Växthus i plast | Kom igång med odlingen

Filtrera

280 kr

1 519 kr

280
280
1519
1519

Transparent

(4)

flexigarden

(1)

hortus

(5)

Plast

(4)

PVC/Metall

(1)

Plåt

(1)

Sortera

6 Produkter

Du har sett alla 6 produkter

Är du sugen på att börja odla grönsaker eller kryddväxter? Spana in Bygghemmas billiga växthus i plast. Ett av de viktigaste valen när det kommer till växthus är fönstermaterial. Glas må vara ett snyggt material, men är också skört. För dig som är hobbyodlare eller som vill testa på odling för första gången kanske en växthustunnel eller ett drivhus med plastöverdrag passar perfekt.

Är plast ett bra material på växthus?

Ett växthus med plastöverdrag har sina fördelar. Ha gärna i åtanke att plastfolie slits lättare än till exempel kanalplast, men låt det inte vara ett hinder. Modern plastfolie håller bra kvalitet en längre tid. Plast till växthus är ett billigt material som är lätt att montera och därför enkelt kan byta ut om det skadas. Väl spänt släpper plastöverdrag in bra med ljus och ser slätt och fint ut.

Vad kan planteras i ett växthus i plast?

Ett växthus med plastöverdrag kan bli väldigt varmt, därför passar det som allra bäst till mer värmetåliga och köldkänsliga växter. Testa att odla till exempel paprika, chili, tomat och basilika. Men glöm inte att växthuset måste vara tillräckligt stort för det som ska odlas.

Hur ska man placera sitt växthus i plast?

De drivhus och mindre växthus som du hittar hos Bygghemma.se kan förutom att placeras i trädgården även husera på balkongen eller altanen. Som med alla växthus är ett bra ljusinsläpp A och O. De varianter som placeras mot en vägg kan däremot behöva mer skugga eftersom att väggen i sig oftast alstrar värme.