en större uteplats kan en hel uppsättning med loungemöbler vara något för dig eftersom de oftast kräver ett större utrymme. Då har du även möjlighet att bygga på din soffa eftersom de flesta loungesoffor kan göras större och skapa flera sittplatser. Om din uteplats är mindre till storleken kan cafémöbler vara lösningen. Stolarna är oftast hopfällbara vilket gör det lätt att kunna variera utrymmet på din uteplats. Tänk också på om din uteplats är skyddad av segelduk, markis eller ett parasoll. Om platsen är skyddad mot regn och rusk, behöver du inte tänka på förvaring av eventuella dynor till dina trädgårdsmöbler vilket du i andra fall måste se till att du har tillgång till. Ett bra tips är att försöka köpa utemöbler på rea för att få så mycket för dina pengar som möjligt, gärna under vinter-och höstmånader.

Trädgårdsmöbler till ditt hem

Bra sommarmöbler är en investering som du endast gör några få gånger i ditt liv. Om du väljer bra, slitstarka utomhusmöbler till din trädgård kommer de att hålla riktigt länge. När du ska göra den investeringen och välja vilka utemöbler som blir bäst för dig, se till att du får hemleverans av dina möbler så att det blir så smidigt som möjligt. Många utemöbler och eventuella parasoll, terassvärmare och dynor är tunga att frakta hem. De är ofta också otympliga att bära och frakta hem på släpvagn. Det allra bästa är att se till att hela möblemanget blir levererat till just din uteplats i en lämplig lastbil som ett försäljningsställe kan erbjuda. På så sätt kan också trädgårdsmöblerna fraktas redan monterade och klara så att du slipper att sätta ihop dem på plats, om så behövs. Om möblerna behöver monteras, är det oftast ett arbete man kan klara av själv.

Vilka utemöbler passar dig?

Utemöbler av rätt material

Innan du köper utomhusmöbler till trädgården bör du bestämma dig för vilket material du vill att de ska vara gjorda av. Möbler tillverkade av trä garanterar lång hållbarhet men kräver en del underhåll under åren. För att träutemöbler ska behålla sin fräscha utsida behöver du slipa och olja med jämna mellanrum. Plastmöbler kräver varken underhåll eller att du ställer undan dem på höst och vinter men de kan däremot få skador och avflagad färg som du inte kan åtgärda på ett lätt sätt. Nuförtiden finns det många olika möbler av konstrotting. Detta material är underhållsfritt och innebär att dina möbler inte kommer att väga så mycket eftersom det är ett lätt material. Loungemöbler tillverkas oftast i konstrotting.

Komplement till dina utomhussmöbler

Förutom att investera i nya trädgårdsmöbler kan man passa på att tänka på annan utrustning som du vill ha till din uteplats. För att försäkra dig om att förlänga vår-och sommarperioden så mycket som möjligt kan du köpa en terassvärmare. De finns i olika storlekar och med olika effektlägen där du kan köpa den som passar din yta. För att skydda möbler, uteplats och gäster från både för mycket sol eller regn, finns det både parasoll och markiser som kan tillgodose det behovet. Om du har en större uteplats kan till och med en pergola eller paviljong vara alternativ som skydd från väder och vind. En del av paviljongerna kan man även sätta för alla sidor med skydd på, så att de fungerar som uterum.

Utemöbler i rotting

Om du vill investera i nya möbler till din trädgård som är tillverkade av naturmaterial kan du välja Rottingmöbler. Dessa möbler blir till högkvalitativa sådana eftersom materialet är slitstarkt och är mycket anpassningsbart och lämpligt att skapa möbler av. Eftersom det handlar om ett naturmaterial är möblerna unika. Ingen stol eller annan möbel är den andra lik eftersom de kan skilja i färg och form. För att ta hand om dina möbler krävs endast att du borstar av dem med en mjuk borste och därefter torkar av med en mjuk trasa. Efter en viss tid kommer en vacker patina att uppstå på dina möbler om du har tagit hand om dem på rätt sätt.

Utemöbler för balkongen

Vilka möbler som du ska välja till din balkong beror på olika faktorer. En av faktorerna är hur stor balkongen är och ett annat är i vilket väderstreck den är byggd. Ta reda på om möblerna kommer att vara utsatta för mycket sol och därmed välja vilken sorts möbel som passar bäst för det. En balkong med mycket sol kräver möbler som inte bleknar av solen eller blir för varma att sitta på. Balkongmöbler finns i många olika utföranden och färger vilket gör att det kan vara svårt att välja. I regel bör du inte välja för stora utemöbler som tar upp för mycket av ytan på balkongen utan ger dig utrymme att kunna röra dig fritt.

Vanliga frågor om

Vilken färg ska jag välja till mina utemöbler?
Vad ska jag tänka på när jag ska köpa utemöbler?
Hur sköter jag om mina utemöbler på bästa sätt?