Skänk

Filtrera

1 495 kr

27 459 kr

1495
1495
27459
27459

Vit

(38)

Trä/natur

(15)

Grå

(6)

Svart

(2)

Brun

(2)

Turkos

(1)

Beige

(1)

Blå

(1)

Orange

(1)

ekose

(1)

in living

(48)

Sideboard

(24)

Skänk

(24)

Endast snabbleverans

(43)

Sortera

49 Produkter

Skänk In Living Halifax 145

Skänk In Living Halifax 145

7 495 kr

Leveranstid 2-4 veckor

Barskåp Ekose Skills

Barskåp Ekose Skills

27 459 kr28 900:-

Leveranstid 4-6 veckor

Sideboard In Living Miller Marmor
Vit
Vit/Grå

Sideboard In Living Miller Marmor

fr.3 495 kr

Leveranstid 2-3 veckor

Sideboard In Living Constansa

Sideboard In Living Constansa

5 695 kr

Leveranstid 2-3 veckor

Skänk In Living Sky

Skänk In Living Sky

5 195 kr5 495:-
Sideboard In Living Waltham

Sideboard In Living Waltham

4 295 kr

Leveranstid 2-3 veckor

Du har sett 36 av 49 produkter
1 av 2

Att ha tillräckligt med förvaringsutrymmen i ett hem är viktigt. Med en skänk får man både fler förvaringsmöjligheter och en vacker möbel. Hos oss på bygghemma.se kan du enkelt hitta skänkar i olika modeller som alla är snygga, funktionella och lättplacerade.

Saker att tänka på när man köper en skänk

Före man köper en skänk finns det flera saker som är bra att tänka på så man kan vara säker på att man får en modell som motsvarar ens behov allra bäst. Först och främst är det naturligtvis viktigt att fundera på vad man huvudsakligen tänkt använda skänken till. Om man är helt säker på vad man kommer använda den till kan man välja en som passar för det specifika ändamålet både i fråga om storlek och utseende. Tror man däremot att man någon gång i framtiden kan vilja använda den i något annat rum kan det vara klokt att välja en mer neutral möbel. När man skall köpa skänk online hos oss på bygghemma.se kan man med fördel jämföra de olika produktbilderna mot varandra, det gör det enklare att välja en möbel som passar ens behov.

Att montera en skänk

Att montera en skänk är inte svårt. Med varje möbel följer det med en tydlig manual som visar hur man gör. Vanligtvis behöver man inte några speciella verktyg eller tillbehör. Skall den installeras med skruvar eller pluggar följer de oftast med i paketet. Att montera ihop möbeln brukar inte ta lång tid, och resultatet är en ny och fin skänk. Det är alltid bra att fundera på om man vill förankra möbeln i väggen. Det kan i synnerhet vara viktigt att göra om man har mindre barn hemma. När man fäster skänken i väggen behöver man inte oroa sig för att den skall välta och skada människor eller föremål. Storleken på möbeln spelar inte någon roll, det går bra att både förankra både en liten skänk och en stor. När man fäster den behöver man titta på vilket material väggen har så att man kan använda rätt verktyg.

Frågor att ställa sig innan man köper en skänk

Vilket material och utseende passar bäst?

Skänkar tillverkas vanligtvis av trä. Det som kan skilja dem åt är vilket träslag de är tillverkade av och hur de är behandlade. En skänk som har kvar den naturliga träfärgen hjälper en att få en naturnära känsla där hemma, medan en målad modell lättare kan smälta in med resten av rummet. Om man väljer en modell av obehandlat trä är det viktigt att känna till att olika träslag förändras med tiden. Furu är exempelvis ett material som gulnar ju längre det används. För att skänken skall passa ihop med den övriga inredningen i ett hem kan man med fördel välja en som går i samma färgskala. Annat man fundera på är om den skall ha en mer klassiskt design, eller om man vill ha en möbel med fler detaljer. Möbler av trä kan ibland ha vackra, snidade detaljer som gör den mer speciell. Hos oss på bygghemma.se kan du hitta din nya skänk online, oavsett vilka preferenser du har när det kommer till färg och utseende.

Hur stor skall skänken vara?

Hur stor skänk man skall välja beror i huvudsak på två faktorer. Det första man skall tänka på är vad man vill använda den till. Det andra man skall överväga är hur mycket utrymme man har avsatt för möbeln. Även om man är sugen på en större möbel skall man hålla i åtanke att ett litet rum snabbt känns ännu mindre om man väljer att inreda med stora möbler. Om man å andra sidan har gott om plats kan det vara en bra idé att köpa en skänk på nätet som är större än vad man för tillfället behöver. Förvaringslösningar kan man sällan ha för många av, och med en modell som är något för stor har man extra utrymme när det uppstår ett behov.

Vad är skillnaden mellan en skänk och en buffé?

Som när det gäller så många andra möbel- och inredningskategorier saknas det tydliga skiljelinjer. Likadant är det med begreppen skänk och buffé. De här två populära möbeltyperna liknar varandra på många sätt. Den främsta skillnaden är att buffén i regel är en bredare möbel. Ofta är användningsområdena för skänkar och bufféer likadana. De används till förvaring av matsilver, porslin, servetter, dukar eller andra föremål. De klassiska användningsområdena för de två möblerna skiljer sig också något. Buffén hör traditionellt hemma i matsalen medan skänken oftare används i flera olika rum. Av den anledningen har buffén setts som en något finare möbel. Idag utformas skänkar med samma höga krav på design och kvalitet som en buffé, och de kan dessutom ofta vara ordentligt tilltagna i storlek.

Hurdana förvaringsutrymmen behövs?

En skänk kan ha olika typer av förvaringsutrymmen. När man väljer sin nya möbel skall man därför fundera på vad man tilltalas av, eftersom den nya skänken kommer bli en självklar del av inredningen. Man bör också fundera på vilken typ av förvaring som är mest praktiskt utgående från de behov man har. En del modeller har utdragbara lådor som kan vara tacksamma om man vill förvara mindre föremål, medan andra modeller har större skåp med hyllor som passar bra för större saker. Dörrarna på skåpen kan både vara helt täckta eller vara gjorda av glas, så det går att se se vad som finns inuti skänken. Det går också bra att välja en modell som kombinerar olika typer av förvaringsutrymmen.