Därför ger golvvärme skönare och hälsosammare inomhusklimat

Att sätta ett par kalla fötter mot ett golv med golvvärme är alltid en härlig upplevelse. Och faktum är att det är bevisat att den optimala värmefördelning för kroppen är varma fötter och svalt huvud, 18-20 grader i huvudhöjd och 23-24 grader nere vid fötterna. En värmefördelning du bara kan få med hjälp av just golvvärme.

Elektrisk golvvärme – så funkar det
Jämfört med vattenburen golvvärme är elektrisk golvvärme snabbinstallerat och kräver inga större ingrepp i fastigheten. Elektriska värmekablar läggs i slingor över hela golvytan. För ett extra effektivt värmesystem placeras först en isolerskiva under värmekabeln. Därefter spacklas ett tunt lager ovanpå kablarna för att få en jämn yta innan golvet till sist läggs på. 

Fördelarna med golvvärme
– Skönt att gå och stå på
– Du slipper synliga radiatorer och rör
– Lättare att städa
– Kan läggas under nästan alla slags golv
– Lång livslängd, Ebeco ger t ex upp till 25 års garanti på sina produkter
– Kan sänka dina energikostnader

Tänk på
Golvvärmeanläggningen är en en starkströmsinstallation och ska installeras av en elektriker.

Funkar även för trägolv
Elektrisk golvvärme funkar med nästan alla slags golv. Det vanligaste är att man har golvvärme under klinker och stengolv, men naturligtvis funkar det lika bra under trä, laminat och plastmatta. Viktigt bara att kolla att just det golv du tänker lägga är anpassat för golvvärme. Maxtemperaturen får dock inte överstiga 27 grader – men det håller termostaten koll på.

Smart paketlösning
Vill du ha en riktigt enkel lösning för golvvärme under trä- och laminatgolv ska du kolla in Foil Kit från Ebeco. Deras supertunna golvvärmefolie tillsammans med isolerskivan Ebisol gör att du får ett riktigt effektivt resultat. I paketet ingår även termostaten EB-Therm 400 med färgdisplay och individuellt justerbara energisparprogram.

Rekommenderade produkter 
Golvvärmekit Ebeco Cable Kit 200 
Golvvärmefolie Ebeco Foil Kit för trä- och laminatgolv
EB-therm 400