Rotationslaser

Filtrera

7 160 kr

8 071 kr

7160
7160
8071
8071

Batteri

(2)

bosch power tools

(1)

makita

(1)

Rotationslaser

(2)

1,5

(2)

Sortera

2 Produkter

Du har sett alla 2 produkter

Om du ska mäta ett fall inför gjutning eller vill ha exakta linjer i hela rummet har du nytta av en rotationslaser. Den läser av och mäter 360 grader runt sin egen axel både horisontellt och vertikalt, ger höjdindikering och bedömer avstånd.

Vill du ha precision så väljer du en rotationslaser

Att mäta med laser ersätter mätning med det traditionella vattenpasset och ger en precision som tidigare inte var möjlig för andra än professionella hantverkare. Men innan du väljer en rotationslaser bör du fundera över vilka egenskaper du letar efter hos mätinstrumentet. En sån här laser mäter 360 grader runt sin egen axel och visar linjer med antingen röda eller gröna streck, forskning har visat att rött är enklare för ögat att se men vill man ha grön laser så väljer man en sådan. De kan också mäta fall och avstånd men har du bara tänkt använda lasern till att mäta raka linjer är den funktionen onödig. Det finns olika modeller som är anpassade för att användas inom eller utomhus, om du vet i förväg att du bara kommer mäta inomhus så väljer du en sådan. Du hittar din rotationslaser på nätet där du också kan läsa mer om de olika modellerna.

Så fungerar en rotationslaser

Du hittar en billig rotationslaser online i vår fina webbshop. Men hur fungerar en rotationslaser och vilka fördelar finns? Förr i tiden mätte man linjer och avstånd med exempelvis lod eller med en tumstock. Idag behövs inte det eftersom vi har olika laserinstrument som ger exakta linjer direkt. De har blivit enklare att använda och du behöver inte vara en fackman för att klara av det. En rotationslaser fungerar som ett vattenpass men mäter genom att visa en linje på väggen eller ytan den mäter mot. Det krävs inget installation eller montering utan den står i regel på ben som följer med. Vill man ha en annan typ av ben kan man köpa dessa separat. Har man riktigt höga krav finns även lite dyrare modeller som kan känna av vibrationer eller andra störningar och som sedan kompenserar för dessa i mätningen.

Behöver man en rotationslaser?

Ett ovärderligt mätinstrument

Om du har bestämt dig för att köpa rotationslaser kan det vara värt att fundera på om du ska satsa lite mer pengar och få en modell som erbjuder fler möjligheter. Eller om du bara vill ha en enklare modell som passar för de vanligaste mätningarna. Hur som helst så köper man förhoppningsvis bara en rotationslaser av bra kvalitet i sitt liv! Då är det bra om den kan användas både inne och ute. Att den kan mäta både fall inför gjutningen och raka linjer vid kakelsättningen ovanför diskbänken. Har du till exempel tänkt hänga upp alla dina tavlor i rummet på samma höjd är den mycket bra att ha!

Alla mäter inte 360 grader

Det som gör en rotationslaser unik är att den mäter runt sin egen axel, både vertikalt och horisontellt. Den kan vinklas så att den mäter olika höjder i taket likväl som mot golvet eller väggen. Benen som den står på är oftast reglerbara i höjd vilket ger en bra arbetsställning. Det finns såklart andra enklare modeller som mäter rakt framåt och dessa fungerar mer som om du hade lagt ett vattenpass mot väggen. Det är helt klart värt att betala lite mer och få en som mäter hela rummet samtidigt. Det är enkelt att använda rotationslaser och i instruktionerna står det precis hur man gör. Det enda man behöver är ett stabilt underlag och sen sköter lasern resten.

Vilket märke ska man välja?

De olika leverantörerna erbjuder instrument med ganska snarlika funktioner, det man betalar extra för är beprövad kvalité. De mätinstrument som till exempel hantverkare använder brukar vara dyrare men det beror på att de också levererar. Kända tillverkare som funnits länge och har nöjda kunder är säkra kort om man vill vara garanterad en bra produkt. Det finns som bekant inget tråkigare än när maskiner och utrustning krånglar och man tvingas reklamera eller lämna in för service. Att betala någon krona extra är då helt klart värt det i det långa loppet. I vår webbshop hittar du ett fint utbud från många kända tillverkare som alla garanterar användarvänliga och pålitliga produkter.

Alla kan mäta som proffsen

När du nu bestämt dig för att köpa en riktigt bra rotationslaser kan du i lugn och ro kolla igenom det fina utbudet som vi har i vår välsorterade webbshop. Här kan du läsa mer om de olika produkterna och välja den modell som passar dig och just dina behov bäst. Vi har mätinstrument från många olika kända leverantörer och vi erbjuder riktigt låga priser. Skulle du ha frågor om produkten eller något annat är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst antingen via mail eller telefon. Där svarar kompetenta medarbetare på dina frågor och hjälper dig med ditt köp.