Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-22

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
020 - 25 00 25

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
020 - 25 00 25
Mina Sidor

Badrumsinspiration: Här är trenderna du inte får missa när du gör om badrummet

Att få till rätt känsla och smarta funktioner blir en allt viktigare del av badrumsrenoveringen. Miljövänlig teknik, hemmaspa-känsla och färg på möblerna står högt upp på mångas önskelistor. Tillsammans med Helen Ottran på Villeroy & Boch Gustavsberg tittar vi närmare på de rådande badrumstrenderna och tipsar om inredningen som är helt rätt 2022.  

Av Bygghemma-redaktionen2022-09-20

 

 – Största trenden just nu är att man vill se sitt badrum mer som ett vardagsrum. Det ska vara ombonat och hemtrevligt, ett rum där man kan trivas och få lite egentid, vare sig man ligger i badet eller gör sig i ordning för dagen. Vi bygger större badrum idag, gärna med hemmaspa-känsla, säger Helen Ottran, marknadsansvarig på Villeroy & Boch Gustavsberg AB.


Färg och teknik allt viktigare

Fler och fler vågar göra spännande inredningsval i form av färg på möbler, svarta blandare och knoppar och handtag som sticker ut. Men det ska fortfarande vara en sober känsla och ljusa väggar, menar Helen. Andra trender som många uppskattar är inbyggd teknik, miljötänk och lösningar som ger bättre hygien och gör badrummet mer lättstädat.

– Induktionsladdning till mobilen är populärt samt inbyggt ljudsystem är något som kommer mer och mer. Sen får det gärna vara hygieniskt, t.ex. vägghängda toaletter och toaletter utan spolkant (Hygienic Flush). Personligen vill jag slå ett slag för mer färg. En grön badrumsmöbel Graphic eller en svart takdusch Estetic blir en snygg detalj till det traditionella vita badrummet.

 

Väggskåp Villeroy & Boch Finion med mobilladdning. Foto: Gustavsberg 

 

Hur ser framtidens badrum ut?

– Jag tror att vi kommer att få se ännu mer teknik i våra badrum framöver. Det kan till exempel vara elektroniska blandare, sensorstyrd spolknapp och blandare som inte kräver beröring, appstyrd LED-belysning och vattenfelsbrytare, säger Helen.

 

takdusch
Svart takdusch blir en snygg detalj i badrummet. Foto: Gustavsberg

Gustavsbergs tips – gör om ditt badrum till ett hemmaspa

Satsa på en snygg vägghängd toalett tillsammans med Graphic badrumsmöbler och Estetic blandarserie. Graphic-möblerna går att kombinera i moduler, så att de skapar rätt känsla och funktion i både små och stora badrum. Takduschen ger en känsla av hemmaspa med dess stora duschhuvud och rikliga vattenflöde. Tänd några ljus och njut av lite skön musik och passa på att ladda din mobil på en induktionsladdare!

 

graphic_gustavsberg
Graphics badrumsmöbler i en diskret grå nyans. Foto: Gustavsberg

 

Tänk på miljön när du inreder

Att göra miljövänliga val är också bra för plånboken. Satsa på energisparande funktioner på blandare och en snålspolande toalett. Gustavsbergs produkter med ytbehandlingen Ceramicplus gör att det blir lättare att få bort kalk och smuts och du behöver mindre rengöringsmedel. När det gäller badrumsmöbler är det värt att lägga lite extra pengar på en möbel som verkligen tål fuktiga utrymmen så att produkten håller länge.

 


Vägghängd toalettstol Estetic 8330 med Hygienic Flush och Ceramicplus. Foto: Gustavsberg

 

Gustavsberg har produkter även för det lilla badrummet

En vägghängd toalett är ett smart alternativ i det lilla badrummet, likaså duschväggar som går att fälla in när de inte används. Graphic-serien är framtagen just för att passa i både stora och små badrum. Möblerna är inte så djupa, t.ex. Graphic kommod, som endast är 41 cm djup och passar därför i de flesta badrum. Sen skulle jag satsa på en stor spegel, bra belysning och bra med förvaring som gör att badrummet känns större och luftigare.

 


Duschdörr Gustavsberg Round går att fälla in när du inte duschar. Foto: Gustavsberg

 

Mer om Gustavsberg

Gustavsberg har levererat produkter för badrum i nästan 200 år. Deras mål är att erbjuda nyskapande badrumslösningar som gör vardagen såväl enklare som mer avkopplande. Gustavsberg har produkter för hela badrummet och kombinerar hög kvalitet och smarta funktioner med nordisk design. Litet eller stort, klassiskt eller modernt, sobert eller färgstarkt – de har allt du behöver och på deras hemsida finns både inspiration, tips och råd inför ditt badrumsprojekt.

Se alla produkter från Gustavsberg 

 

 

Helen Ottran

Helen Ottran, marknadsansvarig på Villeroy & Boch Gustavsberg AB. Foto Gustavsberg

Andra som läste artikeln läste också