Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Liten robotgräsklippare - 3 populära robotgräsklippare för den lilla trädgården

Idag finns det robotgräsklippare som gör ett utmärkt jobb men som ändå inte kostar en förmögenhet. Perfekt för dig som har en mindre gräsmatta eller vill unna dig en robotgräsklippare till sommarstugan. Här tittar vi närmare på tre populära modeller som alla kostar under 10 000 kr.

Av Bygghemma-redaktionen2023-11-30


Se alla robotgräsklippare här


Räcker det med en liten robotgräsklippare? 

Utvecklingen av robotgräsklippare går framåt för varje år och de lite mindre och billigare modellerna blir allt bättre. En liten robotgräsklippare fungerar utmärkt för dig som har en mindre och okomplicerad gräsmatta med jämnt underlag. Robotgräsklippare i denna kategorin klarar vanligtvis mellan 200 och 1 000 kvadratmeter gräsmatta och en lutning på max 25-35 procent. Jämfört med dyrare modeller kan de ha något sämre terrängegenskaper, inte lika många funktioner och kan även sakna möjlighet till styrning och programmering via smartphone. Här nedan tipsar vi om tre mindre modeller som alla har fått höga omdömen av användarna.  

Läs också: Bästa robotgräsklipparen för din trädgård: Så väljer du rätt nivå på robotgräsklippare

 

Liten robotgräsklippare - Worx Landroid M 500

Robotgräsklippare Worx Landroid M 500

En intelligent robotgräsklippare som kan navigera och klippa smala passager som andra robotar bara skulle åka rakt igenom (förutsatt att begränsningstråden lagts ut). Landroid anpassar sig efter din trädgård, snarare än att du måste anpassa din trädgård efter roboten. Programmera Landroid med hjälp av appen så klipper den gräset när det passar dig. Fungerar på gräsmattor upp till 500 m². 

KÖP HÄR: Robotgräsklippare Worx Landroid M 500 

Liten robotgräsklippare - Gardena Sileno

Robotgräsklippare Gardena Sileno Minimo 500

Idealisk gräsklippare för mindre gräsmattor upp till 500 m² och kombinerar ett högpresterande och precist resultat med bekväm klippning. Styr din SILENO enkelt och bekvämt på upp till tio meters avstånd i trädgården med hjälp av GARDENA Bluetooth®-appen.

KÖP HÄR: Robotgräsklippare Gardena Sileno Minimo 500

 

Liten robotgräsklippare - Husqvarna Automower 105

Robotgräsklippare Husqvarna Automower 105

Automower 105 från Husqvarna är en kompakt, trehjulig robotgräsklippare för effektiv klippning av öppna gräsytor. Lämplig för mindre ytor upp till 600 m² och kan hantera sluttningar med en lutning på upp till 25%. Lätt att använda och erbjuder möjlighet till personliga inställningar.

KÖP HÄR: Robotgräsklippare Husqvarna Automower 105

 

Se allt inom trädgårdsmaskiner

 

Läs också: Bäst i test robotgräsklippare i budgetklassen

Läs också: Bäst i test robotgräsklippare mellanprisklassen 

Läs också: Små träd: 6 förslag på träd för den lilla trädgården