5 prisvärda enkeldörrar som lyfter din entré

Drömmer du om en ny ytterdörr men vill ha pengar över till annat? Här tipsar vi om fem snygga enkeldörrar som alla kostar under 10 000 kr.

Av jobi19red2020-11-13

 

Läs också: Bäst i test ytterdörr: Vi jämför 4 moderna enkeldörrar

 

Att köpa en ny ytterdörr är en stor investering för de allra flesta. Men genom att välja en lite enklare modell har du möjlighet att byta dörr och samtidigt få pengar över till annat. Många tillverkare erbjuder idag ett “basic-sortiment” med bra dörrar till ett lite lägre pris. Vi tittade närmare på fem dörrar som, förutom att de är något billigare, också är väldigt snygga!

 

 

Ytterdörr

Basic Allmoge Cotswoldglas

Basic är Diplomats serie med något enklare, spårfrästa dörrar och är ett passande val när du prioriterar en lägre prisbild. Basic Allmoge är en ytterdörr i klassisk stil med spårfräst dekor samt halvcirkelformat cotswoldglas med dekorspröjs. Dörren är lackad med ett slitstarkt 2-komponents system i vit som standard.

KÖP HÄR: Ytterdörr Diplomat Basic Allmoge Cotswoldglas

 

 

Ytterdörr

Råå Glas

Råå Glas är en prisvärd ytterdörr av hög kvalitet från Nordiska Fönster. En modern och välisolerad ytterdörr som passar de flesta hem. Tillverkad av kvistfri, fingerskarvad och lamellimmad furu med förborrade hål för karmskruv eller karmhylsa. Utrustad med justerbara gångjärn med bakkantssäkring samt dubbla aluminiumplåtar.

KÖP HÄR: Ytterdörr Nordiska Fönster Råå Glas

 

 

Ytterdörr

Scandidoor Torp

Torp är en komplett och säker ytterdörr från ScandiDoor. Dörren är försedd med tre justerbara gångjärn med kraftig bakkantssäkring, säkerhetslås ASSA 2002 Connect med borrskydd samt justerbart slutbleck. Dörrbladet är 64 mm tjockt och har 55 mm isolering, två aluminiumplåtar och monterad tätningslist. Karmen är tillverkad av kvistfri, fingerskarvad furu med fyra förmonterade Adjufixhylsor i varje långsida. Komplett monteringsset ingår.

KÖP HÄR: Ytterdörr Scandidoor Torp

 

 

Ytterdörr

Solberga Lager

Solberga Lager har en klassisk design med spårfräst utsida och slät insida. Dörren ingår i serien Tidlös och är en av Leksandsdörrens storsäljare. Serien är framtagen för att passa svensk klassisk arkitektur från igår, idag och imorgon. Leksandsdörren är en svensktillverkad kvalitetsytterdörr med ett av marknadens absolut bästa U-värden. Dörrarna utan glas har ett U-värde på 0,77.

KÖP HÄR: Ytterdörr Leksandsdörren Solberga Lager

 

 

Ytterdörr

Sälen Grå

Sälen Grå är en tät ytterdörr med ett modernt spårfräst mönster. Utseendet passar de flesta hus med sin rena och enkla design. Tillverkad för nordiska förhållande med ramverk i furu och 55 mm lätt polystyren som håller värmen inne. Dubbla aluminiumplåtar i konstruktionen garanterar funktion och formstabilitet. Levereras med Assa lås (8765), bakkantssäkring och tre justerbara gångjärn. Slutblecket är förstärkt för ökat intrångsskydd.

KÖP HÄR: Ytterdörr Sveadörren Sälen Grå


Se alla enkeldörrar här