Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Mosaik till badrum

Filtrera

9kr
8750kr

Enfärgad

(48)

Sten/betong

(76)

Marmor

(72)

Glas

(32)

Skiffer

(5)

Kalksten

(9)

Randig

(4)

Sjösten

(1)

Metall

(9)

Granit

(1)

Mönstrad

(1)

Mosaik

(205)

Klinker

(63)

Kristallmosaik

(20)

Natursten

(2)

Marmor

(2)

Kakel

(1)

alttoglass

(3)

arredo

(92)

ceramiche keope

(11)

coem ceramiche

(2)

fioranese

(3)

hill ceramic

(76)

lhådös

(25)

living ceramics

(2)

marazzi group

(3)

sicis

(2)

tenfors

(74)

Grå

(117)

Vit

(44)

Svart

(30)

Beige

(56)

Brun

(31)

Silver

(4)

Blå

(11)

Röd

(6)

Flerfärgad

(8)

Grön

(3)

Brons

(1)

Lila

(1)

Rosa

(1)

Sortera

293 Produkter

Mosaik Melisandre Hill Ceramic Ljusgrå 30x30 cm Matt

Mosaik Melisandre Hill Ceramic Ljusgrå 30x30 cm Matt

284 kr

Se priset!

Leveranstid 2-3 veckor

Du har sett 36 av 293 produkter
1 av 9

Vanliga frågor om

Varför ska jag välja mosaik i mitt badrum?
Var kan jag använda mosaik?
Vad är mosaik?
Hur monterar jag mosaik?

Det rum hemma som det är allra mest populärt att använda mosaik i är badrummet. I badrummet är mosaiken ett material som gör det möjligt att få ytor som är snygga, samtidigt som de tål fukt och är lätta att rengöra. Mosaik ger dessutom en väldigt lyxig känsla! Idag finns det ett stort utbud av olika typer av mosaik, det gör att du kan hitta en sort som passar just dig och ditt badrumsprojekt.

Mosaik har använts som material i över 5000 år. Förr användes mosaiken främst för att dekorera, men också för att bygga bilder. Tack vare att materialet är uppskattat och hållbart, används det än idag, om än på lite andra sätt. I de flesta hem som har mosaik idag, har den i badrum eller kök, ytor som har nytta av mosaikens egenskaper och utseende. Det stora intresset för mosaik har lett till att det idag finns ett brett utbud med olika tillverkare och plattyper på marknaden. Du kan bland annat välja mellan lyxig marmormosaik som består av små bitar marmor i olika färger, naturstensmosaik i härliga jordnära toner, men också glasmosaik i kulörta nyanser.

I många fall kombineras mosaiken med kakel och klinker, det kan bidra till att du sparar pengar, men också göra att mosaiken på ett annat sätt får stå i centrum och synas mer. När mosaik bara används i en del placeras den ofta som bård, som ett fält i duschen eller ovanför tvättställ. Fundera noga igenom olika kombinationer av mosaik, kakel och klinker för att hitta den som bäst passar ditt projekt. Det finns utöver olika sorter och färger på mosaik också olika former att välja mellan. Tack vare det stora utbudet kan du med säkerhet hitta material som är rätt för dig. Bland de varumärken som erbjuder mosaik idag finns till exempel Höganäs , Arredo , Hill ceramic och Golvabia.

Bra att tänka på är att kakel och klinker säljs i regel per kvadratmeter, detta gäller ibland för mosaik, men vissa typer säljs också i mindre förpackningar. Det är viktigt att vara uppmärksam på hur mycket mosaik du köper, så att du har rätt mängd när golv eller väggar ska kläs. Till fogningen av mosaiken är det också av hög vikt att välja fog med omsorg. Fogens färg påverkar mycket hur plattan ser ut och att skissa på olika kulörkombinationer är därför smart. En ljus fog smälter in med en ljus platta, men kontrasterar mot och får en mörk platta att synas tydligare. Att sätta upp mosaik är inte mer komplicerat än att sätta kakel eller klinker, men för dig som inte vill utföra arbetet själv finns många skickliga hantverkare som kan hjälpa dig. Speciellt i våtutrymmen som badrum är det viktigt att allt från förarbete till slutarbete blir ordentligt gjort, så att ingen fukt stängs in i golv eller väggar, eller för den delen i efterhand kan ta sig in.