Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Bästa skruvdragare – populära skruvdragare för olika behov

Är du på jakt efter en skruvdragare men är osäker på vilken typ som passar just dig? Här går vi igenom vad som är bra att tänka på inför köpet och tipsar om våra mest populära skruvdragare inom olika kategorier.

Av Bygghemma-redaktionen2024-05-30


Se hela vårt utbud av skruvdragare


Att tänka på när du ska köpa skruvdragare

Utbudet av skruvdragare är stort och består av allt från enklare modeller till kraftfulla maskiner med olika specialegenskaper som slag och borr. Enkla skruvdragare är ofta behändiga och passar perfekt för dig som mest skruvar i mjukare material. Ska du skruva i längre skruvar i trögare material är en slagskruvdragare att föredra. En slagskruvdragare hamrar runt skruven när motståndet ökar, vilket gör att du får mer kraft i själva vridmomentet. Även dessa maskiner är ofta smidiga när det kommer till storlek och vikt. Borrskruvdragaren är ofta större och passar även den vid tyngre arbeten. Som namnet avslöjar går det också att använda denna maskin för att borra med.

Om du vill ha koll på hur kraftfull skruvdragaren är ska du kika på hur många Volt (V) den har. Ska du använda skruvdragaren till mjukare material klarar du dig lätt på 12 V (och även under det om du inte ska använda den så ofta). Ska du bygga en stor altan av tryckimpregnerat virke rekommenderar vi att du satsar på en skruvdragare med 18 V eller högre. Vridmomentet (Nm) spelar också roll för hur lätt det går att skruva i tröga skruvar (ju högre vridmoment desto bättre). Batterikapaciteten (Ah) avgör hur länge batteriet orkar. Tänk på att det inte är fel att ha två batterier för att slippa ta paus i arbetet. Till sist kan det vara en fördel med flera hastigheter att välja mellan, så att du kan anpassa skruvandet till arbetsuppgiften.

 

Mest populära borrskruvdragare

Borrskruvdragarna kanske är de allra mest populära skruvdragarna överlag på grund av sin styrka och mångsidighet – perfekt för hemmafixaren som både vill kunna skruva och borra. Nedan presenterar vi våra tre mest populära borrskruvdragare, som alla är batteridrivna. 

 

 

Bästa skruvdragare - skruvdragare-voltgear-20v-med-batteri-2ah-och-laddare

Prisvärd storsäljare!

Voltgears borrskruvdragare med högt vridmoment (45Nm), två växlar, samt steglös hastighetsreglering är det perfekta allroundverktyget för krävande borr- och skruvningar i såväl trä som metall. 

Batterispänning: 20 V
Batterikapacitet: 2 Ah
Vridmoment: 45 Nm
Vikt: 2,5 kg

KÖP HÄR: Skruvdragare Voltgear 20V Med Batteri 2Ah & Laddare

 

Lätt och mångsidig

En borrskruvdragare med många praktiska funktioner. Maskinen är utrustad med exempelvis LED-belysning, intuitiv lägesväljare med automatisk steglös växling mellan två hastigheter samt QuickSnap-fäste för snabbt byte mellan tillbehör. Den kan hantera många olika typer av jobb i material som trä, plast, tegel, kalksten och metall. Batteri, laddare, vinkeltillsats, excentertillsats och förvaringsväska medföljer. Passar bäst för hemmafixare och gör-det-själv-projekt.

Batterispänning: 18 V
Batterikapacitet: 2,5 Ah
Vridmoment: 36 Nm
Vikt: 1,1 kg

KÖP HÄR: Skruvdragare Bosch Power Tools AdvancedImpact 18 QuickSnap 1x2,5 Ah

 

 

Batteridrivna skruvdragare - Borrskruvdragare AEG Powertools BS18G4-202C Inkl Batteri och Laddare

Stark för professionell användning

En kraftfull borrskruvdragare med två hastigheter. Maskinen är utrustad med LED-belysning och batteriindikator samt har ett vridmoment på upp till hela 60 Nm. Två batterier, laddare och förvaringsväska medföljer. Passar bäst för professionell användning.

Batterispänning: 18 V
Batterikapacitet: 2,0 Ah
Vridmoment: upp till 60 Nm
Vikt: 1,7 kg

KÖP HÄR: Borrskruvdragare AEG Powertools BS18G4-202C Inkl Batteri och Laddare

 

Mest populära slagskruvdragare

Ska du skruva i riktigt trögt virke eller behöver extra kraft i vridmomentet ska du satsa på en slagskruvdragare. Här får du assistans att skruva i de allra klurigaste skruvarna med hjälp av slag som hamrar runt skruven. Vår mest populära slagskruvdragare är en batteridriven värsting från DeWalt. 

 

Bästa skruvdragare - https://www.bygghemma.se/verktyg-och-maskiner/elverktyg/skruvdragare/borrskruvdragare/slagskruvdragare-dewalt-dck268p2t-med-batteri-18-v/p-732537

Praktiskt paket med både borr- och slagskruvdragare

Ett populärt kit innehållandes en borrskruvdragare och en slagskruvdragare. Båda maskinerna är kraftfulla och kompakta, vilket gör dem perfekta för alla typer av arbeten. Borrskruvdragaren har en ergonomisk design, två hastigheter och är utrustad med en växellåda tillverkad i metall för en längre livslängd. Slagskruvdragaren har tre hastigheter och är utrustad med en "drop in"-bitshållare för snabbt enhandsbyte samt tre LED-lampor. Två batterier, laddare och förvaringsväska medföljer. Passar bäst för professionell användning.

Batterispänning: 18 V
Batterikapacitet: 5,0 Ah
Vridmoment: 70 Nm / 205 Nm
Vikt: 1,2 kg / 1,34 kg

KÖP HÄR: Slagskruvdragare Dewalt DCK268P2T Med batteri 18 V

 

Mest populära enkla skruvdragare

För dig som enbart ska använda skruvdragare till enklare jobb räcker en liten billig skruvdragare alldeles utmärkt. Du kanske vill slippa använda skruvmejsel när du sätter upp tavlor eller göra mindre jobb hemma där du behöver en smidig skruvdragare som kommer åt överallt. Då kanske denna storsäljare från Einhell passar dig perfekt!

 

Bästa skruvdragare - Skruvdragare Einhell TE-CD 18/2 Li KIT

 

Skruvdragare med låg prislapp

En riktigt prisvärd skruvdragare från Einhell med många inställningsmöjligheter. Den är smidig och har samtidigt styrkan i form av 18 volt. Dessutom levereras den med batteri och laddare!

Batterispänning: 18 V
Batterikapacitet: 1,5 Ah
Vridmoment: 44 Nm
Vikt: uppgift saknas

KÖP HÄR: Skruvdragare Einhell TE-CD 18/2 Li KIT

 

Hittade du ingen produkt som föll dig i smaken? Se fler skruvdragare

Se allt inom elverktyg

 

Läs också: Skruvdragare bäst i test

Läs också: Hörselskydd med bluetooth – 5 populäraste hörselkåporna just nu

Populära artiklar