Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Bästa crosstrainer hemma – populäraste modellerna just nu

Är du ute efter en crosstrainer till hemmagymmet? Vi har tagit reda på vilka modeller som sålde mest hos oss under förra året. Samtidigt passar vi på att ge lite tips kring vad du ska tänka på före ditt köp.

Av Bygghemma-redaktionen2022-10-31


Få träningsmaskiner ger en så skonsam och allsidig träning som en crosstrainer. Förutom kondition tränar du rumpa, lår, vader, armar, bröstmuskler och axlar. Även magmusklerna och ryggen får arbeta. Du väljer själv hur jobbig träningen ska vara genom att ställa in önskad intensitet och motstånd i handtag och steg. Helt enkelt en väldigt enkel men effektiv träning. Längre ned hittar du de crosstrainer som är populärast hos våra kunder just nu. Kanske du också hittar din favorit bland dessa storsäljare!


LÄS MER:
 Crosstrainer bäst i test


Köpa crosstrainer – steglängd och andra saker att tänka på

1. Välj en crosstrainer som passar din nivå. Om du är nybörjare eller inte ska träna så ofta räcker det kanske med en enklare modell medan om du har tänkt att använda crosstrainern varje vecka kan det vara värt att välja en mer avancerad modell, med pulsstyrt program, självgenererande elektromagnetiskt motstånd och en längre steglängd.

2. Välj steglängd efter hur lång du är. Steglängden på en crosstrainer brukar variera mellan cirka 30 och 50 cm. Om du är över 170 cm lång bör du välja en crosstrainer med en steglängd på 40-50 cm för att få en effektiv och bekväm rörelse.

3. Titta på om det är manuell eller elektronisk motståndsreglering. Elektronisk motståndsreglering är enklare att använda och kan kombineras med ett arbetspulsprogram som automatiskt reglerar motståndet efter din arbetspuls. Crosstrainers med manuell reglering är dock ofta billigare.

4. Har crosstrainern ett arbetspulsprogram? Det är inte nödvändigt men värdefullt om du vill att maskinen ska kunna hjälpa dig att träna utifrån en förprogrammerad nivå eller efter din ålder, kön, vikt och andra faktorer som du själv programmerar in.

5. Om du vill ha en varierad träning kan det vara värt att välja en crosstrainer som har flera förprogrammerade träningsprogram.


Populära crosstrainer – topp 3

1. Casall XT600

2. Abilica FC X

3. Gymstick FTR 90

 

 

Bästsäljare! Casall XT600

Casall XT600 är en stabl crosstrainer perfekt för hemmamiljö med en steglängd på 38 cm. Utrustad med handpulssensorer, även ett trådlöst pulsbälte ingår för smidig pulsmätning. Crosstrainern har 12 skalbara program att välja mellan. XT600 är även kompatibel med iConsole+ träningsapp som samlar in din träningsdata i en smidig överblick. 

KÖP HÄR: Casall XT600

Crosstrainer

2:a plats. Abilica FC X

En stor och stadig crosstrainer utvecklad för företagsmarknaden. Passar dig som har höga mål med träningen och krav på komfort. Plant steg och kraftigt motstånd bjuder på utmaningar även för den som är vältränad. Steglängd 51 cm. Elektromagnetiskt motstånd och dator med inbyggd Bluetooth för kommunikation med olika applikationer för en varierad träning. Produkten har dekalen “Topptestad”, vilket innebär att den har fått höga resultat i tester utförda av oberoende svenska och europeiska testorganisationer. 

KÖP HÄR: Abilica FC X 

 

 

3:e plats. Gymstick FTR 90

FTR 90 är en kraftfull crosstrainer med magnetiskt motstånd. Den långa steglängden på 46 cm och stora frontdrivna svänghjulet säkerställer att du får en effektiv träning. Crosstrainern har 15 förinställda program och en fläkt för extra komfort vid träningspasset. Displayen visar träningsdata så som tid, hastighet, RPM och puls.   

KÖP HÄR: Gymstick FTR 90

 

 

Se alla våra crosstrainers här


Läs också: 10 enkla och effektiva träningsredskap till hemmagymmet

Läs också: Välj rätt gymgolv – 3 olika golv till hemmagymmet

 

Populära artiklar