Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Topplistan: Här är våra mest populära lättskötta växter

Är du trött på att ha konstgjorda växter eller riktiga som dör efter en månad? Vi har tagit reda på vilka som är våra mest populära lättskötta växter. Här hittar du hela listan inklusive skötselråd så att du vet vilken som hade passat hemma hos dig.

Av Bygghemma-redaktionen2022-06-08

Se alla krukväxter hos Bygghemma

Se alla konstgjorda växter hos Bygghemma

Se alla krukor hos Bygghemma


Läs också:
Inredningstips vardagsrum - expertens bästa tips

Läs också: 5 populära krukväxter som tål sol

 

Växter förbättrar din inomhusmiljö både visuellt och som luftrenare. Vissa är även särskilt bra på att ta bort gifter i inomhusluften. Här nedan kan du läsa mer om vilka tåliga och lättskötta krukväxter som är populärast bland våra kunder just nu.


Smidig leverans

Du slipper jord i bilen och tid i affären när du köper en växt hos oss. Vi levererar dina krukväxter snyggt förpackat i separata lådor till närmsta utlämningsställe eller direkt till ditt kontor/arbetsplats med tempererade transporter. Växterna går direkt från odlaren till dig.

 

Lättskötta växter Kentiapalm eller Förmakspalm

1:a plats. Kentiapalm/Förmakspalm

Högst upp i listan hittar vi en robust, tålig palm som lätt kan stå i flera år om den trivs. Under vintern står den gärna där den får ljus på sig. Vattnas rikligt så att hela jorden blir våt, sedan kan man vänta med att vattna igen tills jorden är helt torr. Den klarar att torka ut under en lång tid vilket gör den perfekt om man vill kunna komma tillbaka till levande växter i hemmet efter en resa. För att öka livslängden kan man duscha av bladen ibland.

Köp här: Kentiapalm/Förmakspalm

 

Lättskötta växter Yuccapalm

2:a plats. Yuccapalm

Den här palmen är både snygg, tålig och lätt att sköta. Vattna jorden tills hela blir blöt, vänta sedan med att vattna tills jorden är helt torr igen. Den trivs med att stå i solljus men man kan även placera den en bit in i rummet där den får lite ljus. Under vintern kan den få mindre vatten än vad den ska få under sommaren.

Köp här: Yuccapalm

 

Lättskötta växter Klätterkalla

3:e plats. Klätterkalla

Klätterkalla är en krukväxt som växer i rankor med stora, gröna, blanka blad och mönstret på bladen blir bara vackrare ju äldre plantan blir. Den kan behöva stödjas eller formas under tiden som den växer. Växten är tålig och lättskött och är en av de bästa gröna växterna på att filtrera gifter från luften. Den vill gärna placeras i rumstemperatur och hållas borta från drag och torr luft. Den håller sig vid liv om man tänker på att hålla jorden lätt fuktig!

Köp här: Klätterkalla

 

Lättskötta växter Kantdracena

4: plats. Kantdracena

Kantdracena är en mycket lättskött växt som tål torka och lite skuggigare placeringar utan direkt ljus. Den trivs bra i rumstemperatur och man ska inte vattna så att jorden blir blöt utan endast fuktig. Kan låta jorden torka ut helt innan man vattnar den igen.

Köp här: Kantdracena

 

Lättskötta växter Doftdracena

5:e plats. Doftdracena Lemon Lime

Doftdracena Lemon Lime har friskt gröna, avlånga blad som växer som sidoskott ur den grova stammen. Just sorten "Lemon line" har mer limegröna blad med citrongula ränder som blir mer framträdande ju ljusare plantan står. Det är en lättskött och trevlig krukväxt som kan blomma med starkt doftande gräddfärgade blommor om den trivs. Låt jorden torka mellan rikliga vattningar.

Köp här: Doftdracena Lemon Lime

 

Lättskötta växter garderobsblomma

6:e plats. Garderobsblomma

Garderobsblomman, eller Zamiakalla som den också kallas, har fått sitt namn eftersom den är så pass lättskött att den till och med skulle kunna hålla sig levande i en garderob. Men det är svårt att glömma bort en så dekorativ och lättskött planta som kan ge ett skönt grönt inslag i så många rum.

Den skjuter skott från jorden och får dekorativa, glänsande, mörkgröna blad. Den växer långsamt, tål både torka och lägen utan direkt solljus och utvecklar mycket kraftiga rötter som kan leta sig upp över jordytan och verkar som luftrötter.

Köp här: Garderobsblomma

 

 

Läs också: Bäst i test elcykel

Läs också: Elcykel dam bäst i test

Läs också: 5 billiga elcyklar som är perfekta för nybörjaren

Populära artiklar