Välj rätt pizzaugn – 2 heta pizzaugnar för hemmabruk

En vedeldad pizzaugn är ett häftigt verktyg för den som är intresserad av matlagning och kommer garanterat göra succé under sommarens grillkvällar. Här tipsar vi om två ugnar som tar din pizzabakning till nästa nivå.


Läs också: Så får du perfekt pizza med pizzasten på grillen


Pizza kan vara så mycket mer än bara skräpmat. Med en egen pizzaugn i trädgården kan du baka vedeldade pizzor i världsklass men också tillaga grönsaker, biffar och andra råvaror med kort tillagningstid. Det perfekta tillskottet till uteköket!

 

Vad utmärker en bra pizzaugn?

En pizzaugn är speciellt utformad för att göra pizza. Ugnarna har i regel ett bakbord i sten som ger en jämn värme underifrån. Vedeldade pizzaugnar kan komma upp i mycket högre temperaturer än traditionella ugnar, vilket ses som nyckelfaktor när det kommer till att göra riktigt god pizza. För att få till den perfekta pizzan ska temperaturen gärna ligga runt 450 grader och pizzan ska vara inne i 90 sekunder.

 

 

Pizzaugn Uuni Pro 

Pizzaugn Uuni Pro

Uuni Pro är en kompakt vedeldad ugn med bakbord i sten. Pizzastenen har en diameter på 46 centimeter och överdelen är isolerad för att hålla en jämnare värme under höst och vinter. Ooni Pro blir upp till 500 grader och uppvärmningen tar ungefär 15 minuter efter tändning. Det går att elda med både vanlig ved, kol eller pellets, vilket gör ugnen mångsidig och flexibel när det gäller tillagning. Ugnen är tillverkad i borstat rostfritt stål och är försedd med stektermometer på dörren.

KÖP HÄR: Pizzaugn Uuni Pro

 

 

Pizzaugn Myoutdoorkitchen San Diego

Pizzaugn Myoutdoorkitchen San Diego

Vedeldad pizzaugn från Myoutdoorkitchen med en grillyta på 70x56 centimeter. Ugnen kommer upp i 350 grader på 10 minuter och 500 grader efter 30 minuter. Två ytterskal hjälper till att hålla värmen. Ugnen har ett tjockt lager eldfast tegel och under grillen finns ett ställ för förvaring av veden. Två praktiska sidobord kan fällas upp och ner och hjul undertill gör ugnen smidig att flytta. Ugnen är tillverkad i rostfritt stål.

KÖP HÄR: Pizzaugn Myoutdoorkitchen San Diego

Se samtliga pizzaugnar