Avfallskvarn: Här är de mest populära avfallskvarnarna 2020

Funderar du på att investera i en avfallskvarn? Vi på redaktionen har undersökt vilka modeller som toppar Bygghemmas försäljningslista och passar på att tipsa om vad du ska tänka på inför köpet.


Läs också: Välja avfallskvarn till diskhon – det här behöver du tänka på


Köpa avfallskvarn

Vilken avfallskvarn du ska välja beror till stor del på hushållets behov och hur stor plats du har i skåpet under diskhon. Mindre och enklare modeller är lite billigare medan modeller som klarar en större mängd matrester och som maler resterna i flera steg är dyrare. Avfallskvarnen monteras under diskbänken direkt på köksavloppet. Oftast är det en smidig och enkel installation men det kan behövas vissa anpassningar eftersom kvarnen tar lite utrymme i anspråk samt behöver tillgång till el. Du kan montera avfallskvarnen själv men tänk på att jobbet behöver vara fackmannamässigt utfört för att dina försäkringarna ska gälla om något mot förmodan skulle hända (fasta elinstallationer ska alltid utföras av behörig elektriker). Tänk också på att det inte är alla kommuner som tillåter avfallskvarnar – så dubbelkolla innan du slår till.


Mest sålda avfallskvarn 2020

1. Avfallskvarn InSinkErator Evo 200-2B

2. Avfallskvarn InSinkErator Evo 100-2B

3. Avfallskvarn InSinkErator ISE 56

 

 

Avfallskvarn InSinkErator Evo 200-2B

Mest sålda! Avfallskvarn InSinkErator Evo 200-2B

Avfallskvarn InSinkErator EVO 200 är en ljudisolerad avfallskvarn med inbyggd vakuumbrytare för start och stopp. Avfallskvarnen är 60 procent tystare än standardmodeller, maler i tre stadier och är utrustad med en kraftförstärkande strömkrets med mikroprocessor, som ökar vridmomentet för att hantera de mest svårmalda köksavfallet. Kvarnhusvolymen ligger på 1180 ml och den drivs av en induktionsmotor på 0,75 hk.

KÖP HÄR: Avfallskvarn InSinkErator Evo 200-2B

 

 

Avfallskvarn InSinkErator Evo 100-2B

2:a plats. Avfallskvarn InSinkErator Evo 100-2B

Avfallskvarn InSinkErator EVO 100-2B är en ljudisolerad avfallskvarn med inbyggd vakuumbrytare. Avfallskvarnen är 40 procent tystare än standardmodeller, har malteknik på två stadier för finfördelning samt automatiskt reverserande malverk som förlänger produktlivet och ger felfri funktion. Kvarnhusvolymen ligger på 1005 ml och den drivs av en induktionsmotor på 0,7 hk.

KÖP HÄR: Avfallskvarn InSinkErator Evo 100-2B

 

 

Avfallskvarn InSinkErator ISE 56

3:e plats. Avfallskvarn InSinkErator ISE 56

Avfallskvarn InSinkErator ISE 56 är en ljudisolerad avfallskvarn med en-stegs-malning. Enkel att installera i både nya eller befintliga kök och kan monteras på de flesta bänkar. Kvarnhusvolymen ligger på 980 ml och den drivs av en induktionsmotor på 0,55 hk.

KÖP HÄR: Avfallskvarn InSinkErator ISE 56


Se samtliga avfallskvarnar här