Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Marmormosaik

Filtrera

219kr
6099kr

Visa kampanj

(1)

Marmor

(17)

Sten/Betong

(21)

Marockanskt

(1)

Glas

(10)

Sten/betong

(5)

Enfärgad

(6)

Trä

(3)

Metall

(2)

Fasad

(1)

Mosaik

(66)

Klinker

(3)

Marmor

(2)

Golv- och Väggsten

(1)

Väggsten

(1)

arredo

(12)

artstone

(1)

bricmate

(1)

italian marble

(1)

konradssons

(57)

lhådös

(1)

Flerfärgad

(4)

Grå

(25)

Vit

(21)

Grön

(5)

Turkos

(3)

Svart

(11)

Brun

(10)

Beige

(7)

Orange

(1)

Röd

(1)

Sortera

73 Produkter

Mosaik Konradssons Climb Grå Stav 30x60 cm

Mosaik Konradssons Climb Grå Stav 30x60 cm

2 459 kr/m²2 899 kr/m²

Spara 440 kr

Kampanj

Du har sett 36 av 73 produkter
1 av 3

Vanliga frågor om

Varför ska jag välja marmormosaik?
Hur sätter jag upp min marmormosaik?
Att tänka på vid val av marmormosaik?

En av de största och starkaste trenderna för materialval vid renovering hemma är marmor, speciellt i badrum och kök. Ett material som används mycket och idag är väldigt populärt är därför marmormosaik, som består av små marmorbitar. Med marmormosaik får du snygga och levande ytor som håller sig i flera decennier och som dessutom är lätta att sköta och hålla rena.

<

Trendig & tålig marmormosaik

Marmor är en naturlig sten som kommer från en metamorf bergart. Den har använts som byggmaterial och i ornamentik i flera tusen år. Det finns flera olika sorters marmor och beroende på vilket utseende du vill ha ska du välja olika stenar. I grunden är marmor vit, men genom olika sorters föroreningar har också andra färger på marmor kommit till. Till de vanliga marmorstenarna hör Blanco Carrara, Nero Marquina och brun Emperador. Marmormosaik finns också i olika plattstorlekar och former. Mindre plattor kan ge en mer levande yta, medan större plattor på ett tydligare sätt visar upp marmorns egna naturliga skiftningar. Den naturliga skiftningen som marmor har i sig, får du också av marmormosaik. Det ger en levande yta med lyster, som uppfattas olika beroende på hur ljuset ligger på. Utöver att vara väldigt snyggt och trendigt, är marmormosaik precis som kakel och klinker ett tåligt material som håller sig snyggt över tid och är lätt att rengöra och hålla fräscht.

Marmormosaik kan med fördel kombineras med andra material och till exempel läggas som fält i en dusch, på ett golv eller ovanför en köksbänk. Genom att kombinera med andra material kan du få ner kostnaden för material, men också få en större effekt av marmormosaiken. Var kreativ och kolla på flera olika möjligheter innan du bestämmer dig. Välj också fog med omsorg, beroende på marmormosaikens färg och fogens färg kan du få väldigt olika utseenden.

Hur sättsmarmormosaik upp?

Tillvägagångssättet för att sätta upp marmormosaik liknar det för kakel och klinker. Plattorna fäst med en fästmassa eller fix och fogas efter att det torkat. I regel levereras mosaik uppsatt på färdiga ark som är 30 x 30 centimeter, de gör det lätt och smidigt att montera. Arken kan lätt delas upp i mindre bitar om du bara ska ha marmormosaiken som en bård eller liknande. Kakel och klinker säljs oftast per kvadratmeter, men mosaik säljs i regel i mindre förpackningar. Det är därför viktigt att vara uppmärksam på att du beställer rätt mängd plattor till ditt projekt. I regel är det bra att beställa lite mer plattor än vad du beräknar behöva. Om du senare måste bygga om eller laga en del av din mosaik är det smidigast om du redan har rätt plattor hemma. Då slipper då krångel med att hitta samma kulör eller plattsort, om denna gått ur sortiment. Att sätta upp mosaik är inte allt för komplicerat, men du som inte vill utföra arbetet själv kan ta hjälp av en hantverkare. Om mosaiken ska sättas på ett golv, är det viktigt att komma ihåg att det inte kan beträdas och användas på uppemot en vecka.