Bäst i test slipmaskin 2020: Vi jämför 2 populära multislipar

Med en multislip kommer du enkelt åt när du behöver slipa i hörn eller trånga utrymmen. Här tittar vi närmare på två olika multislipar; en batteridriven från Bosch och en eldriven från Black & Decker.


Läs också: Bäst i test mutterdragare 2020

  

Bäst i test multislipar 2020

En multislip (eller deltaslip) kommer åt även i de minsta utrymmen tack vare sin trekantiga form och spets. Du får dessutom olika slipfunktioner i en och samma maskin. Det vanligaste är eldrivna multislipar med sladd men det finns även batteridrivna. Vi har valt att jämföra en eldriven och en batteridriven variant. I vår jämförelse har vi bland annat tittat närmare på pris, kapacitet, hur användbara de är och vad kunderna tycker om de olika modellerna. 

 

Bäst i test slipmaskin Bosch

Testvinnare! Multislip Bosch PSM 18 LI 2,5 Ah

Poäng
8,7

Varumärke 
Bosch

Passar dig som
är ute efter en sladdlös multislip med god kapacitet.

Sammanfattning
Sladdlös och kompakt mutlislip för slipning och polering av hårt trä, mjukt trä, lackade och målade ytor, metall och sten. Levereras med batteri (batterikapacitet 2,5 Ah) och laddare.  Slipfrekvens: 22000 rörelser/minut. Sliprörelsediameter: 1,6 mm. Slipyta: 104 cm². Inbyggd dammsugarenhet som  suger in dammet direkt i den medföljande mikrofilterbehållaren. Rek. pris: 1 638 kr.

Kundomdömen 
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 4,4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Det som bland annat lyfts fram är att batteritiden är bra samt att det är lätt att komma åt i hörn. Omdömena kommer från pricerunner.se. 

KÖP HÄR: Multislip Bosch PSM 18 LI 2,5 Ah

 

 

Bäst i test slipmaskin Black & Decker

2:a plats. Multislip Black & Decker 4 i 1 Autoselect

Poäng
8,2

Varumärke 
Black & Decker

Passar dig som
letar efter en prisvärd slipmaskin med många olika användningsområden.  

Sammanfattning
Multislip med en motoreffekt på 220 W där du får en plan-, hörn-, detalj/profil- och excenterslip i en och samma maskin. Slipmaskinen rekommenderar rätt platta och ställer automatiskt in rätt hastighet. Slipfrekvensen är variabel, obelastad hastighet är 8500 och 13 000 varv/minut. Excentrisk rörelse: 1 mm. Slipyta (basplattans storlek): 100 x 165 mm.. Dammbehållare och 3 meter kabel. Rek. pris: 1 017 kr.

Kundomdömen 
Genomsnittsbetyget bland kunderna var 3,4 av 5 stjärnor vid jämförelsetillfället. Omdömena kommer från pricerunner.se. 

KÖP HÄR: Multislip Black & Decker 4 i 1 Autoselect

 

 

Se alla multislipar här 

 

Läs också: Bäst i test elhyvel 2020: Vi jämför 3 populära elhyvlar