Vattenspridare bäst i test 2021: Vi jämför 4 varianter från Gardena och Fiskars

Är du på jakt efter en riktigt bra vattenspridare? Här tittar vi närmare på fyra vattenspridare med olika räckvidd och funktioner.

Av Bygghemma-redaktionen2021-06-03


Läs också: Automatisk bevattning – allt du behöver veta för att komma igång


Med en vattenspridare får du en jämn bevattning av gräsmattor och rabatter, samtidigt som allt sköter sig själv. Ta reda på hur stor yta du vill kunna täcka med vattenspridaren och fundera på vilka funktioner du är beredd att betala lite extra för. I vår jämförelse nedan har vi bland annat kikat maximalt bevattningsområde, olika funktioner samt hur enkla de är att rengöra och förvara.


Redaktionens bäst i test vattenspridare 2021

Testvinnare! Vattenspridare Fiskars Oscillerande
2:a plats. Vattenspridare Fiskars Vattenbesparande
3:e plats. Vattenspridare Gardena AquaZoom
4:e plats. Vattenspridare Gardena Aqua S

 

Vattenspridare Fiskars Oscillerande

Testvinnare! Vattenspridare Fiskars Oscillerande

Varumärke
Fiskars

Passar dig som
har en större trädgård och vill kunna stänga av vattnet på spridaren.

Sammanfattning
Oscillerande vattenspridare med kopplingsventil, så att du slipper springa fram och tillbaka till kranen. De användarvänliga och intuitiva reglagen gör det enkelt att justera bevattningen till just din gräsmatta. Kast- och breddlängd är båda steglöst anpassningsbara med separata inställningar på båda sidor. Silikonmunstycken och borttagbart vattenfilter för enkel rengöring och upphängningskrok för enkel förvaring. Standardkoppling gör att vattenspridaren passar med produkter från andra varumärken.

Rek. pris: 539 kr
Max. bevattningsområde: ca 350 kvm (17x21 m)

KÖP HÄR: Vattenspridare Fiskars Oscillerande

 

Vattenspridare Fiskars Vattenbesparande

2:a plats. Vattenspridare Fiskars Vattenbesparande

Varumärke
Fiskars

Passar dig som
vill spara på vattnet.

Sammanfattning
Vattenspridare med vattenbesparande teknik som minskar vattenförbrukningen med upp till 20 procent. Genom att sänka vattenprofilen i mittläget ger denna spridare en jämnare bevattning utan att pölar bildas runt spridaren. Med hjälp av ett ergonomiskt kontrollvred kan kastlängd och riktning enkelt justeras för att passa storleken på din trädgård. Spridaren har även ett vattenfilter som är lätt att ta bort och rengöra samt ett munstycke med inbyggd rengöringsventil. Hållbar metallbas för lång livslängd. Standardkoppling gör att vattenspridaren passar med produkter från andra varumärken.

Rek. pris: 559 kr
Max. bevattningsområde: ca 330 kvm (17,5x19 m)

KÖP HÄR: Vattenspridare Fiskars Vattenbesparande

 

Vattenspridare Gardena AquaZoom

3:e plats. Vattenspridare Gardena AquaZoom

Varumärke
Gardena

Passar dig som
har en större trädgård och är ute efter en stabil vattenspridare.

Sammanfattning
Vattenspridare som lämpar sig för ytor på mellan 28 och 350 m². Räckvidden kan ställas in till mellan 7 och 21 meter och bredden till mellan 4 och 17 meter. Du kan även välja att bara vattna åt ena hållet samt att finjustera vattenflödet. De två stödfötterna gör att vattenspridaren står stadigt på marken och detaljer i bland annat metall bidrar till att göra AquaZoom såväl hållbar som tålig mot UV-strålning och frost. Munstyckena är tillverkade av mjukplast och kan enkelt rengöras genom att torka av dem med fingret. Smutspartiklar fångas dessutom in i det inbyggda rostfria metallfiltret, så att de inte kan ta sig in i vattenspridaren. Du behöver bara vrida ur vattenkopplingen för att kunna plocka ut filtret och skölja av det under rinnande vatten.

Rek. pris: 689 kr
Max. bevattningsområde: ca 350 kvm (17x21 m)

KÖP HÄR: Vattenspridare Gardena AquaZoom

 

Vattenspridare Gardena Aqua S

4:e plats. Vattenspridare Gardena Aqua S

Varumärke
Gardena

Passar dig som
har en mindre trädgård.

Sammanfattning
Oscillerande vattenspridare utformad för ytor från 90 till 220 m². Placera vattenspridaren på gräsmattan och ställ in räckvidden med hjälp av reglaget. Materialet med metallkomponenter säkerställer låg vikt samtidigt som vattenspridaren står stadigt på marken. Aqua S tål såväl frost som UV-strålning, vilket betyder att den inte måste plockas undan från gräsmattan när den har använts. Vattenkopplingen har ett inbyggt metallfilter som är enkelt att avlägsna genom att rotera kopplingen. Skölj bara under rinnande vatten för att rengöra.

Rek. pris: 245 kr
Max. bevattningsområde: ca 220 kvm (13x17 m)

KÖP HÄR: Vattenspridare Gardena Aqua S


Se fler vattenspridare här


Läs också: Bäst i test robotgräsklippare 

Läs också: Bästa robotgräsklipparen för din trädgård - så väljer du rätt nivå

 

Populära produkter under kategorin Vattenspridare

Vattenspridare Fiskars Oscillerande

Förväntas åter i lager 2021-10-01