Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-22

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
020 - 25 00 25

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
020 - 25 00 25
Mina Sidor

Välj rätt träolja inomhus – golv, snickerier och möbelolja

Är det dags att olja in golvet, möblerna, köksbänken eller skärbrädan? Vi ger dig råd inför köpet och tipsar om några av de produkter som sålde allra bäst hos oss under förra året.

Av Bygghemma-redaktionen2023-03-13


Se all träolja och bets här


Behandla trä inomhus – vad ska jag tänka på när jag väljer träolja?

1. Ta reda på vilket träslag det är du ska olja in och ifall det är behandlat tidigare. Dubbelkolla sen att oljan du väljer passar till just ditt trä.

2. Ta hänsyn till hur ytan du ska olja in används. Om det är mycket slitage, som t.ex. på ett golv, kan en hårdvaxolja vara att föredra, medan en vaxolja är bättre till möbler som inte utsätts för lika mycket påfrestning. Om ytan används till matlagning, såsom en skärbräda, bör oljan vara lukt- och smakfri.

3. Fundera på om oljan ska vara helt färglös eller om du vill att den ska framhäva en viss ton eller nyans. Du behöver också ta ställning till om oljan ska ge en matt eller glansig finish.

 

 

Träolja 

Hårdvaxolja Osmo Originalet

Ofärgad hårdvaxolja för golv, paneler och möbler av trä. Ytan blir vatten- och smutsavvisande, mycket slitstark och tålig mot spill. Dessutom bevaras träets naturliga karaktär. Finns som matt, halvmatt, sidenmatt eller blank.

KÖP HÄR: Hårdvaxolja Osmo Orginalet matt 3062

 

Träolja

Vaxolja Herdins

Transparent vaxolja som ger oljebetsade och trärena föremål en resistent och tålig yta. Vaxolja förhöjer djupet i träets kulör och har en sidenmatt yta. Passar till möbler, panel och andra ytor som inte utsätts för så mycket slitage.

KÖP HÄR: Vaxolja Herdins 0,5 l

 

Köksbänkssolja Faxe Natur

Köksbänkssolja Faxe Natur

En olja speciellt utvecklad för enkel grundbehandling, renovering och skötsel av träytor som måste vara vattentåliga och hållbara. Produkten är baserad på rena naturliga oljor. FAXE Köksbänksolja uppfyller kraven för material som kommer i kontakt med livsmedel. 

KÖP HÄR: Köksbänkssolja Faxe Natur

 

Träolja

Paraffinolja Herdins MP52

Paraffinolja är en icke-torkande olja för ytbehandling av trä inomhus. Den ger ytan ett grundskydd utan filmbildning och kan användas på det flesta träslag. Paraffinolja är doft-, smak- och luktfri och används ofta till ytbehandling av bänkskivor, fat, smörknivar och skärbrädor.

KÖP HÄR: Paraffinolja Herdins MP52 250 ml

 

Läs också: Välj rätt träolja – 3 populära produkter till altanen och utemöblerna

Läs också: Bäst i test slipmaskin

 

Populära artiklar