Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

5 billiga elcyklar som är perfekta för nybörjaren

En elcykel behöver inte kosta skjortan och det oavsett om du är ute efter en smart pendlingscykel, klassisk stadscykel eller mountainbike. Här tipsar vi om fem prisvärda elcyklar i prisspannet 10 000 till 17 000 kronor.

Av Bygghemma-redaktionen2022-06-08


Läs också: Köpa elcykel – välj rätt modell; motor, batteri, bromsar och växlar


Är du sugen på att köpa elcykel? Till skillnad från när elcyklarna började bli populära finns det nu många modeller till en relativt billig peng. Framförallt vanliga stadscyklar men också en del mountainbikes med bra motorer, många växlar och skivbromsar. Kanske hittar du det du söker bland våra tips nedan!

 

Elcykel Fischer Retro ER 1804

Elcykel Fischer Retro ER 1804 är en prisvärd elegant damcykel i klassiskt utförande med modern prestanda. Den starka frammotorn är diskret placerad och batteriet smakfullt dolt i korgen på pakethållaren.

 

Fischer Retro 2.0

Fischer Retro 2.0 är den optimala citycykeln för dig som vill glida fram bekvämt och med lite extra flärd. Utförandet går i klassiskt nederländsk stil med den röda ramen och beiga däcken. En kraftfull frammotor assisterar cyklandet upp till 80 km.

 

Elcykel Cita 2.0

Cita 2.0 är en gedigen stadscykel till ett förmånligt pris. Den är utrustad med en modern och tystgående mittmotor med kapacitet upp till 100 km transportsträcka. Sadel och stötdämpare är utformade för maximal komfort och den vinklade ramen tillåter enkel av- och påstigning med lågt insteg.

 

Montis 2.0

Montis 2.0 är Fischers instegsmodell för eldrivna moutainbikes. Här får man mycket cykel för ett överkomligt pris. Stark och tystgående bakhjulsmotor som tar dig upp till 120 km och hjälper dig i tuffa uppförsbackar. 9 växlar och skivbromsar från marknadsledande Shimano. Rejäla, dubbade däck för bra grepp även på lerigt och ojämnt underlag.

 

Elcykel Ecoglider Mx2 Expo

Elcykel Ecoglider Mx2 Expo är en smidig elcykel som du enkelt tar dig på din dagliga pendling på tåget, bussen eller tunnelbanan.


Se alla våra elcyklar här


Läs också: Bäst i test elcykel

Läs också: Träna hemma: Så kommer du igång – övningar, tips och inspiration

 

Populära artiklar