Bluetooth högtalare | Praktiska högtalare

Filtrera

280 kr

2 469 kr

280
280
2469
2469

kitsound

(3)

kreafunk

(3)

makita

(1)

smart living

(1)

star trading

(3)

trust

(1)

Endast snabbleverans

(11)

Sortera

12 Produkter

Du har sett alla 12 produkter

En bra bluetoothhögtalare gör din lyssningsupplevelse smidig, välljudande och flexibel. Du slipper sladdar och har möjligheten att ta med dig musiken till stranden, fotbollsplanen eller grillplatsen.

Hur fungerar en bluetoothhögtalare?

Bluetooth är en överföringsteknik genom radiovågor på en frekvens om ca 2,4 Ghz. Det är en teknik som utvecklades i Sverige på 1990-talet och som på senare år blivit väldigt vanlig för trådlös överföring av ljud från till exempel en dator eller en mobiltelefon till ett par hörlurar eller en högtalare. En viktig förklaring är att tekniken använder väldigt lite effekt och en bluetoothprodukt kan därför ha väldigt lång batteritid.

Vilken bluetoothhögtalare passar mig?

Det finns högtalare med bluetoothfunktion i många olika storlekar, former och utseenden. Vi på Bygghemma har varianter som är så små att de går att ha i fickan, men också större högtalare med möjligheter till kraftigare ljudvolym och ingångar för till exempel AUX och USB. Vilken modell du väljer beror på tycke, smak och användningsområde – vi på Bygghemma har flera högkvalitativa och billiga bluetoothhögtalare att välja bland. Upptäck fördelarna med att köpa dessa på nätet.

Varför heter det bluetooth?

När ett antal stora multinationella teknikföretag i mitten av 1990-talet skulle enas kring en standard för trådlös överföring föreslog amerikanen Jim Kardach på Intel namnet Bluetooth. Detta på grund av hans fascination för den gamle danske kungen Harald Blåtand, som han läst om i Frans G Bengtssons roman Röde orm. I likhet med hur denna Harald Blåtand anses ha enat Skandinavien tänkte Kardach att företagen skulle enas kring denna nya teknologiska standard.