Mätverktyg & märkning

Mätverktyg är instrument som med olika metoder tar mått. Det finns klassiker som linjaler, vattenpass, och tumstockar men även nymodigheter som lasermätare, fuktmätare och digitala avståndsmätare. Mätinstrumenten kommer ofta till användning i vardagliga situationer och inte enbart när vi bygger något.

  Mätverktyg & märkning

  Få stöd och inspiration från våra guider

  (Se alla guider)
  Bland tigersågar och skruvdragare - att välja elverktyg

  Vanliga frågor

  Bland tigersågar och skruvdragare - att välja elverktyg

  Läs guiden

  Mätverktyg & märkning

  Pålitliga mätinstrument till hemmet

  Mätverktyg går precis som övriga instrument mot en allt mer teknisk utveckling. Det har flera fördelar och en av de största är precisionen och att de dessutom kommer de åt i vinklar och vrår som annars kan vara svåra att nå manuellt. Instrumenten mäter inte bara avstånd utan det finns modeller som även lokaliserar metaller eller registrera om det finns fukt i väggarna.

  De traditionella mätverktygen är alltid bra att ha i verktygslådan. De fungerar alltid utan att behövas laddas upp eller att det finns ett fungerande batteri. Mätverktyg är väldigt användningsbara och kommer till hands när vi ska sätta upp tavlor så de hänger rakt, kontrollera att den nya bokhyllan får plats eller vem som verkligen var närmast i boccia.