Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
020 - 25 00 25

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
020 - 25 00 25
Mina Sidor

Rosa perenner i 8 lekfulla nyanser

Romantisk, mjuk och bedårande. En rosa rabatt är inte särskilt svår att skapa och kan dessutom ge ett oemotståndligt lekfullt intryck. Här tipsar vi om åtta rosa blommor som inspirerar och gör gott för sinnet!

Av Bygghemma-redaktionen2023-07-02


Se alla våra perenner här
 

Rosa blommor i trädgården

Få blommor är så behagliga som de rosa och de skänker ofta en lekfull och romantisk stämning i vår trädgård. Så se till att upptäcka vilka skönheter som finns i de rosa perennernas värld. Här nedan tipsar vi om sorter som vi tycker bidrar lite extra till en oemotståndlig, rosa rabatt.

 

rosa perenn

Luktpion

Luktpion Plant Sarah Bernard är ett måste i romantiska trädgårdar och är en av världens mest uppskattade pioner, att den ofta avbildas i målningar är inte konstigt och de vackra blommorna ger ett fint lyft till alla rabatter. Förutom sitt vackra uttryck är denna rosa perenn riktigt lättodlad och tålig, den kan bli upp till 100 år gammal. Samplantera Luktpion Plant Sarah Bernard med andra perenner eller plantera i kruka, den blir även en fin och hållbar snittblomma.

KÖP HÄR: Luktpion

 

rosa perenn

Fjäderastilbe sprite

Fjäderastilbe sprite blommar med ljusrosa plymer och har ett glänsande grönt bladverk. Denna stiliga perenn passar vid kanten på en rabatt, i ett stenparti eller vid vattenspel och dammar. Fjäderastilbe sprite har ett bedårande fluffigt utseende och adderar ett lekfullt uttryck till din trädgård i sommar! Färgen övergår till fina gulröda nyanser fram emot hösten.

KÖP HÄR: Fjäderastilbe sprite

 

rosa perenn

Höstanemon Robustissima

I ett disigt fuktigt ljus i september, är Höstanemon Robustissima drömlikt vacker. Den växer robust och kraftfullt med rosa, enkla blommor och är den absolut härdigaste av höstanemoner. Använd denna vackra perenn i en brantare slänt där du vill att marken skall kläs in och binda jorden. Den passar även fint att plocka in och använda till buntar av silvrigt bladverk och rosa skyar i stora vaser. På hösten kan Höstanemon Robustissima klippas och låtas ligga kvar som ett skyddande täcke över vintern. Bara fantasin sätter gränser kring denna härligt rosa, lekfulla perenn!

KÖP HÄR: Höstanemon Robustissima

 

rosa perenn

Hjärtbergenia rotblum

Hjärtbergenia rotblum härstammar från Sibirien och är en av de absolut starkaste växterna som vi kan hitta i våra rabatter. Bladskivan har förmåga att skifta i rosa/rött och från den samlade bladbasen växer stabila blomsterstänglar fram som spricker ut i små klockformade, rosa blommor. Denna härliga perenn är en pålitlig och långlivad perenn som fyller ut och gör en annars tråkig del av trädgården grönskande!

KÖP HÄR: Hjärtbergenia rotblum

 

rosa perenn

Liten kärleksört

Liten kärleksört har fått sitt namn fick sitt namn eftersom det ansågs att man med växten kunde spå i kärleksfrågor. När andra färgglada växter tappar sin glans och förbereder sig för vila så visar Liten kärleksört sig från sin bästa sida med sina små vackra, mörkrosa blommor och bladverk som skimrar i silver/grönt/blått. Växten kan med fördel planteras i steniga partier, längs kanter eller som en stilfull utfyllnad i större krukor.

KÖP HÄR: Liten kärleksört

 

rosa perenn

Blodnäva

Blodnäva är en markväxande perenn, den har små täta finflikiga blad och underbara öppna blommor som spricker ut i en färgexplosion och träder fram fint mot de friska gröna bladen. Denna vackra, intensivt rosa perenn har lång blomningstid och en tålighet som gör att den kan planteras i kruka både på uteplatsen och balkongen, i naturrabatten eller intill uteplatsen. En lättskött färgexplosion!

KÖP HÄR: Blodnäva

 

rosa perenn

Stjärnflocka Major Roma

Denna underbara perenn kan skicka upp ljusrosa blomklasar högt ovanför sina vänner i planteringar, vilket gör Stjärnflocka Major Roma till en perfekt samplanteringsväxt! Dess friska, flikiga bladverk kan också ge bra kontraster till formen i rabatten. Blommorna kan användas som snittblommor och även för torkning som eterneller. Om du är ute efter att fylla det tomrum som uppstår i dina sommarrabatter med något sött och som fyller sin plats med praktfull skönhet så är Stjärnflocka Major Roma det perfekta valet!

KÖP HÄR: Stjärnflocka Major Roma

 

rosa perenn

Alunrot Heuchera Melting fire

I en halvskuggig trädgård är Alunrot melting fire ett utmärkt alternativ. Med många variationer i både bladverk och färger kan den komponeras i många olika konstellationer både i perennrabatter och i höstkrukan. Alunrot Heuchera Melting fire får krusiga och mustigt purpurröda blad och de skira, vitrosa blommorna ger intryck av att sväva ovanför bladverket. Denna vackra perenn är lättodlad och lämplig för stenparti.

KÖP HÄR: Alunrot Heuchera Melting fire

 

Se alla våra perenner här 

Köp planteringsjord här

 

Läs också: Perenner och växter för nybörjaren

Läs också: 5 vackra vita perenner som lyser upp din trädgård

Läs också: Perenner som blommar länge – våra bästa tips

Läs också: Skapa den perfekta rabatten med låga perennerAndra som läste artikeln läste också