Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
020 - 25 00 25

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
020 - 25 00 25
Mina Sidor

Tips för dig som vill bygga förråd eller redskapsbod på tomten

Bygg ett eget förråd på tomten och skapa plats för förvaring av dina redskap och verktyg. Här svarar vi på de vanligaste frågorna när det kommer till att bygga förråd själv, och ger dig tips på smidiga monteringsfärdiga redskapsbodar.

Av Bygghemma-redaktionen2023-06-01


Här hittar du alla våra förråd- och redskapsbodar


Har du också irriterat dig på att dina trädgårdsmöbler, cyklar, ved, redskap och bildäck inte har någon logisk plats eller är otillgängliga när du väl behöver dem?. Genom att bygga ett förråd på tomten kan du samla saker du inte använder på ett och samma ställe. Om du väljer en redskapsbod i de större storlekarna kan du även använda förrådet som en verkstad eller ett litet hobbyrum. Du kan bygga ditt förråd mot en vägg för att det ska smälta in snyggt med ditt hus eller garage, alternativt fristående på ett väl genomtänkt ställe på tomten.

Men vad säger reglerna om att bygga förråd på tomten och vilka alternativ finns? Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna gällande att bygga ett eget förråd och ger tips på monteringsfärdiga förråd och redskapsbodar som du på ett smidigt sätt kan få på plats helt själv.


Bygga förråd från lösvirke eller köpa byggsats?

För en händig person finns det inga hinder för att bygga ett förråd själv med lösvirke. Detta ger större frihet i hur du vill utforma förrådet och du kan även komma billigare undan om du hittar rätt virke till bra pris. Men om du inte är van vid att snickra, eller har begränsad tid för att hitta rätt material och bygga från grunden, är det ett betydligt enklare alternativ att köpa ett monteringsfärdigt förråd eller redskapsbod. Hos oss på Bygghemma hittar du en mängd olika alternativ i olika stilar och storlekar.

 

Bygga förråd - Förråd Vibostugan Finnstorp 10 m2

Vibo Finnstorp är ett förråd på 10 m2 med en extra bred dörr för att lätt få in de större trädgårdsredskapen. Levereras med färdiga väggsektioner, så man kan snabbt få det på plats. Ett rejält förråd med plats för både gräsklippare och trädgårdsmöbler.

KÖP HÄR: Förråd Vibostugan Finnstorp 10 m2

 

Bygga förråd - Förråd Landskap Skyla 7,5 kvm

Förråd Skyla från Landskap är ett förråd med två separata rum. Ett lite större rum med dubbeldörr och ett lite mindre med en enkeldörr. Perfekt för att fördela de större prylarna som gräsklippare och cyklar i en del och de lite mindre i den andra delen.

KÖP HÄR: Förråd Landskap Skyla 7,5 kvm

 

Bygga förråd - Förråd Palmako Dan 4,6 m2

Dan är ett litet och mycket prisvärt förråd för en begränsad mängd prylar. Pardörren gör det smidigt att ta in och ut även stora redskap och saker. Med både fönster och vindskivor har förrådet ett mysigt uttryck som med rätt färgsättning kommer passa in perfekt i din trädgård.

KÖP HÄR: Förråd Palmako Dan 4,6 m2


Här hittar du fler förrådsbodar och uteförråd


Behöver man bygglov för att bygga ett förråd på tomten?

Så länge förrådsboden är mindre än 30 kvadratmeter, som är den maximala ytan för att få ha ett Attefallshus på tomten behövs inget bygglov. Däremot måste du alltid göra en bygganmälan. Om förrådet ska placeras närmare än 4,5 meter från tomtgränsen krävs även grannens tillåtelse. Kontakta gärna din kommun för att ta reda på vilka regler som gäller.


Läs också: Det bör du tänka på när du ska isolera förråd

Läs också: Inreda förråd – 5 förvaringsmöbler för dig som gillar ordning och reda