Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Styra belysning med app – en självklar del av ditt smarta hem

Genom att koppla upp din belysning på ditt WiFi kan du tända och släcka direkt i en app i mobilen eller ställa in en “timer” för att minska din elförbrukning. Men smart belysning kan också användas för att skapa häftig ljuskonst hemma. Här ger vi dig några tips inför köpet!

Av Bygghemma-redaktionen2023-11-30


Här hittar du hela vårt sortiment med smart belysning


Smart belysning innebär att du kan ansluta belysningen till ditt WiFi och styra direkt från din smartphone eller surfplatta. I regel består smart belysning av LED-lampor i olika utföranden, eftersom de är både mer energisnåla och hållbara än traditionella glödlampor. Exakt hur du kopplar upp belysningen på ditt trådlösa nätverk skiljer sig mellan olika varumärken men ofta krävs en app som du laddar ner gratis. När du beställer hem din smarta belysning ingår all nödvändig information i paketet.


Fördelar med smart belysning

Förutom att det kan vara skönt att slippa kliva upp ur soffan varje gång du ska tända eller släcka en lampa finns flera fördelar med att kunna styra belysningen från din smartphone. Du kan till exempel ställa in en timer som ser till att lamporna är tända när det faktiskt behövs och på så sätt spara energi. Enligt samma princip kan du välja att alla lampor hemma släcks när det är dags att sova. Med en dimbar glödlampa kan du dessutom sänka ljusstyrkan till en lagom nivå, dels för att få till en mysig ljussättning, men också för att den inte ska förbruka onödigt mycket energi.

 

Smart belysning - Ljuskälla Malmbergs 

Denna LED-ljuskälla från Malmbergs kan anslutas till ditt WiFi vilket ger dig möjlighet att både dimma och släcka/tända belysningen direkt i din smartphone. Förutom att den förbrukar mindre energi än traditionella glödlampor, kan du minska din energiförbrukning ytterligare genom att ställa in en timer som släcker lampan när den inte behövs.

KÖP HÄR: Ljuskälla Malmbergs Home A60 9W E27 RGBW WiFi


Olika typer av smart belysning

Hos Bygghemma kan du hitta allt från vanliga glödlampor som passar bra till tak- eller golvlampor, till belysning som snarare är till för att dekorera ditt hem med häftiga ljusinstallationer. Eftersom begreppet “smart belysning” innefattar en näst intill oändlig variation av olika sorters lampor, paneler och slingor skiljer sig naturligtvis också användningsområdet mellan olika produkter. Förutom klassiska funktioner såsom timer och dimmer, kan viss belysning ge möjligheter att experimentera med olika färger, nyanser och ljussättningar. Med våra ljusskenor och ljuspaneler kan du till exempel skapa ljuskonst med upp till 16 miljoner olika färger och nyanser – som dessutom kan synkroniseras till musik. Vi erbjuder även nattlampor med sensorer som automatiskt tänder ett behagligt ljus när du ska kliva upp ur sängen i mörkret.

 

Styra belysning med app - Downlights

Smart LED-downlight i 3-pack från Malmbergs som styrs via app eller fjärrkontroll. Du kan enkelt och smidigt dimra eller ändra ljuset från varmt till kallvitt. Det är dessutom möjligt att tända och släcka lamporna med en timer.

KÖP HÄR: Downlight Malmbergs SmartHome MD-315 KIT Bluetooth LED 3-pack

 

Smart belysning - Belysningssystem Nanoleaf

Nanoleaf Elements består av sju ljuspaneler i träimitation som du kan fästa på valfritt ställe på väggen. Välj mellan svala och varma nyanser och styr belysningen med “multi touch”-kontroll direkt på panelen eller i din smartphone, där du kan välja mellan ett nästintill oändligt utbud av olika kombinationer.

KÖP HÄR: Belysningssystem Nanoleaf Elements Hexagons Startkit 7-pack

 

Se fler produkter inom smart belysning


Läs också: Styra lampor med mobilen – 4 vanliga frågor om smart belysning

Läs också: Utebelysning: Så skapar du den perfekta belysningen i trädgården

Läs också: Energisnåla element bäst i test