Filtrera

640 kr

2 648 kr

640
640
2648
2648

Endast snabbleverans

(55)

airbox

(20)

american tourister

(29)

blåkläder

(1)

everki

(3)

samsonite

(1)

snickers workwear

(1)

Sortera

55 Produkter

Du har sett 36 av 55 produkter
1 av 2

En resväska är globetrotterns bästa vän. En bra väska skall vara tålig och ha rätt storlek utgående från de behov man har. Idag finns det ett stort utbud av väskor, och det kan vara svårt att veta hur man väljer rätt. Ta hjälp av vår guide så blir beslutet enklare!

Vad skall man tänka på innan man köper en resväska

När man skall köpa resväska finns det flera saker man behöver tänka på innan man bestämmer sig. Saker som storlek, färg och utseende inuti är alla viktiga detaljer som man behöver överväga. Det är också bra att fundera på om man vill att resväskan skall gå att låsa så man kan undvika att obehöriga kommer åt den packning man har. Vill man ha en låsbar resväska är det bästa att välja en som är försedd med ett så kallat TSA-lås. Det är en form av lås som kontrollanter på flygplatser kan öppna utan att behöva bryta sönder låset. Fundera också över vilken budget du har för din nya väska. Det finns modeller i olika prisklasser. När man väljer en dyrare väska kommer den antagligen hålla längre, men även en billigare modell fyller sin funktion.

Behöver man någon extern inredning i sin resväska?

När man väl köpt sin resväska billigt hos oss på bygghemma.se är man redo för att ge sig iväg på sin resa. Om man vill kan man köpa väskinredning som gör att det är enklare att sortera i sin packning redan innan avfärd. Många väskor kommer med olika fack från början, så det är endast om man tycker det är behändigt med ytterligare fack som det är nödvändigt. En annan sak som är bra när man fått sin nya resväska är att komma ihåg att märka den med namn och adressuppgifter. Skulle väskan komma bort är det lättare för den som hittar den att veta vem den tillhör. Hos oss på bygghemma.se hittar du resväskor online som passar för olika slags resor och för olika slags packningar. När du beställer din väska på nätet kan du snabbt jämföra de olika modellerna mot varandra för att kunna avgöra vilken som passar dig bäst.

Frågor att ställa sig innan man bestämmer sig för en resväska

Skall väskan ha hjul?

Innan man köper sin nya resväska måste man avgöra om man vill att den skall ha hjul så att den går att dras, eller om man endast vill kunna bära den. Reser man mycket kan det vara skönt att ha hjul under väskan så man kan undvika ont i axlarna. En riktigt bra resväska kan antingen ha två hjul eller fyra hjul. Fördelen med att ha fyra hjul är att väskan inte måste ligga diagonalt utan kan stå rakt upp när man rullar den framåt. Väskor med två hjul är däremot mer tacksamma att dra på ett ojämnt underlag, och har ofta större hjul som klarar av mer påfrestning.

Hur stort packutrymme behövs?

Skall man köpa resväska online skall man fundera över vad man främst kommer använda väskan till. Är den tänkt att vara för kortare resor räcker det med en mindre modell, medan en större modell är behövlig om man skall vara borta längre eller om man behöver kunna packa med sig större saker. En resväska kommer med ett packutrymme som oftast anges i liter. Man skall alltså inte bara se på utsidan av väskan när man avgör storlek, utan istället främst avgöra storlek efter hur många liters utrymme det finns inuti väskan. Två väskor som är exakt lika stora kan nämligen ha olika mycket packutrymme.

Hur mycket får väskan väga?

Något man alltid skall titta på innan man köper en väska är hur mycket väskan väger när den inte har någon packning i sig. Det här är speciellt viktigt om man flyger ofta, eftersom det finns begränsningar på hur mycket en väska totalt får väga både om man checkar in den eller har den som handbagage. Det innebär att ju mer en väska väger, desto mindre packning kan man ta med sig. Om man vet att man skall bära väskan ofta är det bra att välja en som väger så lite som möjligt. Om väskan är tung i sig kommer det bli en större påfrestning för rygg och axlar att bära den.

Skall väskan ha ett hårt eller mjukt skal?

När man köper en resväska kan man antingen välja att skaffa en som har ett hårt eller mjukt skal. Fördelen med ett hårt skal är att sakerna inuti väskan är mer skyddade. Moderna resväskor tillverkas av ett slitstarkt material som både tål smällar och en mindre varsam hantering. En väska med mjukt skal har fördelen att det ibland går att packa in fler föremål eftersom materialet är mer flexibelt. I grund och botten fyller båda typerna av väskor alla krav en resande person kan ha, så det går bra att låta ens egen smak avgöra vilken typ av väska man vill ha.