Glödlampor

Filtrera

33 kr

809 kr

33
33
809
809

gnosjö konstsmide

(18)

nordlux

(17)

oriva

(1)

pr home

(1)

Nej

(15)

Ja

(14)

E27

(20)

GU10 LED

(1)

E14

(4)

GU10

(4)

G4

(1)

Endast snabbleverans

(37)

Sortera

37 Produkter

Du har sett 36 av 37 produkter
1 av 2

Vilken ljuskälla man väljer har väldigt stor betydelse för ett rum. Oavsett om man är ute efter en dov mysbelysning eller ett starkt ljus för precisionsarbete eller studier gäller det att ha rätt glödlampor. Läs vidare för tips och råd om vilken modell som är bäst för dig.

Vad du bör tänka på när du köper glödlampor

När man köper glödlampor finns det en hel del man bör tänka på. För det första bör man tänka över hur starkt ljus man vill att lampan ska ge. Man måste också se till att glödlampan passar i den lampfot man ska ha den i. Vissa lampor måste ha stor sockel, andra liten och i vissa typer av lampor måste själva glödlampan se ut på ett visst sätt. Man bör också tänka över hur pass billig och energisnål glödlampan ska vara. Vissa av glödlamporna är av LED typ, men det finns också andra alternativ vilket är värt att tänka över. När man köper glödlampor online kan man enkelt få information om vilken typ av lampa man köper. Hos oss på bygghemma.se kan man dessutom enkelt jämföra de olika glödlamporna med varandra.

Att installera glödlampor

Att installera glödlampor är både smidigt och enkelt. Om man har en lampa som man inte har någon skärm till kan det vara en god idé att köpa fina glödlampor till just den lampan. Då kan man använda den även om det inte finns någon passande skärm. När man ska köpa glödlampor tittar man först efter vilken lampa som behövs. När man sedan får lampan är det bara att eventuellt ta bort den gamla glödlampan, och sedan skruva i den nya på plats i sin hållare. Sedan är det dags att sätta tillbaka skärmen och sedan se till att allt fungerar som det ska. Innan man skruvar ur den gamla glödlampan och sätter i den nya kan det vara bra att dra ur lampans sladd så man undviker att få en stöt.

Frågor att ställa innan man köper glödlampor

Hur stark lampa behövs?

Hos oss på bygghemma.se hittar du billiga glödlampor online i flera olika grader av ljusstyrka. Vilken styrka man behöver på sina glödlampor beror på vad glödlampan ska användas till, samt på vilken lampa man har att fästa glödlampan i. Om en glödlampa ska användas till att lysa upp ett skrivbord, arbetsbord eller en köksbänk där arbete av olika slag ofta förekommer kan det vara bra att välja en ganska stark glödlampa. Om man istället vill använda sin glödlampa för att skapa lite mysbelysning, eller för att lysa upp ett fönster kan glödlampan vara av lite svagare typ. Vissa typer av lamphållare kan bara användas med lampor av en viss styrka och det kan vara bra att känna till.

Vilken sorts lampa ska man ha?

När man ska beställa glödlampor kan det vara en bra idé att fundera över vilken typ av glödlampor man behöver. Ofta beror glödlampans form på vilken lamphållare och lampskärm man har. I en stor golvlampa med rejäl skärm krävs ofta en stor klotformad glödlampa med stor sockel. I en mindre skrivbordslampa eller fönsterlampa kan en så kallad päronlampa eller mindre variant vara bättre. Om man har spotlights behövs ofta en speciell lampa om är helt platt på ovansidan där ljuset kommer ut. Denna lampa har ofta mycket liten sockel och ofta finns det inga lampskärmar som passar till just denna lamptyp.

Vilken typ av lampa är bäst?

När det gäller glödlampor finns det flera olika sorter att välja på. De finns i både LED typ, carbon typ, halogen och olika lågenergivarianter. Lampor av LED typ blir oftast inte alls varma när de är tända, vilket minskar risken för att en lampa ska börja brinna. Samtliga dessa lampor är relativt energisnåla, vilket gör att man kan spara både på miljön och ekonomin genom att använda dem. En halogenlampa har dessutom betydligt längre hållbarhet än de äldre, traditionella glödlamporna. När man ska välja en av dessa lampor kan det vara bra att veta vad man ska ha lampan till. Om man ofta sitter nära lampan och arbetar är det ofta en fördel om lampan inte blir varm under tiden den är tänd.

Vad är en dimbar glödlampa?

Hos oss på bygghemma.se kan man också finna så kallade dimbara glödlampor. Dessa är konstruerade som så att ljuset man får från lampan varierar. När man kopplar in denna sorts glödlampa till en dimningsbar ljuskälla kan man genom att vrida på en ratt ställa in precis hur starkt eller svagt man vill att lampan ska lysa. Detta kan vara en bra lösning i till exempel ett kök där lamporna ofta används till olika saker. Om man arbetar i köket kan man ställa in så att lampan lyser starkt. Om man sedan ska sitta och äta eller bra dricka lite kaffe kan man skruva ner belysningen en del.