Stort test av duschkabiner: De är bäst i test 2020

Duschkabiner finns i en mängd olika varianter - allt från enklare duschar till avancerade system med ångfunktion och massagestrålar. Även priset kan variera rejält. Vi har jämfört 5 populära modeller som ligger hyfsat nära varandra i både pris och kvalitet.

 

Duschkabiner är en relativt säker duschlösning eftersom de förhindrar att vatten stänker på väggar och golv i badrummet. Men det finns såklart skillnader mellan modellerna och olika för- och nackdelar. Här nedan kan du ta del av redaktionens test av 5 olika duschkabiner. Kanske hittar du den kabin som passar just dina behov.

 

Läs mer: Duschdörrar, duschväggar eller duschkabin: Vi hjälper dig att välja rätt
Läs mer: 5 knep: Så rengör du duschväggar och duschkabiner

 

Redaktionens bäst i test duschkabiner 2020

1. Duschkabin Noro Wave
2. Duschkabin Arrow 6005 och Duschkabin Ifö Solid SKH Lyx
3. Duschkabin Bathlife Betrakta
4. Duschkabin Hafa Polaris

 

 

Duschkabin

Testvinnare! Duschkabin Noro Wave

Passar dig som 
Vill ha flera duschfunktioner och en exklusiv känsla.


Sammanfattning
En exklusiv duschkabin till ett rimligt pris. Här får du ett 3-funktions duschset med både handdusch och takdusch (som är justerbar i höjdled). Noro Wave har en stomme i aluminium, 6 millimeter härdat säkerhetsglas och är utrustad med svängbara dörrar som stängs med magnetfunktion. Karet är i gjutmarmor och har en integrerad golvbrunn med rostfri sil.
Rekommenderat pris hos Bygghemma är 15 135 kr.


Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som lyfts fram är att den känns gedigen, snygg och prisvärd. Omdömen kommer från bygghemma.se.


Mått
Bredd: 900 mm
Längd: 900 mm
Höjd: 2150-2405 mm

 

KÖP HÄR: Duschkabin Noro Wave

 

 

Duschkabin

Delad 2:a plats. Duschkabin Arrow 6005

Passar dig som
Älskar att duscha länge och gärna kombinerar dusch med massage.


Sammanfattning
Här är duschkabinen med oändligt många duschmöjligheter. Eller vad sägs om takdusch, kroppsduschar, massagehanddusch och fotmassage. Dessutom finns det en sittplats, spegel, belysning och hyllor i kabinen. Fronten är avtagbar och fötterna är ställbara. Glaset är 5 millimeter härdat säkerhetsglas. Vi vill också framhålla det relativt låga priset!
Rekommenderat pris hos Bygghemma är 11 480 kr.


Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som lyfts fram är att den är snygg och lyxig till ett bra pris. Visst läckage vid dörren och att kopplingar behöver dras åt i efterhand var mindre positivt. Omdömen kommer från bygghemma.se.


Mått
Bredd: 920 mm
Djup 920 mm
Höjd: 2170 mm (OBS! Kräver en takhöjd på minst 2300 mm)

 

KÖP HÄR: Duschkabin Arrow 6005 

 

 

Duschkabin

Delad 2:a plats. Duschkabin Ifö Solid SKH Lyx

Passar dig som
Vill ha en lite lyxigare duschkabin av hög kvalitet.


Sammanfattning
Det här är en duschkabin för dig som gillar att duscha länge. Ifö Solid SKH Lyx har både takdusch och handdusch samt en praktisk avställningshylla. Dörrarna är utrustade med hjul och avhoppningskydd för en smidig och säker öppning och stängning. Profilerna är limmade direkt mot glaset och kabinen har inga synliga skruvar där smuts kan samlas. Du kan välja på olika mått samt utföranden såsom klart, screentryckt eller rökfärgat glas.
Rekommenderat pris hos Bygghemma är 20 539 kr.


Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som lyfts fram är att den är lättmonterad, lyxig och håller genomgående hög kvalitet. Lite sämre betyg får instruktionsmanualen och att kopplingarna måste dras innan montage. Omdömen kommer från bygghemma.se och prisjakt.se.


Mått
Bredd: 700, 800, 900 mm
Längd: 700, 800, 900 mm
Höjd: 2 100-2 150 mm

 

KÖP HÄR: Duschkabin Ifö Solid SKH Lyx

 

 

Duschkabin

Duschkabin Bathlife Betrakta

Passar dig som
Uppskattar design och är ute efter en prisvärd duschkabin.


Sammanfattning
Betrakta Rak är en lättmonterad stilren duschkabin med utpräglad design. Profilen i svart aluminium sticker ut och ger ett modernt intryck till ditt badrum. Duschkabinen har ett stabilt kar i vit akryl med avtagbar front och är utrustad med 6 millimeter säkerhetsglas.
Rekommenderat pris hos Bygghemma är 7 155 kr.


Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 3,25 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som lyfts fram är att den är snygg och lätt att montera. Kvaliteten på en del detaljer, såsom lister, får något sämre betyg tillsammans med dåliga instruktioner i manualen. Omdömen kommer från bygghemma.se och prisjakt.se.


Mått
Bredd: 900 mm
Längd: 900 mm
Höjd: 2 000 mm

 

KÖP HÄR: Duschkabin Bathlife Betrakta 

 

 

Duschkabin

Duschkabin Hafa Polaris Round

Passar dig som
Är ute efter en enkel och stilren duschkabin.


Sammanfattning
Prisvärd duschkabin för dig som inte är ute efter en massa funktioner. Designen är stilren och passar de flesta badrum, dessutom finns kabinen i flera olika storlekar. Höjden kan justeras mellan 1980-2010 millimeter, vilket gör att du kan ha den i ett badrum som endast har 2 meter i takhöjd. Stabilt kar i vit akryl med avtagbar front, silverfärgade profiler i aluminium och 4-6 millimeter härdat säkerhetsglas.
Rekommenderat pris hos Bygghemma är 10 810 kr.


Kundomdömen 
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 3,14 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som lyfts fram är att den är snygg och många är nöjda med helheten. Sämre betyg får monteringsanvisningarna som upplevs otydliga och kvaliteten på vissa detaljer såsom den löstagbara sockeln och att golvsilen är svår att rensa. Omdömen kommer från bygghemma.se och prisjakt.se.


Mått
Bredd och höjd: 700x900, 800x800, 900x700, 900x900 mm
Höjd: 1980 mm

 

KÖP HÄR: Duschkabin Hafa Polaris Round

 

Se alla våra duschkabiner