Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Bästa studsmattan – expertens tips för olika behov och ändamål

Vilken studsmatta som passar bäst för just för dig beror framför allt på hur stor hoppyta du behöver och huruvida du vill integrera den i din trädgård eller inte. Med hjälp av vår produktspecialist har vi tagit fram tips på produkter utifrån olika behov och önskemål.

Av Bygghemma-redaktionen2023-02-06


Här hittar du alla våra studsmattor


Vilken studsmatta ska man köpa?

Förutom att en studsmatta är fantastisk rolig att hoppa på kan den även användas för att träna upp styrka och kondition, liksom koordination och balans. Hos Bygghemma hittar du ett brett utbud med studsmattor i olika storlekar och utföranden. Vissa är mindre och passar bättre för små barn, medan andra är större och passar bättre för vuxna eller äldre barn. En del studsmattor kan grävas ner i marken och integreras i trädgården, medan andra står på ben ovanför marken och enkelt kan förflyttas när du inte använder dem. Du kan välja mellan allt från runda och ovala studsmattor, till kvadratiska och rektangulära former. Faktorer som storlek, form, maxbelastning och säkerhet (till exempel skyddsnät) kan vara avgörande för vilken studsmatta som lämpar sig bäst för dig.

Här nedan har vi tagit hjälp av Bygghemmas produktspecialist för att hjälpa dig att hitta en studsmatta som motsvarar dina behov och önskemål.


Bästa valet för dig som vill ha en billig studsmatta

För dig som vill ha en prisvärd normalstor studsmatta med skyddsnät, som enkelt går att flytta från gräsmattan när du du inte använder den, är den här modellen ett bra alternativ.

Bästa studsmattan - Studsmatta Salta Comfort Rund

Comfort är en mycket prisvärd studsmatta från Salta i snygg design som passar perfekt till alla omgivningar och är utvecklad i enlighet med de ny standard, vilket gör den extremt säker. Den finns att köpa i flera olika storlekar.

KÖP HÄR: Studsmatta Salta Comfort Rund


Bäst studsmatta för de allra minsta

Om studsmattan endast ska användas av mindre barn kan det räcka med en liten och säker variant, såsom den här modellen från Salta.

Bästa studsmattan - Studsmatta Salta Junior

Salta Junior är en mindre studsmatta som passar perfekt för de små barnen som fortfarande utvecklar sin motorik och balans. Den har även elastisk fjädring vilken gör den blir nästan ljudlös. Med tanke på storleken lämpar den sig bra inomhus men den funkar lika bra utomhus.

KÖP HÄR: Studsmatta Salta Junior


Bästa studsmattan för större barn

För dig som har större barn och gott om plats för en större studsmatta i trädgården kan denna modell från Trekkrunner vara det perfekta valet för dig.

Bästa studsmattan - Studsmatta Trekkrunner

Studsmatta Trekkrunner 4,88 m är en av de största studsmattorna man kan ha i trädgården och finns i färgerna blå och rosa. Den lämpar sig bra för större barn som gärna hoppar med syskon eller kompisar, med tanke på den stora ytan.

KÖP HÄR: Studsmatta Trekkrunner 4,88 m


Bästa studsmatta för dig som vill göra volter

Om du vill kunna hoppa långt, eller kunna göra volter kan en rektangulär studsmatta vara det du söker.

Bästa studsmattan - Studsmatta Salta Comfort Rektangulär

Salta Comfort Rektangulär har en stilren design och passar perfekt för att hoppa längre och göra volter i.

KÖP HÄR: Salta Comfort Rektangulär


Bästa studsmattan för träning

Om studsmattan främst ska användas i träningssyfte finns en modell som är utformad med större fokus på säkerhet och som lämpar sig extra bra för akrobatiska konster.

Bästa studsmattan - Studsmatta Salta First Class inkl. Stege

Salta First Class har en extra tjock kanten för att göra landningarna mjukare utifall att man skulle landa fel. Tack vare sin unika infästning är ramen otroligt stabil vilken resulterar i en ovanligt tyst studsmatta.

KÖP HÄR: Studsmatta Salta First Class inkl. Stege


Snyggaste studsmattan

Ska vi vara ärliga är kanske den snyggaste studsmattan den som syns minst. En nedgrävd studsmatta smälter in snyggare på tomten och du slipper dessutom oroa dig för fallhöjden utifall att någon skulle ramla.

Bästa studsmattan - Studsmatta Salta Premium Ground inkl. säkerhetsnät

Salta Premium Ground är en snygg studsmatta i markhöjd som är tillverkad med fokus på säkerhet och design.

KÖP HÄR: Salta Premium Ground


Se fler studsmattor här


Läs också: Bästa uteleksaker för barn i trädgården

Läs också: Skapa en lekfull trädgård för barn – 5 kreativa tips

Läs också: Studsmatta bäst i test