Luciakrona

Filtrera

94 kr

172 kr

94
94
172
172

Grön

(3)

Guld

(2)

gnosjö konstsmide

(3)

star trading

(1)

Endast snabbleverans

(4)

Sortera

4 Produkter

Du har sett alla 4 produkter

Det svenska traditionella luciatåget har under historien sett väldigt annorlunda ut. Traditionen att en kvinna klädd i vitt sjöng och kom med frukost den 13/12 kan härledas till Västergötland på 1700-talet. Då bar dock kvinnan inte luciakronan som vi är så vana att se idag. Luciatåg i den utformningen som vi är vana vid uppkom under slutet av 1800-talet. Att lussa på såväl förskola som skola är en självklar del av vårt julfirande. Det är en tradition som många förknippar med varma känslor och en doft av lussekatter och glögg.

Hur mycket kostar en luciakrona?

Priset varierar lite beroende på om det är en luciakrona till en vuxen eller till ett litet barn, samt dess utformning. Att köpa en luciakrona är däremot ingen dyr historia. Givetvis skiljer det några kronor mellan en luciakrona i konstsmide och en luciakrona i mässing. En luciakrona kan nämligen kosta allt från några tior till flera hundralappar. Hos oss på Bygghemma.se kan du köpa en billig luciakrona på nätet. Välj en luciakrona med elektriska ljus för att minska risken för brand så att ni kan fira i lugn och ro.

Är luciakronor justerbara?

Ja, i stort sätt alla luciakronor på marknaden är justerbara med hjälp av snäppspänne eller liknande konstruktion för bättre passform.