Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Trallskruv

Filtrera

39kr
2859kr

Visa kampanj

(1)

30mm
120mm

fast

(11)

grabber

(3)

makita

(1)

turbo trallskruv

(3)

4.2mm
5.6mm

Endast snabbleverans

(14)

Sortera

18 Produkter

Du har sett alla 18 produkter

Vanliga frågor om

När behöver jag trallskruv?
Hur skruvar jag i en trallskruv?
Vad utmärker trallskruvar?

Om du är på gång att bygga något slags trädäck har du sannolikt förstått hur viktigt det är att göra rätt val när du ska köpa trallskruv. Jämte virkeskvaliteten har naturligtvis skruven du använder störst inverkan på konstruktionens hållfasthet. Eftersom trädäck och altaner i regel utsätts för ganska intensiv väderpåverkan kan det straffa sig snabbare än du tror att fuska med materialen. Här hittar du trallskruv av hög kvalitet från flera kända varumärken. Genom att välja en bra skruv kan du se till att din altan håller sig i gott skick så länge som möjligt. Gör jobbet ordentligt, så slipper du göra om det.

Olika typer av trallskruv

Trallskruvar görs idag på många olika sätt. Utöver storleken kan de indelas enligt två grundläggande kriterier: stålet de är tillverkade av samt hur gängorna är utformade. Vilken typ av skruv du bör välja avgörs främst av vilka krav din trallkonstruktion ställer på skruvens stål. För mindre trädäck kan en skruv i vanligt härdat stål användas. Dessa är på grund av sin hårdhet mer benägna att gå av när träet rör sig. Således bör de inte användas för trädäck som är större än 60 kvadratmeter, eftersom träets rörelser då blir för kraftiga. En rostfri skruv klarar dessa påfrestningar betydligt bättre. De är dessutom mer väderbeständiga, på grund av sina rostfria kvaliteter. De är således att föredra för pooldäck och andra konstruktioner som ofta utsätts för väta. Hur skruven är gängad kommer främst att påverka hur den reagerar när du skruvar in den i virket. Beroende på vilka gängor du väljer kommer skruven att dras i med mer eller mindre kraft och hastighet samt innebära olika stor risk för att virket spricker. En skruv med snabbare frekvens på gängan är i regel mindre benägen att skada virket. Många skruvar kombinerar olika gängor längs skruvens skaft, för att erbjuda flera goda egenskaper.

Slarva inte med valet av trallskruv

Att välja rätt skruv är viktigt, men inte svårt. Vårt utbud av billig trallskruv i hög kvalitet passar stora som små trädäck, för alla möjliga syften. Genom att lägga några minuter på att se ut rätt trallskruv kan du se till att ditt trädäck består alla påfrestningar under lång tid. På så sätt sparar du arbete i längden och vinner fler möjligheter att njuta av ditt trädäck.