Ring oss på 020-25 00 25
  • Leverans & reklamation, vardagar 09.00 - 17.00
  • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på 14 platser i Sverige!
0
0 kr

Utemöbler & trädgårdsmöbler

Genom att investera i bra trädgårdsmöbler kan du njuta av din trädgård, altan eller balkong i större utsträckning. Idag finns ett brett utbud av trädgårdsmöbler, från färdiga grupper till separata bord och stolar. Det finns också andra möbler för trädgården, som hammocks, förvaringsboxar och konstrotting att inreda med. Bra och slitstarka möbler gör att du får ett extra rum utomhus och till exempel kan äta middag ute från varmare vårkvällar till början av hösten. Med hjälp av tillbehör som dynor, parasoll och terrassvärmare skapar du ännu trevligare och skönare ytor att umgås på. Välj mellan varumärken som Hillerstorp, Comfort Garden, KWA och Eden Wood och hitta de möbler och tillbehör som passar ditt uterum eller trädgård.

  • Möbelgrupper i alla storlekar
  • Effektiv och skön värme för uteplatsen
  • Fri hemleverans
Utemöbler & trädgårdsmöbler

Läs våra reportage

(Se alla reportage)
Gäststuga – så bygger du snabbt, enkelt och FLEXibelt

Gäststuga – så bygger du snabbt, enkelt och FLEXibelt

Har du bestämt dig för att bygga en gäststuga men ännu inte riktigt hur, då kan JABO FLEX smarta modullösningar vara något att titta lite närmare på.

Läs hela reportaget
Bygga pool med Thermoblock – så funkar det

Bygga pool med Thermoblock – så funkar det

Simturer på morgonen, lek och stoj på eftermiddagen och party på kvällen. Med en egen pool i trädgården kan du skapa en naturlig samlingsplats med både stil och personlighet.

Läs hela reportaget

Få stöd och inspiration från våra guider

(Se alla guider)
Marksten tar din trädgård till nya höjder

Inspiration

Marksten tar din trädgård till nya höjder

Läs guiden
Designern - Så lyckas du med trädgården

Inspiration

Designern - Så lyckas du med trädgården

Läs guiden
Bygga odlingslådor – 6 enkla steg

Gör det själv

Bygga odlingslådor – 6 enkla steg

Läs guiden
Installationstjänsten – så funkar det

Vad kostar det?

Installationstjänsten – så funkar det

Läs guiden

Våra mest populära produkter

Utemöbler & trädgårdsmöbler

Att köpa rätt utemöbler till din altan eller balkong kan göra att du förgyller din uteplats och förlänger sommarsäsongen. Om du väljer bra och slitstarka möbler har du garanterat att de kommer att hålla för en lång tid framöver och ge dig möjlighet att sitta i ditt extra uterum.

Utemöbler i olika utföranden

Det finns många olika sorters utemöbler beroende på hur stor uteplats man har och dessutom vilket material man föredrar. Om du har en större uteplats kan en hel uppsättning med loungemöbler vara något för dig eftersom de oftast kräver större utrymme. Då har du även möjlighet att bygga på din soffa eftersom de flesta loungesoffor kan göras större och skapa flera sittplatser. Om din uteplats är mindre till storleken kan cafémöbler vara lösningen. Stolarna är oftast hopfällbara vilket gör det lätt att kunna variera utrymmet på din uteplats. Tänk också på om din uteplats är skyddad av segelduk, markis eller ett parasoll. Om platsen är skyddad mot regn och rusk, behöver du inte tänka på förvaring av eventuella dynor till dina möbler vilket du i andra fall måste se till att du har tillgång till. Ett bra tips är att försöka köpa utemöbler på rea för att få så mycket för dina pengar som möjligt, gärna under vinter-och höstmånader.

Utemöbler till ditt hem

Bra utemöbler är en investering som du endast gör några få gånger i ditt liv. Om du väljer bra, slitstarka möbler kommer de att hålla riktigt länge. När du ska göra den investeringen och välja vilka utemöbler som blir bäst för dig, se till att du får hemleverans av dina möbler så att det blir så smidigt som möjligt. Många möbler och eventuella parasoll, terassvärmare och dynor är tunga att frakta hem. De är ofta också otympliga att bära och frakta hem på släpvagn. Det allra bästa är att se till att hela möblemanget blir levererat till just din uteplats i en lämplig lastbil som ett försäljningsställe kan erbjuda. På så sätt kan också möblerna fraktas redan monterade och klara så att du slipper att sätta ihop dem på plats, om så behövs. Om möblerna behöver monteras, är det oftast ett arbete man kan klara av själv.

Vilka utemöbler passar dig?

Utemöbler av rätt material

Innan man köper utemöbler bör man bestämma sig för vilket material man vill att de ska vara gjorda av. Möbler tillverkade av trä garanterar lång hållbarhet men kräver en del underhåll under åren. För att träutemöbler ska behålla sin fräscha utsida behöver man slipa och olja med jämna mellanrum. Plastmöbler kräver varken underhåll eller att man ställer undan dem på höst och vinter men de kan däremot få skador och avflagad färg som man inte kan åtgärda på ett lätt sätt. Nuförtiden finns det många olika möbler av konstrotting. Detta material är underhållsfritt och innebär att dina möbler inte kommer att väga så mycket eftersom det är ett lätt material. Loungemöbler tillverkas oftast i konstrotting.

Utrustning som komplement till dina utemöbler

Förutom att investera i nya utemöbler kan man passa på att tänka på annan utrustning som man vill ha till sin uteplats. För att försäkra sig om att förlänga vår-och sommarperioden så mycket som möjligt kan man köpa en terassvärmare. De finns i olika storlekar och med olika effektlägen där du kan köpa den som passar din yta. För att skydda möbler, uteplats och gäster från både för mycket sol eller regn, finns det både parasoll och markiser som kan tillgodose det behovet. Om du har en större uteplats kan till och med en pergola eller paviljong vara alternativ som skydd från väder och vind. En del av paviljongerna kan man även sätta för alla sidor med skydd på, så att de fungerar som uterum.

Utemöbler i rotting

Om man vill investera i nya möbler som är tillverkade av naturmaterial kan man välja Rottingmöbler. Dessa möbler blir till högkvalitativa sådana eftersom materialet är slitstarkt och är mycket anpassningsbart och lämpligt att skapa möbler av. Eftersom det handlar om ett naturmaterial blir möblerna unika. Ingen stol eller annan möbel är den andra lik eftersom de kan skilja i färg och form. För att ta hand om sina möbler krävs endast att man borstar av dem med en mjuk borste och därefter torkar av med en mjuk trasa. Efter en viss tid kommer en vacker patina att uppstå på dina möbler om du har tagit hand om dem på rätt sätt.

Möbler för balkongen

Vilka möbler som du ska välja till din balkong, beror på olika faktorer. En av faktorerna är hur stor balkongen är och ett annat är i vilket väderstreck den är byggd. Man får ta reda på om möblerna kommer att vara utsatta för mycket sol och därmed välja vilken sorts möbel som passar bäst för det. En balkong med mycket sol kräver möbler som inte bleknar av solen eller blir för varma att sitta på. Balkongmöbler finns i många olika utföranden och färger vilket gör att det kan vara svårt att välja. I stort sett bör man inte välja för stora utemöbler som tar upp för mycket av ytan på balkongen utan ger dig utrymme att kunna röra dig fritt.