Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Bygga carport från byggsats: expertens tips för olika behov

En carport är ett smart alternativ till garage för att skydda bilen från nederbörd och sol. De levereras i form av en byggsats för att du ska kunna montera den själv. Med hjälp av vår expert ger vi tips på olika carports för att du ska hitta en som matchar dina behov.

Av Bygghemma-redaktionen2023-02-07


Här hittar du alla våra carports


Carport är ett bra alternativ för dig som vill ha en enkel lösning för att skydda bilen eller andra fordon från sol och nederbörd. Du kan välja mellan en fristående carport och en carport som byggs ihop med exempelvis ett förråd eller en husfasad. De finns även i dubbel bredd för att du ska få plats med två bilar. När du beställer en carport hos oss får du delarna levererade till dörren i form av en byggsats och kan själv bygga upp den med hjälp av en monteringsanvisning. Vissa carports kräver även en gjuten platta som grund.


Kräver en carport bygglov?

Kontrollera alltid reglerna gällande bygglov innan du beställer din carport. Dessa skiljer sig mellan olika kommuner men oftast krävs inget bygglov alls så länge carporten underskrider 15 m². Däremot kan du behöva ett så kallat grannintyg om du ska placera den närmare än 4,5 meter från tomtgränsen.

Här nedan har vi tagit hjälp av Bygghemmas produktspecialist som ger sina bästa tips på produkter för att hjälpa dig hitta en optimal carport för just dina förutsättningar och behov.


Carport med förråd

Du som har gott om plats på tomten men dåligt med förvaringsutrymme gör rätt i att välja en carport med tillhörande förråd. Dessa är både större och något mer komplicerade att montera, men du får också en effektiv förvaring av allt från cyklar, trädgårdsredskap och diverse annat.

Bygga carport - Carport Baseco Grannäs med förråd 31 m2

Grannäs från Baseco är en carport med förråd och vindskydd som är praktisk till mycket. Tack vare det stora utrymmet får du plats för både fordon, fritid eller annan förvaring om det skulle behövas.

KÖP HÄR: Carport Baseco Grannäs med förråd 31 m2


Carport i stål och aluminium

Fördelarna med att välja stål och aluminium istället för trä är framförallt att det kräver mindre underhåll, men också att det är ett lättare material vilket gör det smidigt att montera. Du får därmed snabbt din carport på plats och kan skydda bilen från både nederbörd och sol.

Bygga carport - Carport gop Arcadia 18 m2

Carport Arcadia är en lättmonterad carport av hög kvalitet med modern och stilren design med en täckande yta på 18 m2.

KÖP HÄR: Carport gop Arcadia 18 m2


Dubbel-carport för två bilar

Du som har två bilar som du vill skydda från regn, snö och sol behöver en bredare variant. Med en så kallad dubbel-carport får du plats med båda bilarna, eller varför inte en bil plus ett par andra mindre fordon, såsom fyrhjulingar eller motorcyklar.

Bygga carport - Carport Palmako Robert 20,6 m2

Dubbel-Carport från Palmako i byggsats av nordisk gran. Den har kraftiga stolpar av limträ och tak av spontade brädor.

KÖP HÄR: Carport Palmako Robert 20,6 m2


Snygg carport i trä

Skaffa en carport tillverkad i nordisk gran och gläds åt både den stilrena designen och det naturnära hållbara materialet. Ett självklart val för dig som bor i trähus och vill hålla en enhetlig stil på hela tomten.

Bygga carport - Carport Palmako Robert 11,7 m2

Enkel och stilren carport från Palmako i byggsats av nordisk gran. Den har kraftiga stolpar av limträ och tak av spontade brädor.

KÖP HÄR: Carport Palmako Robert 11,7 m2


Läs också: 5 vanliga frågor och svar om att bygga carport

Läs också: Garage: Här är de populäraste garagehusen just nu

 

Populära produkter under kategorin Carport

Carport gop Vitoria 15 m2

Carport gop Vitoria 15 m2

23 264 kr

Se priset!

Carport Baseco Grannäs med förråd 31 m2

Leveranstid 4-6 veckor

Carport gop Arcadia 18 m2

Carport gop Arcadia 18 m2

32 579 kr

Se priset!

Tillfälligt slut