Ring oss på 020-25 00 25
 • Leverans & reklamation, vardagar 09.00 - 17.00
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Genom att fortsätta använda sajten utan att ändra dina browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

  När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

  Avståndsmätare

   Pris
   707 kr
   707 kr
   3 100 kr
   3 100 kr
   Varumärke
   Typ
   Driftkälla
   Spänning (V)
   Leveranstid
   Användningsområde
   Noggrannhet ± (mm/m)

   Avståndsmätare

   Med en avståndsmätare mäter du avstånd med en knapptryckning. Avståndsmätarna är mycket populära bland alla dem som jobbar med någon form av byggnation. De har blivit allt vanligare eftersom fler och fler inser nyttan av och tidsbesparingen som man kan göra med detta instrument.

   Läs mer...
   Visar 12 av 12 produkter
   Sortering
   • Sortering
   • Lägsta pris
   • Högsta pris
   • Produktnamn A-Ö
   • Produktnamn Ö-A
   • Popularitet
   Sida 1 / 1
   • Sida 1 / 1
   29%
   bosch_logo_wtag.jpg
   977 kr
   1 381 kr
   Levereras inom 5-10 vardagar
   Gå till produkt
   17%
   makita-logo.jpg
   842 kr
   1 010 kr
   Levereras inom 5-10 vardagar
   Gå till produkt
   33%
   bosch_logo_wtag.jpg
   2 270 kr
   3 369 kr
   Levereras inom 5-10 vardagar
   Gå till produkt
   33%
   Just nu!
   Kampanj
   bosch_logo_wtag.jpg
   1 453 kr
   2 156 kr
   Levereras inom 5-10 vardagar
   Gå till produkt
   28%
   bosch_logo_wtag.jpg
   3 100 kr
   4 306 kr
   Levereras inom 5-10 vardagar
   Gå till produkt
   32%
   tom 31/3
   Kampanj
   makita-logo.jpg
   1 909 kr
   2 825 kr
   Levereras inom 5-10 vardagar
   Gå till produkt
   logodewalt.jpg
   707 kr
   765 kr
   Levereras inom 5-10 vardagar
   Gå till produkt
   romos.jpg
   1 779 kr
   1 875 kr
   Levereras inom 2-5 vardagar
   Gå till produkt
   bosch_logo_wtag.jpg
   2 609 kr
   2 744 kr
   Levereras inom 5-10 vardagar
   Gå till produkt
   26%
   bosch_logo_wtag.jpg
   844 kr
   1 144 kr
   Levereras inom 5-10 vardagar
   Gå till produkt
   bosch_logo_wtag.jpg
   949 kr
   995 kr
   Levereras inom 5-10 vardagar
   Gå till produkt
   25%
   stanley-logo.jpg
   1 722 kr
   2 290 kr
   Levereras inom 3-5 vardagar
   Gå till produkt
   Sida 1 / 1
   • Sida 1 / 1

   Olika typer av avståndsmätare

   Den elektroniska avståndsmätaren har nu kommit ner så mycket i pris att den har blivit intressant även för den som gör-det-själv. Att köpa en avståndsmätare på nätet kan kräva lite eftertanke så det kan vara bra att göra en snabb genomlysning av sina behov istället för att gå online direkt och bara köpa på sig vilken mätare som helst. Det finns flera typer av avståndsmätare, både vanliga mätare och laseravståndsmätare, med lite olika funktioner och användningsområden. Lasermätare mäter avståndet med laserljus. En annan variant av mätare är en så kallad ultraljudsmätare där mätningen utförs med hjälp av ljudvågor som breder ut sig från instrumentet. Denna typ av mätare ger dock mer oprecisa mätresultat och många kunder fördrar därför istället att köpa en laseravståndsmätare. De olika modellerna varierar i mätningsräckvidd men en räckvidd på upp till 100 eller 150 meter är det vanliga.

   Vad behöver du din avståndsmätare till

   När du står i färd med att köpa avståndsmätare finns det några viktiga saker att tänka på. De flesta vill säkert köpa en så prisvärd avståndsmätare som möjligt men den bästa utgångspunkten är vad ska du använda avståndsmätaren till? Välj därför en mätare som bäst matchar dina egna, faktiska behov istället för att bara se på priset. Om du har kommit över några engelska eller amerikanska ritningar kanske du vill köpa en mätare som även kan ställas in på tum och fot istället, som ett alternativ till meter. Fundera också på hur ofta du kommer att vilja använda instrumentet och vilka projekt som du ska utföra som ligger närmast i tiden, så har du lite att gå efter. En avståndsmätare är ju ingen fast installation, den kräver ingen installationshjälp och med varje mätare följer en noggrann bruksanvisning som det är viktigt att ta del av.

   Frågor som du bör ställa dig innan du köper en avståndsmätare

   Några viktiga detaljer när du väljer avståndsmätare

   Att köpa en bra avståndsmätare är en god investering som sparar tid, om du vill köpa en billig avståndsmätare så håller bygghemma.se låga priser. Hos oss hittar du flera olika typer och modeller med hög kvalitet som du kan välja mellan. Storleken på mätaren samt hur robust den är viktiga detaljer; den ska ligga bra i handen och inte gå sönder om du råkar tappa den i golvet. Du ska kunna läsa vad som står på skärmen vare sig du arbetar inomhus eller utomhus i starkt solsken. Oavsett hur många knappar instrumentet har ska det vara lätt att använda dem. Din mätare ska i vilket fall kunna mäta avstånd korrekt och spara ett antal mätningar som du har gjort. Ett plus är om den dessutom kan lägga till eller dra ifrån.

   Vad är en laseravståndsmätare

   En avståndsmätare köps ofta in för att ersätta tumstock och måttband. Den populäraste typen är den med inbyggd laser. Att använda den kan knappast bli lättare; du siktar bara med lasern, trycker av och får sedan avståndet till målet presenterat för dig på en belyst digital display som gör avläsningen enkel. En laseravståndsmätare mäter exakt på pricken och bortom alla eventuella hinder som finns i vägen och utför precisionsmätning på svåråtkomliga platser och kanter. De flesta bra avståndsmätare har även en beräkningsfunktion som gör att man kan räkna ut exempelvis areor och volymer. Många modeller har dessutom en autolagringsfunktion. Inbyggd lutningsmätning samt höjd- och delhöjdsmätning är ytterligare funktionalitet som ofta ingår.

   Bra att använda på svåråtkomliga ställen

   Så snart som du arbetar med mått som är större än 200 centimeter får du väsentligt större precision någon av de elektroniska mätare som finns att köpa. Exaktheten försvinner ju varje gång du flyttar din tumstock några meter. Med ett enda tryck kan du istället med lätthet mäta upp avstånd på upp till 100-150 meter. I små vinklar och vrår är det dessutom enklare att komma åt med en liten avståndsmätare än med en klumpig tumstock. Att exempelvis mäta upp ett fönster kan vara ganska krångligt, särskilt om det sitter på något ställe som är svårt att nå, men med en avståndsmätare klarar du det med bara ett par klick.

   Varför ska jag köpa en avståndsmätare

   Om du brukar använda tumstock eller måttband när du mäter måste du ofta krypa runt på golvet för och flytta tumstock eller måttband flera gånger. Det är varken bra för ryggen eller precisionen. Med en avståndsmätare slipper du detta jobb och spar både tid och onödig värk. Med två eller tre mätningar kan du enkelt få fram ett rums yta och volym. Utöver det kan mätaren användas för att mäta vinklar, till exempel lutningen på ett tak. De kan till och med göra uträkningar som Pytagoras, det vill säga exempelvis mäta höjden på en vägg som du inte kommer åt.