Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Välj rätt träolja utomhus – 3 populära produkter till altanen och utemöblerna

Är du ute efter en bra träolja till trallen eller trädgårdsmöblerna? Vi ger dig råd inför köpet och tipsar om några av de produkter som sålde bäst hos oss under förra året.

Av Joel Bixo (Lvl73)2024-05-17


Se hela vårt utbud av träolja och trallolja 
 

Vad ska jag tänka på när jag väljer träolja?

Träolja passar bra till bland annat altaner och utemöbler där träets naturliga utseende ska bevaras och strukturen framhävas. Det här ska du tänka på före ditt köp:

1. Ta reda på vilket träslag det är du ska olja in och ifall det är behandlat tidigare med t.ex. olja eller impregnering. Dubbelkolla sen att oljan du väljer fungerar till just ditt trä.

2. Fundera på om oljan ska vara helt färglös eller om du vill ha någon nyans i t.ex. grå eller svart. En del oljor ger även ett matt utseende medan andra ett mer glansigt.

3. Titta gärna på oljans torrhalt som anger hur koncentrerad oljan är. Desto lägre torrhalt ju mer utspädd är oljan och fler strykningar krävs. Cirka 30-50 procent i torrhalt (och mer) ger en bra effekt.

 

 

Träolja 

Träolja Herdins Kinesisk

Kinesisk träolja som passar alla typer av tidigare oljade, impregnerade eller obehandlade träytor utomhus (även ädelträ som t.ex. teak och mahogny). Oljan är djupträngande och vattenavvisande samt motverkar sprickbildning, uttorkning och mögelangrepp. Hög torrhalt på 49 procent.

KÖP HÄR: Träolja Herdins Kinesisk

 

 

Träolja

Olja Nordsjö Tinova Uv Super Terrace Ofärgad

Träolja avsedd för terrasser och utemöbler av tryckimpregnerat virke. Oljan tränger väl in i underlaget och förhindrar fuktinträngning och sprickbildning. Skyddar även mot UV-strålar, vilket förlänger livslängden.

KÖP HÄR: Olja Nordsjö Tinova Uv Super Terrace Ofärgad

 

 

Träolja

Terassolja Osmo Halkskydd

Ofärgad terrassolja för slutbehandling för infärgade ytor, som t.ex. altaner eller trappor. Skyddar ytbehandlingen mot alger, mögel och svampangrepp och minskar risken för att halka. Ytan blir dessutom tålig mot vatten och UV-strålar.

KÖP HÄR: Terassolja Osmo Halkskydd

 

Träoljepensel

Träoljpensel Anza

Det är även klokt att köpa till en en pensel som är speciellt anpassad för oljning av altan och utemöbler. Anzas träoljpensel ger ett tunt och jämnt lager vilket minimerar risken för sprickor i färgen.

KÖP HÄR: Träoljpensel Anza Elite 75 mm

KÖP HÄR: Träoljpensel Anza Elite 120 mm

 

Se all träolja och trallolja här

 

Läs också: Olja utemöbler – 5 enkla steg

Läs också: Populäraste utomhusfärgerna

Läs också: Behandla trall på rätt sätt – tryckimpregnerad, lärk och komposit

Läs också: Välj rätt träolja inomhus – 4 populära produkter

 

 

Populära artiklar