Frässtål | För många sorters fräsarbeten

Filtrera

81 kr

229 kr

81
81
229
229

dremel

(27)

Frässtift

(27)

Sortera

27 Produkter

Du har sett alla 27 produkter

Har du köpt en överhandsfräs som du bara längtar efter att komma igång med att börja använda på allt möjligt? Eller behöver du nya tillbehör till din gamla välanvända maskin? Oavsett vilket så hittar du tillbehör som frässtål i olika modeller som passar till alla möjliga sorters fräsarbeten online här hos oss på Bygghemma.

Vilka material kan frässtål användas på?

Frässtål kan, beroende på modellen, användas på många olika material som till exempel trä, spånplattor, glasfiber, plast, metall, lergods, gummi och laminat. Läs mer om varje enskild produkt för att lära dig mer om vad just det frässtålet kan användas till för material.

För bästa resultat och säkerhet ska man alltid välja frässtål som är anpassat till materialet man vill arbeta med. Testfräs också alltid först på en bit av materialet som inte ska användas till den slutgiltiga produkten för att se hur det blir. Det ger en chansen att finjustera verktyget och upptäcka eventuella problem utan att man förstör sitt material i onödan.

Vilka olika sorters frässtål finns det?

Det finns många olika sorters frässtål och frässtift. De allra flesta tillverkas i metall. Toppen ser olika ut beroende på vilken sort den är. En del frässtål används för att få till snygga kanter, så kallade kantfräs. En tappfräs används för att göra plugg- och borrhål medan en notfräs holkar ur och är smidig vid infräsning av till exempel gångjärn i dörrar. En profilfräs kan användas för att göra bland annat dörrspeglar. Det finns också kistgreppsfräs, grad-/sinkfräs och avrundningsfräs med mera.