Släntklippare | Med ett vinklat klipphuvud

Filtrera

Sortera

0 Produkter

Här var det dessvärre väldigt tomt! Prova att ändra dina filtreringar ovan, eller kontakta vår produktrådgivning så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig hitta rätt!

En släntklippare är ett traktorredskap som används för rensning av slänter och vägkanter. Man kommer åt bra eftersom klipphuvudet kan vinklas.

Hur ser en släntklippare ut?

Den brukar vara ungefär 1,5 meter bred och försedd med drygt 20 hammarslagor i rad, som klipper av gräset. Det är en rejäl maskin, där lättviktsvarianten väger ca 300 kg och en kraftigare ungefär det dubbla. Klipphuvudet har tiltning, det vill säga vinkling, och eftersom det kan vinklas både uppåt och nedåt kommer man åt överhäng och kan klippa sly och häckar med maskinen också. Det brukar krävas montering när man köper en släntklippare, och det behövs två dubbelverkande hydrauluttag, dvs. man behöver kunna koppla fyra slangar till traktorn.

Är det stor olycksrisk med en släntklippare?

Nej, den har många smarta funktioner för att vara säker. Det finns både påkörningsskydd om man rammar en stubbe och det finns slangbrottsventil. Dessutom är det bra att gräsklipp släpps ut baktill genom en lucka. Maskinen blir tömd, så man minskar slitage på remmar och hastigheten ökar.

Hur långt ut från traktorn kan man klippa?

Med hjälp av en hydraulisk sidoförskjutning kan man klippa väldigt långt ut från traktorn, ungefär lika långt ut som släntklipparen är bred. På vissa modeller kan man klippa bakom traktorn också. Släntklipparen klarar lite kraftigare växtlighet, som sly och liknande, men viker smart av för stock och sten. Det finns olika sorters släntklippare, så du bör kolla prestandan först här på vår hemsida bygghemma.se, och sedan beställer du online hos oss.