Installationstjänsten – så funkar det

Om du är i farten att investera i en robotgräsklippare – varför inte köpa till installation i samma veva? Vi ställde några smarta frågor till vår installationspartner.

Vad ingår?

1. Inspektion av klippyta, 2. Installation av laddstation, 3. Nedläggning av begränsningskabel med en kabelnedläggare, 4. Demonstration av robotgräsklipparen, 5. Funktionstest av robotgräsklipparen och 6. Programmering av robotgräsklipparens körschema.

Vad kostar det?
– Fastpris från 3 795 kronor beroende på din gräsmattas storlek och hur pass komplex din trädgård är.

Hur ser hela flödet ut från det att man beställer till det att installation sker?
– Först läser du igenom, under fliken ”Tekniska data”, vad som ingår och inte, sedan lägger du din beställning. Därefter tilldelar vi en installatör i ditt närområde uppgiften att utföra din installation. Du kommer att bli kontaktad via sms-inbokning för en tid som passar dig. Robotgräsklipparen du köpt skickas från oss till din angivna adress och du ansvarar för att den är på plats vid installationstillfället. Installatören kommer hem till dig på avtalad tid och utför installationen.

Vad måste man förbereda eller göra själv?
– Rensa gräsmattan på grenar, leksaker och andra lösa föremål som kan skada robotgräsklipparen. Se till att gräsmattan är nyklippt och att det finns ett jordat eluttag tillgängligt. Våra installatörer gör inga elektriska installationsarbeten. Våra installatörer gör heller inga anläggningsarbeten, så om det finns stenläggningar eller gångar i din trädgård där robotgräsklipparen ska kunna gå över måste du själv göra plats för att begränsningskabeln ska kunna läggas. Du måste även meddela om det finns eventuella kablar, vattenslangar eller liknande som ligger nära marknivå.

Kan vi erbjuda tjänsten till alla kunder?
– Just nu har vi över 80 procents täckning av de postnummerområden dit Bygghemma levererade robotgräsklippare förra året, vilket också motsvarar större delen av Sverige.

 

Här kan du läsa mer om till vilka produkter vi erbjuder installationstjänsten.