Ring oss på 020-25 00 25
 • Leverans & reklamation, vardagar 09.00 - 17.00
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Genom att fortsätta använda sajten utan att ändra dina browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

  När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

  Hur mycket kostar det att bygga pool?

  I dag drömmer många om att ha en egen pool i trädgården. Med ett stort utbud och många valmöjligheter hittar du garanterat en variant som passar just din tomt och budget. Här är guiden som hjälper dig att välja rätt pool.

  Bild från Chemoform, Nedgrävd Stålväggspool

  Bild från Chemoform, Nedgrävd Stålväggspool

  Ovanmarkpoolen
  För dig som inte kan gräva ner poolen, och som vill spendera en billigare peng, är ovanmarkpoolen ett bra alternativ. Den kräver inget omfattande markarbete utan ställs direkt på plan mark. Poolen tillverkas i pvc, glasfiber och trä, och kläs med en så kallad liner (det vill säga en poolduk). Du hittar den i allt från budgetmodeller till mer påkostade varianter. Pris: cirka 1 600–20 000 kr.

  Thermoblockpoolen
  Det perfekta valet för dig som vill bygga själv. Poolen monteras smidigt ihop med speciella byggblock som du enkelt staplar som klossar. Välj mellan att montera invändiga trappor, romantrappor eller att mura en trappa. Blocken ger en bra värmeisolering både invändigt och utvändigt, och ger en reducerad uppvärmningskostnad. Thermopoolen finns i flera olika mått för att kunna anpassas till olika typer av tomter och är ett optimalt alternativ till suterrängtomten. Pris: cirka 50 000–78 000 kr.

  Den åttkantiga poolen
  För dig som har en något kuperad tomt smälter den åttkantiga modellen naturligt in. Konstruktionen är enkel att installera och kan placeras under eller ovan mark. Välj mellan den runda eller avlånga modellen. Poolens färdiga väggsektioner av furu och smarta hörnbeslag gör den lätt att montera. Pris: cirka 49 000 – 77 000 kr.

  Glasfiberpoolen
  Önskar du en smidig och enkel installation är glasfiberpoolen rätt val. Poolen är gjord av glasfiberarmerad polyester, levereras färdigtillverkad i ett enda stycke och kan monteras direkt. Med sin smarta design har den en självbärande, stabil och tålig konstruktion. Du hittar den i olika utföranden som alla är anpassade att klara det nordiska klimatet. Pris: cirka 139 000–250 000 kr.

  Markpoolen
  En klassisk och populär pool som monteras helt under mark. Poolen är flexibel och kan byggas i olika storlekar, former och vinklar – dessutom kan du välja bland olika stommar. Bygget sker utifrån och in, vilket inte kräver något extra utrymme vid montering. Det mest populära måttet är 4 x 8 meter. Pris: cirka 85 000–200 000 kr.

  … Glöm inte poolskyddet!
  Det är lag på att ha ett poolskydd, oavsett om man har egna barn eller inte. Med rätt skydd maximerar du säkerheten samtidigt som du håller skräp borta och reducerar uppvärmningskostnaderna. Du kan bland annat välja att bygga ett säkerhetsstaket (enligt specifika anvisningar för en pool), ha poolöverdrag med stroppar, manuellt poolöverdrag som går i spår eller bygga ett lås- och skjutbart tak. Du hittar olika alternativ från budget till lyx. Pris: cirka 5 000–150 000 kr.