Bäst i test handöverfräs 2020: Vi jämför 3 populära modeller

Är det dags att ta ditt snickeri till nästa nivå? En handöverfräs är verktyget för dig som vill kunna göra snygga snickeridetaljer, som till exempel profiler och rundade hörn. Här tittar vi närmare på tre populära handöverfräsar från Bosch, Einhell och Makita.


Läs också: Bäst i test elhyvel 2020


Vad är en handöverfräs?

En handöverfräs ett ovärderligt verktyg om du vill få ett professionellt resultat i dina snickeriprojekt. Handöverfräsen använder du till exempel när du ska runda hörnen på din nya bänkskiva/skärbräda/skylt eller göra snygga profiler på dina nybyggda fotoramar eller köksluckor.

I vår jämförelse har vi bland annat tittat närmare på pris, styrka, varvantal, fräsdjup, eventuella extrafunktioner och vad kunderna tycker om de olika modellerna.


Bäst i test handöverfräs 2020

1. Handöverfräs Einhell TH-RO 1100 E

2. Handöverfräs Bosch POF 1400 ACE

3. Handöverfräs Makita DRT50ZJX5 Utan batteri

 

 

Handöverfräs Einhell

Testvinnare! Handöverfräs Einhell TH-RO 1100 E

Passar dig som
är ute efter billigare handöverfräs med helt ok kapacitet.

Sammanfattning
Handöverfräs med motor på 1 100 W. Steglös hastighetsjustering gör det lätt att anpassa hastigheten efter material och frässtål. Arbetsdjupet ställs enkelt in med djupstoppet och flisskyddet ger extra säkerhet under arbetet. Spindellås för snabbt och enkelt verktygsskifte. Verktygsfästet passar med frässtål med en axeldiameter på 6 mm eller 8 mm. Adapter till dammutsug finns.
Rek. pris: 790 kr
Driftskälla: El
Effekt: 1 100 W
Varvantal: 11 000-30 000 varv/min
Fräsdjup: 6 eller 8 mm
Vikt: 3,7 kg

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är stabil och har ett bra grepp. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Handöverfräs Einhell TH-RO 1100 E

 

 

Handöverfräs Bosch

2:a plats. Handöverfräs Bosch POF 1400 ACE

Passar dig som
vill ha en lätthanterad handöverfräs med flera bra finesser.

Sammanfattning
Handöverfräs med motor på 1 400 W. Utrustad med vred och gasreglage som ger materialanpassad varvtalsinställning samt konstantelektronik som håller inställt varvtal konstant. Tack vare den inbyggda spindellåsningen får du snabba och smidiga fräsbyten och ett SDS-system, så du kan sätta på kopierhylsan utan verktyg. Inbyggd arbetsbelysning och ergonomisk design med Softgrip. Anslutning för dammutsug finns.

Rek. pris: 1 819 kr
Driftskälla: El
Effekt: 650-1 400 W
Varvantal: 28 000 varv/min
Fräsdjup: 1-10 mm
Vikt: 3,5 kg

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,3 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den är kraftfull, prisvärd och lättjobbad. Omdömena kommer från bygghemma.se, prisjakt.se och pricerunner.se.

KÖP HÄR: Handöverfräs Bosch POF 1400 ACE

 

 

Handöverfräs Makita

3:e plats. Handöverfräs Makita DRT50ZJX5 Utan batteri

Passar dig som
är på jakt efter en lätt och smidig handöverfräs som inte är beroende av sladd.

Sammanfattning
Batteridriven handöverfräs med koborstfri motor på 800 W. Lätt maskin med ram och bas i aluminium. Hastigheten kan justeras vid bearbetning i olika material och basen kan vinklas. Utrustad med LED-belysning och levereras med dammuppsamlare och lämpliga tillbehör för olika snidningar och efterbehandlare.

Rek. pris: 4 744 kr, exklusive batteri och laddare
Driftskälla: Batteri 18 V, 3,0 AH eller 6,0 AH
Effekt: 800 W
Varvantal: 10 000-30 000 varv/min
Fräsdjup: 6 eller 8 mm
Vikt: 2,1 kg

Kundomdömen
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 5 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att den har ett bra pris och håller hög kvalitet. Omdömena kommer från bygghemma.se.

KÖP HÄR: Handöverfräs Makita DRT50ZJX5 Utan batteri


Se alla handöverfräsar här

Köp extra frässtål

Läs också: Bäst i test sticksåg 2020