Avståndsmätare

Filtrera

459 kr

2 086 kr

459
459
2086
2086

Visa endast kampanjartiklar

(1)

bosch power tools

(1)

cmt orange tools

(1)

dewalt

(1)

einhell

(2)

hecht

(1)

makita

(2)

Batteri

(7)

Lasermätare

(2)

Laseravståndsmätare

(4)

Mätinstrument

(1)

Höjdmätare

(1)

1,5

(2)

4,5

(1)

Sortera

8 Produkter

Vanliga frågor

Varför ska jag köpa en avståndsmätare?
Vad behöver jag min avståndsmätare till?
Vad är en laseravståndsmätare?
Du har sett alla 8 produkter

Med en avståndsmätare mäter du avstånd med en knapptryckning. Avståndsmätarna är mycket populära bland alla dem som jobbar med någon form av byggnation. De har blivit allt vanligare eftersom fler och fler inser nyttan av och tidsbesparingen som man kan göra med detta instrument.

Olika typer av avståndsmätare

Den elektroniska avståndsmätaren har nu kommit ner så mycket i pris att den har blivit intressant även för den som gör-det-själv. Att köpa en avståndsmätare på nätet kan kräva lite eftertanke så det kan vara bra att göra en snabb genomlysning av sina behov istället för att gå online direkt och bara köpa på sig vilken mätare som helst. Det finns flera typer av avståndsmätare, både vanliga mätare och laseravståndsmätare, med lite olika funktioner och användningsområden. Lasermätare mäter avståndet med laserljus. En annan variant av mätare är en så kallad ultraljudsmätare där mätningen utförs med hjälp av ljudvågor som breder ut sig från instrumentet. Denna typ av mätare ger dock mer oprecisa mätresultat och många kunder fördrar därför istället att köpa en laseravståndsmätare. De olika modellerna varierar i mätningsräckvidd men en räckvidd på upp till 100 eller 150 meter är det vanliga.

Några viktiga detaljer när du väljer avståndsmätare

Att köpa en bra avståndsmätare är en god investering som sparar tid, om du vill köpa en billig avståndsmätare så håller bygghemma.se låga priser. Hos oss hittar du flera olika typer och modeller med hög kvalitet som du kan välja mellan. Storleken på mätaren samt hur robust den är viktiga detaljer; den ska ligga bra i handen och inte gå sönder om du råkar tappa den i golvet. Du ska kunna läsa vad som står på skärmen vare sig du arbetar inomhus eller utomhus i starkt solsken. Oavsett hur många knappar instrumentet har ska det vara lätt att använda dem. Din mätare ska i vilket fall kunna mäta avstånd korrekt och spara ett antal mätningar som du har gjort. Ett plus är om den dessutom kan lägga till eller dra ifrån.

Bra att använda på svåråtkomliga ställen

Så snart som du arbetar med mått som är större än 200 centimeter får du väsentligt större precision någon av de elektroniska mätare som finns att köpa. Exaktheten försvinner ju varje gång du flyttar din tumstock några meter. Med ett enda tryck kan du istället med lätthet mäta upp avstånd på upp till 100-150 meter. I små vinklar och vrår är det dessutom enklare att komma åt med en liten avståndsmätare än med en klumpig tumstock. Att exempelvis mäta upp ett fönster kan vara ganska krångligt, särskilt om det sitter på något ställe som är svårt att nå, men med en avståndsmätare klarar du det med bara ett par klick.