Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Bygga pool – Pris - Så mycket kostar det

Nedgrävd stålväggspool. Foto: Chemoform.

Nedgrävd stålväggspool. Foto: Chemoform.

I dag drömmer många om att ha en egen pool i trädgården. Med ett stort utbud och många valmöjligheter hittar du garanterat en variant som passar just din tomt och budget. Här är guiden som hjälper dig att välja rätt pool.

Av Bonnier Publications2022-09-23


Läs också:
Rengöra pool – allt du behöver veta


Läs också:
Bäst i test sandfilterpump till poolen


Pool ovan mark

För dig som inte kan gräva ner poolen, och som vill spendera en billigare peng, är ovanmarkpoolen ett bra alternativ. Den kräver inget omfattande markarbete utan ställs direkt på plan mark. Poolen tillverkas i pvc, glasfiber och trä, och kläs med poolduk, en så kallad liner. Du hittar den i allt från budgetmodeller till mer påkostade varianter. Pris: ca 1 600–20 000 kr.

Se alla pooler ovan mark här


Läs också: Bäst i test pool ovan mark

 

Pool
Thermoblockpool från Chemoform Scandinavia. 

 

Thermoblockpool

Det perfekta valet för dig som vill bygga själv. Poolen monteras smidigt ihop med speciella byggblock som du enkelt staplar som klossar. Välj mellan att montera invändiga trappor, romantrappor eller att mura en trappa. Blocken ger en bra värmeisolering både invändigt och utvändigt, och ger en reducerad uppvärmningskostnad. Thermopoolen finns i flera olika mått för att kunna anpassas till olika typer av tomter och är ett optimalt alternativ till suterrängtomten. Pris: ca 50 000–78 000 kr.

Se alla thermopooler här

Läs också: Bygga pool med Thermoblock - så funkar det

 

Åttaformad pool

För dig som har en något kuperad tomt smälter den åttkantiga modellen naturligt in. Konstruktionen är enkel att installera och kan placeras under eller ovan mark. Välj mellan den runda eller avlånga modellen. Poolens färdiga väggsektioner av furu och smarta hörnbeslag gör den lätt att montera. Pris: ca 49 000–77 000 kr.

Se alla åttaformade pooler här

 

Glasfiberpool

Önskar du en smidig och enkel installation är glasfiberpoolen rätt val. Poolen är gjord av glasfiberarmerad polyester, levereras färdigtillverkad i ett enda stycke och kan monteras direkt. Med sin smarta design har den en självbärande, stabil och tålig konstruktion. Du hittar den i olika utföranden som alla är anpassade att klara det nordiska klimatet. Pris: ca 139 000–250 000 kr.

Se alla glasfiberpooler här

 

 

Pool
Ellips Pool har flera poolpaket där det mesta ingår. 

 

Markpool

En klassisk och populär pool som monteras helt under mark. Poolen är flexibel och kan byggas i olika storlekar, former och vinklar – dessutom kan du välja bland olika stommar. Bygget sker utifrån och in, vilket inte kräver något extra utrymme vid montering. Det mest populära måttet är 4 x 8 m. Pris: ca 85 000–200 000 kr.

Se alla nedgrävda pooler här

 

… glöm inte poolskyddet!

Det är lag på att ha ett poolskydd, oavsett om man har egna barn eller inte. Med rätt skydd maximerar du säkerheten samtidigt som du håller skräp borta och reducerar uppvärmningskostnaderna. Du kan bland annat välja att bygga ett säkerhetsstaket (enligt specifika anvisningar för en pool), ha poolöverdrag med stroppar, manuellt poolöverdrag som går i spår eller bygga ett lås- och skjutbart tak. Du hittar olika alternativ från budget till lyx. Pris: ca 5 000–150 000 kr.

Se alla poolskydd här

 

Läs också: Bäst i test spabad: Så skiljer sig toppsäljarna åt