Vindskydd & ångbroms | Skydd mot fukt

Filtrera

309 kr

3 749 kr

309
309
3749
3749

build & win

(6)

Vindskydd

(2)

Byggfolie

(1)

Ångbroms

(2)

Armerad Folie

(1)

Tak/Vägg

(5)

Tak/vägg/golv

(1)

Endast snabbleverans

(6)

Sortera

6 Produkter

Du har sett alla 6 produkter

Fukt är lite av en fastighetsägare eller husägares värsta fiende. Fukt orsakar lätt skador och leder till stora kostnader om man inte tar tag i det i tid. Fukt kommer också gärna smygande och kan vara svårt att upptäcka i tid. Därför är det bra att se till att förhindra fukt och vara proaktiv i kampen mot fukten. Fukten kommer inte heller bara utifrån utan vanligen inifrån bostaden. Idag finns det enkla lösningar såsom vindskydd och ångbroms som hjälper dig att skydda ditt hus.

När ska man använda ångbroms?

Ångbroms bör användas på den varma sidan i konstruktionen. Det kan exempelvis vara insidan på ett vindsbjälklag och då tvingas den fuktiga luften att ta en annan väg ut, genom ventilationssystemet. Ånghalten är vanligtvis störst inomhus vilket är logiskt då uppvärmning och exempelvis ånga från badrummet kommer inifrån. Ångbromsen förhindrar också att det bildas kondens vilket är en fuktfälla.

När använder man vindskydd?

Vindskydd bör man ha på själva stommen och sedan lägga tilläggsisolering för bästa effekt. Vindskyddet bidrar till att lufttäta och undvika att fuktig inomhusluft sugs in i själva husets konstruktion. Vindskydd är perfekt att använda när man ska tilläggsisolera äldre hus. Hos oss på Bygghemma.se kan du enkelt och billigt köpa ångbroms och vindskydd online.