Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Markiser & solskydd

Parasoll | Solskydd för strand & trädgård

Filtrera

339.15kr
5399kr
339
339.15
5399
5399

Visa endast kampanjartiklar

(28)

Visa enbart nyheter

(19)

comfort garden

(13)

fritab

(5)

hillerstorp

(10)

venture design

(11)

Parasoll

(29)

Hängparasoll

(10)

Vit

(13)

Svart

(15)

Grå

(11)

Beige

(6)

Blå

(5)

Trä/natur

(1)

Grön

(1)

Gul

(1)

Röd

(1)

180cm
350cm
180
180
350
350

Sortera

39 Produkter

Parasoll Venture Design Nynno med tilt

Nyhet

Parasoll Venture Design Cinnox

Parasoll Venture Design Cinnox

1 319 kr

Kampanj

tom 31/5

Nyhet

Parasoll Comfort Garden Felix Ø300 cm

Nyhet

Hängparasoll Hillerstorp SideWinder XL Svart Ø350 cm

Topptestad

Förväntas åter i lager 2022-06-01

Du har sett 36 av 39 produkter
1 av 2

Vanliga frågor om

Parasoll eller markis?
Vad kännetecknar sidohängda parasoll?

Oavsett om du söker ett parasoll för sommarstugan, trädgården eller stranden har vi på Bygghemma ett brett utbud av parasoller för dig. Våra parasoller erbjuder såväl skugga som skydd mot regn och UV-strålar och kan vara antingen väldigt mobila och lätta att ta med eller avsedda för att skapa en trevlig miljö på en bestämd plats.

Parasoll hjälper dig att njuta

Eftersom vi har flera olika typer av solparasoll från flera olika varumärken i vårt sortimentet gäller först och främst att ha koll på vilka funktioner man framförallt behöver. Modellerna har även olika utseenden och vad som passar bäst ihop med resten av din inredning kan vara ett viktigt övervägande. Söker du en mer eller mindre fast installation eller ett lättviktsparasoll som du på ett smidigt sätt kan ta med dig, till exempel till stranden? Våra ställbara hängparasoll har många fler användningsområden än vanliga parasoller och gör så att du på ett effektivt sätt kan kontrollera hur mycket sol och skugga du vill ha när du vilar under det. Att köpa parasoll kan handla lika mycket om form som om funktionalitet, men med modellerna i vårt sortiment behöver du göra avkall på det ena eller det andra. Ta även en titt på våra parasoller för balkongräcken som enkelt skruvas fast.

Lättmonterat med solparasoll

Om du köper ett solparasoll hos oss på Bygghemma kan du alltid vända dig till kundservice om något känns oklart kring monteringen. Det brukar vara enkelt för de flesta att montera parasollet på parasollfoten, och det finns i regel massor av modeller att välja på. Balkongparasoll skruvar du enkelt fast i antingen en bordsskiva eller på ditt balkongräcke. Du hittar även parasoll som monteras på ett mycket stabilt sätt med hjälp av ett underrede i betong. På så vis klarar de kraftiga vindar utan att riskera att falla omkull.

Saker att tänka på innan du köper parasoll

En fråga om stil

Är man noga med hur det ser ut i hemmet ska man självklart välja ett parasoll som man tycker ser bra ut. I en trädgård med sparsmakad möblering blir parasoller en sådan där detalj som det är lätt att man lägger märke till. Redan i sitt grundutförande för parasoller med sig en lyxig och avkopplande känsla, de är helt enkelt dekorativa. Det kan man förstärka genom att man väljer en extra snygg modell i en färg som passar väl in i den miljö som parasollet är avsett för. Är du ute efter en rolig och iögonfallande färgklick eller något som smälter in lite mer elegant och diskret? Valet är ditt!

Välj modell efter användningsområde

Att fälla upp ett parasoll ska helst vara lika smidigt och enkelt som att fälla upp ett paraply. Välj därför inte ett parasoll med en väldigt tung fot eller ett parasoll avsett för markmontering om du vill kunna flytta runt det i trädgården. Ibland vill man kunna ta med ett strandparasoll till stranden eller andra sköna platser som ligger en bit bort från hemmet, och då bör det helst vara en lite lättare modell. Om du däremot har anledning att tro att du inte kommer att flytta parasollet, kan det vara klokt att istället välja en så stabil modell som möjligt även om det innebär att det tar lite längre tid att montera det ordentligt.