3 populära robotgräsklippare för den lilla trädgården

Idag finns det robotgräsklippare som gör ett utmärkt jobb men som ändå inte kostar en förmögenhet. Perfekt för dig som har en mindre gräsmatta eller vill unna dig en robotgräsklippare till sommarstugan. Här tittar vi närmare på tre populära modeller som alla kostar under 9 500 kr.

 

Läs också: Guide: Så väljer du rätt nivå på robotgräsklippare till din trädgård

 

Utvecklingen av robotgräsklippare går framåt för varje år och de lite billigare modellerna blir allt bättre. Här nedan tipsar vi om tre mindre modeller som alla har höga omdömen på de största jämförelsesajterna samt klarar sig bra i Pricerunners test av 30 robotgräsklippare 2020.

 

 

Robotgräsklippare

Robotgräsklippare McCulloch S600

Robotgräsklippare anpassad för trädgårdar på upp till 600 kvadratmeter. Enkel att programmera och med tidsbesparande, förinställda klippfunktioner och klippscheman. Roboten är utrustad med ett klippsystem som automatiskt anpassar sig efter hur gräset växer och ett navigationssystem som klarar komplexa trädgårdar. Maximal lutning inom arbetsområdet är 35 procent, klippbredden är 16 centimeter och klipptiden på en laddning ligger normalt på 65 minuter.

Test av McCulloch S600
McCulloch S600 får 4 av 5 poäng i Pricerunners stora test från i år. Det som bland annat är positivt är att den är pålitlig under enklare förhållanden, lättprogrammerad, att det ingår kabel och att den har stöd för guidekabel. Negativt är att den kan gräva ner sig, har få funktioner och att guidekabel är obligatorisk.

KÖP HÄR: Robotgräsklippare McCulloch S600

 

 

Robotgräsklippare

Robotgräsklippare Gardena Sileno City 250

Robotgräsklippare anpassad för trädgårdar på cirka 250 kvadratmeter. Särskilt lämpad för trädgårdar med smala passager. Tack vare det snurrande bakhjulet får du en kvick och lättsvängande robotgräsklippare, vilket är en styrka i små och trånga trädgårdar. Maximal lutning inom arbetsområdet är 25 procent, klippbredden är 17 centimeter och klipptiden på en laddning ligger normalt på 60 minuter. Klipptiderna kan programmeras helt fritt.

Test av Gardena Sileno City 250
Gardena Sileno City 250 får 3,5 av 5 poäng i Pricerunners stora test från i år. Det som bland annat är positivt är att den har hög driftsäkerhet, enkel installation och är mycket lättprogrammerad via display. Negativt är att den är mindre bra i högt gräs och att app-stödet kräver separat router.

KÖP HÄR: Robotgräsklippare Gardena Sileno City 250

 

 

Robotgräsklippare

Robotgräsklippare Husqvarna Automower 105

Robotgräsklippare anpassad för trädgårdar på upp till 600 kvadratmeter. Det fria rörelsemönstret och att den klipper lite men ofta, bidrar till en vacker och frisk gräsmatta. Knivarna skär av gräset försiktigt från alla håll, vilket hjälper gräset att växa sig starkt och förhindrar tillväxt av mossa. Maximal lutning inom arbetsområdet är 25 procent, klippbredden är 17 centimeter och klipptiden på en laddning ligger normalt på 70 minuter.

Test av Husqvarna Automower 105
Husqvarna Automower 105 får 3,5 av 5 poäng i Pricerunners stora test från i år. Det som bland annat är positivt är att den är smart, tillförlitlig, tyst, har hög säkerhet, är lättprogrammerad och har tydlig bruksanvisning. Negativt är den begränsade maxlutningen, att guidekabel ej är frivillig och att den kräver jämnt underlag.

KÖP HÄR: Robotgräsklippare Husqvarna Automower 105

 

Se alla robotgräsklippare här