Bäst i test handgräsklippare: Vi jämför 4 populära modeller

Är du ute efter den optimala handgräsklipparen? Vi har tittat närmare på fyra populära modeller från Bosch, Gardena, Husqvarna och Stiga.

 

Läs också: Bäst i test batteridriven gräsklippare – 4 populära modeller

 

Redaktionens bäst i test handgräsklippare 2020

Handgräsklippare ger ett utmärkt klippresultat och är perfekta för den mindre gräsmattan. I vår jämförelse har vi bland annat tittat på hur stor kapacitet de har i form av klippbredd och klipphöjd. Men också hur mycket de kostar, hur mycket de väger, eventuella extrafinesser och vad kunderna tycker.

 

Handgräsklipparnas placering i testet:

1. Gardena 330

2. Husqvarna 54

3. Stiga SCM 240 R

4. Bosch AHM 30

 

 

Handgräsklippare

1:a plats. Handgräsklippare Gardena 330


Passar dig som

är ute efter smidig handgräsklippare som inte tar så stor plats i förrådet.


Sammanfattning

Handdriven cylinderklippare med en klippbredd på 33 cm. Utrustad med beröringsfria knivar, stora hjul och delbart handtag. Klipphöjden går att justera i fyra steg mellan 1,2 och 4,2 cm. Vikt: 8,4 kg. Rek. pris: 895 kr.


Kundomdömen

Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,6 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är smidig, lätt och klipper bra. Omdömena kommer från bygghemma.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Handgräsklippare Gardena 330

 

 

Handgräsklippare

2:a plats. Gräsklippare Husqvarna 54


Passar dig som

vill ha en handgräsklippare med stor klippbredd som inte väger allt för mycket.


Sammanfattning

Handdriven cylinderklippare med en klippbredd på 40 cm. Utrustad med robusta hjul och fällbart styre. Klipphöjden går att justera mellan 1,2-3,8 cm. Vikt: 8,6 kg. Rek. pris: 999 kr.


Kundomdömen

Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är effektiv, lätt, tyst och klipper fint. Omdömena kommer från bygghemma.se, prisjakt.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Gräsklippare Husqvarna 54

 

 

Handgräsklippare

3:e plats. Gräsklippare Stiga SCM 240 R


Passar dig som

vill ha en lite rejälare handgräsklippare med stor klippbredd.


Sammanfattning

Handdriven cylinderklippare med en klippbredd på 40 cm. Utrustad med fem vinklade knivar. Klipphöjden går att justera i tre höjder mellan 2,5 och 6,0 cm. Handtaget kan justeras efter användarens längd. Vikt. 10,5 kg. Rek. pris 990 kr.


Kundomdömen

Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är lätt att klippa med och är bra i lägre gräs. Omdömen kommer från bygghemma.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Gräsklippare Stiga SCM 240 R

 

 

Handgräsklippare

4:e plats. Gräsklippare Bosch AHM 30


Passar dig som

vill ha en lätt och smidig handgräsklippare för den lilla gräsmattan.


Sammanfattning

Handdriven cylinderklippare med en klippbredd på 30 cm. Klipphöjden går att justera steglöst mellan 1,2-4 cm. Gräsklipparen har en smidig inställning av underkniven med "klick"-låsning samt underhållsfri kullagrad cylinderaxel. Vikt: 6,4 kg. Rek. pris: 925 kr.


Kundomdömen

Genomsnittsbetyget bland kunderna var 3,4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är lätt och smal så att man kommer åt överallt. Omdömen kommer från bygghemma.se. prisjakt.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Gräsklippare Bosch AHM 30

 

Se alla handgräsklippare här

Läs också: Så väljer du rätt nivå på robotgräsklippare till din trädgård