Crosstrainer: Här är de populäraste modellerna just nu

Är du ute efter en crosstrainer till hemmagymmet? Vi har tagit reda på vilka modeller som sålde mest hos oss under 2019. Samtidigt passar vi på att ge lite tips kring vad du ska tänka på före ditt köp.

Få träningsmaskiner ger en så skonsam och allsidig träning som en crosstrainer. Förutom kondition tränar du rumpa, lår, vader, armar, bröstmuskler och axlar. Även magmusklerna och ryggen får arbeta. Du väljer själv hur jobbig träningen ska vara genom att ställa in önskad intensitet och motstånd i handtag och steg. Helt enkelt en väldigt enkel men effektiv träning. Längre ned hittar du de crosstrainer som är populärast hos våra kunder just nu. Kanske du också hittar din favorit bland dessa storsäljare!

 

LÄS MER: Bäst i test crosstrainer: Vi jämför 5 storsäljare

 

5 tips när du väljer crosstrainer

1. Välj en crosstrainer som passar din nivå. Om du är nybörjare eller inte ska träna så ofta räcker det kanske med en enklare modell medan om du har tänkt att använda crosstrainern varje vecka kan det vara värt att välja en mer avancerad modell, med pulsstyrt program, självgenererande elektromagnetiskt motstånd och en längre steglängd.

2. Välj steglängd efter hur lång du är. Steglängden på en crosstrainer brukar variera mellan cirka 30 och 50 cm. Om du är över 170 cm lång bör du välja en crosstrainer med en steglängd på 40-50 cm för att få en effektiv och bekväm rörelse.

3. Titta på om det är manuell eller elektronisk motståndsreglering. Elektronisk motståndsreglering är enklare att använda och kan kombineras med ett arbetspulsprogram som automatiskt reglerar motståndet efter din arbetspuls. Crosstrainers med manuell reglering är dock ofta billigare.

4. Har crosstrainern ett arbetspulsprogram? Det är inte nödvändigt men värdefullt om du vill att maskinen ska kunna hjälpa dig att träna utifrån en förprogrammerad nivå eller efter din ålder, kön, vikt och andra faktorer som du själv programmerar in.

5. Om du vill ha en varierad träning kan det vara värt att välja en crosstrainer som har flera förprogrammerade träningsprogram.

 

Topp 5: mest populära crosstrainer

1. Abilica FC X

2. Casall Cross Infinity 1.3X iConsole

3. Casall Crosstrainer Infinity 1.2X

4. Master Fitness CR30

5. Master Fitness CR25

 

 

 

Crosstrainer

Mest sålda! Abilica FC X

En stor och stadig crosstrainer utvecklad för företagsmarknaden. Passar dig som har höga mål med träningen och krav på komfort. Plant steg och kraftigt motstånd bjuder på utmaningar även för den som är vältränad. Steglängd 51 cm. Elektromagnetiskt motstånd och dator med inbyggd Bluetooth för kommunikation med olika applikationer för en varierad träning. Produkten har dekalen “Topptestad”, vilket innebär att den har fått höga resultat i tester utförda av oberoende svenska och europeiska testorganisationer. Rek. pris är 16 000 kr.

 

KÖP HÄR: Abilica FC X

 

 

 

Crosstrainer

2:a plats. Casall 1.3X iConsole

Robust crosstrainer inspirerad av skandinavisk design och kvalitet. Magnetiskt motstånd med 16 olika nivåer. Steglängd 40 cm. Pulsbälte som ger direkt överföring av din puls till maskinens display medföljer. Displayen är också kompatibel med applikationen iConsole+, som gör att du kan få mer ut av din träning genom din smartphone eller surfplatta. Rek. pris är 8 495 kr.

 

KÖP HÄR: Casall 1.3X iConsole

 

 

 

Crosstrainer

3:e plats. Casall Infinity 1.2X

Stilren crosstrainer i skandinavisk design. Stabil konstruktion, magnetiskt motstånd med 16 olika nivåer och en steglängd på 40 cm. 12 träningsprogram och bakgrundsbelyst LED-display med hållare för läsplatta eller smartphone. Rek. pris är 7 495 kr.

 

KÖP HÄR: Casall Infinity 1.2X

 

 

Crosstrainer

4:e plats. Master Fitness CR30

Snygg crosstrainer med bra träningskänsla. Steglängd 41 cm. Magnetiskt motstånd, tydlig display och 12 olika träningsprogram. Möjlighet till trådlös pulsmottagning. Rek. pris är 7 700 kr.

 

KÖP HÄR: Master Fitness CR30

 

 

 

Crosstrainer 

5:e plats. Master Fitness CR25

En crosstrainer som passar motionären. Det magnetiska motståndet är följsamt och mjukt och maskinen ger en god träningsergonomi. Steglängd 33 cm. 8 olika träningsprogram och möjlighet till trådlös pulsmottagning. Rek. pris är 5 500 kr.

 

KÖP HÄR: Master Fitness CR25

 

 

Se alla våra crosstrainers här