Topplistan: Grästrimmer och röjsågar som säljer bäst 2020

Är du på jakt efter en grästrimmer eller en lite mer kraftfull röjsåg? Vi på redaktionen har undersökt vilka trimmers och röjsågar som toppar Bygghemmas försäljningslista och passar på att tipsa om vad du ska tänka på inför köpet.


Läs också: Bäst i test grästrimmer

Läs också: Bäst i test röjsåg


Välja grästrimmer och röjsåg

Med en grästrimmer ser du till att hålla gräsmattans kanter och svårare ytor i toppskick medan röjsågen är det perfekta verktyget när du behöver röja sly eller buskage. På många röjsågar kan du även byta ut klingan mot ett trimmerhuvud, så att du även kan ta hand om högre ogräs. Förutom pris bör du fundera över om du vill att den ska drivas av batteri, el eller bensin samt titta på hur lätt den är att hantera i form av vikt, vibrationsdämpning och eventuella extrafunktioner. Sett till försäljningstoppen kan vi konstatera att grästrimmers och röjsågar från Husqvarna står högt i kurs.


Mest sålda grästrimmer och röjsågar 2020

1. Grästrimmer Husqvarna 115 iL Med Batteri

2. Röjsåg Husqvarna 545Fx Autotune

3. Röjsåg Husqvarna 545FR

4. Trimmer Husqvarna 336FR

5. Röjsåg Husqvarna 525RX

 

 

Grästrimmer Husqvarna 115iL 

Mest sålda! Grästrimmer Husqvarna 115 iL Med Batteri

Bekväm och lättanvänd batteridriven grästrimmer, perfekt till gräsmattekanter eller små områden med högre och kraftigare gräs. Dess kraftfulla och borstlösa lågvibrationsmotor, utan emissioner, är tyst nog för användning i bostadsområden utan att störa familj eller grannar.

KÖP HÄR: Grästrimmer Husqvarna 115 iL Med Batteri

 

 

Röjsåg Husqvarna 545Fx Autotune

2:a plats. Röjsåg Husqvarna 545Fx Autotune

Röjsåg 545Fx från Husqvarna är en stark och lättmanövrerad skogsröjare med stor kraft och snabb acceleration. Utrustad med en lättstartad X-Torq®-motor som ger högre vridmoment över ett bredare varvtalsintervall. Maskinen har mycket låga vibrationsnivåer tack vare effektiv avvibrering av motor, drivaxel och skärutrustning. Lätt att starta med Smart Start®. Levereras med sele Balance XT.

KÖP HÄR: Röjsåg Husqvarna 545Fx Autotune

 

 

Röjsåg Husqvarna 545FR

3:e plats. Röjsåg Husqvarna 545FR

Röjsåg 545FR från Husqvarna levereras komplett med trimmerhuvud, gräsklinga och sågklinga. Utrustad med X-Torq®-motor som ger råstyrka och utmärkt bränsleekonomi. LowVib®-avvibreringssystem ger användaren maximal komfort och kontroll.

KÖP HÄR: Röjsåg Husqvarna 545FR

 

 

Trimmer Husqvarna 336FR

4:e plats Trimmer Husqvarna 336FR

Trimmer Husqvarna 336FR levereras komplett med trimmerhuvud, gräsklinga och sågklinga. Denna flexibilitet gör den till en idealisk lösning för alla som behöver båda produkternas fördelar i ett kraftfullt paket. X-Torq-motorn ger råstyrka och utmärkt bränsleekonomi. LowVib avvibreringssystem ger användaren maximal komfort och kontroll. Ergonomisk sele ingår.

KÖP HÄR: Trimmer Husqvarna 336FR

 

 

Röjsåg Husqvarna 525RX

5:e plats. Röjsåg Husqvarna 525RX

Röjsåg 525RX från Husqvarna är en kraftfull, men ändå lätt och bekväm buskröjare. Tuff mot gräs och undervegetation och enkel att använda.

KÖP HÄR: Röjsåg Husqvarna 525RX


Se samtliga grästrimmers

Se samtliga röjsågar


Läs också: Så blir du av med mossa och ogräs i gräsmattan