Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-22

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
020 - 25 00 25

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
020 - 25 00 25
Mina Sidor

Slipmaskin för trä – expertens tips inför köpet

Vilken slipmaskin som passar bäst för dig beror helt och hållet på vad du använda den till. Med hjälp av vår produktspecialist har vi tagit fram tips på olika slipmaskiner för olika behov och ändamål.

Av Bygghemma-redaktionen2022-10-26


Här hittar du alla våra slipmaskiner för trä


En slipmaskin hjälper dig att jämna ut, polera och ta bort färg eller lack från en yta. Beroende på vilken typ av föremål du ska arbeta med, samt vilket syfte du har med slipningen, lämpar sig olika maskiner olika bra.


Vilken slipmaskin ska man köpa?

Det som skiljer sig mellan olika slipmaskiner är framförallt hur kraftfulla de är och hur grovt de slipar ner ytan du ska arbeta med. En del slipmaskiner är speciellt utformade för att polera mindre detaljer, medan andra passar bättre för att grovslipa större ytor. Bandslipar driver ett slipband som löper mellan två rullar och är mest användbar vid grov slipning, medan en deltaslip fungerar med hjälp av vibrationer och lämpar sig bättre för att jämna ut svårtillgängliga ytor. En tredje variant är maskiner med en slipplatta som rör sig i olika riktningar och rörelser, som till exempel den mångsidiga excenterslipen. I övrigt är det viktigt att slipmaskinen är ergonomiskt utformad och har ett bekvämt handtag, speciellt om du ska utföra arbeten under lång tid.


Sandpapper till maskin

Sandpappret är avgörande för hur mycket eller lite du vill slipa bort från ytan. Om du ska slipa ner ett helt golv, eller ta bort all färg på en vägg, behöver du ett grövre sandpapper, medan ett finkornigt sandpapper lämpar sig bättre för känsliga föremål eller för att få till en jämn och fin yta innan målning. Olika maskiner har olika form på slipplattan och därför är det viktigt att du väljer ett sandpapper med rätt form och storlek för din specifika modell.

Vi har tagit hjälp av Bygghemmas produktspecialist för att hjälpa dig att hitta en slipmaskin som motsvarar dina behov och önskemål. Här följer expertens bästa tips!


Excenterslip – bästa mångsidiga slipmaskinen

En excenterslip vrider och svingar en slipplatta vilket passar utmärkt för att både slipa och polera – både stora och små ytor.

 

Slipmaskin för trä - Excenterslip Makita BO5041

Excenterslip Makita BO5041 är en mångsidig slipmaskin med hastighetsregulator och oscillerande rörelsemönster samt ett ergonomiskt utformat handtag med gummibeläggning som ger bättre kontroll och komfort.

KÖP HÄR: Excenterslip Makita BO5041


Deltaslip – slipmaskin för mindre detaljer

Om du ska putsa och jämna ut mindre detaljer, till exempel svårtillgängliga hörn, är det viktigt att slipen är liten och smidig att hantera. För detta är en deltaslip ett bra alternativ.

 

Slipmaskin för trä - Einhell TE-DS 20 E

Med Einhell TE-DS 20 E kommer du enkelt åt alla hörn och kanter. Den är ergonomiskt designad med elektronisk hastighetskontroll, soft start, ”Extreme Fix” kardborrfäste för sandpapper samt inbyggd adapter för dammsugare

KÖP HÄR: Einhell TE-DS 20 E


Bandslip – slipmaskin för grovslipning på stora ytor

Om du vill ha en kraftfull maskin för grovslipning på stora ytor är en bandslip ett bra alternativ. Dessa slipar effektivt bort mycket material, vilket också medför en risk för att du slipar bort för mycket eller orsakar ojämnheter på ytan.

 

Slipmaskin för trä - Bandslip Hikoki Power Tools SB8V2 1020 W

Mycket kraftig och kompakt bandslip med ergonomiskt gummibelagt tvåhandsgrepp och stor, lättillgänglig brytare.

KÖP HÄR: Bandslip Hikoki Power Tools SB8V2 1020 W

 


Planslip – slipmaskin för att jämna ut plana ytor

För att slipa och jämna ut en plan yta är planslipens rektangulära slipplatta som rör sig i en oscillerande rörelse ett ypperligt alternativ.

 

Slipmaskin för trä - Planslip Bosch Power Tools PSS 200A

PSS 200A har en perfekt lösning för finslipning och snabb avverkning med kraftig 200 W-motor med Softgrip som gör arbetet bekvämt. Den är smidig att hantera, även för vänsterhänta, och kardborrfästet ger snabba och smidiga slippappersbyten.

KÖP HÄR: Planslip Bosch Power Tools PSS 200A


Väggslip – slipmaskin för tak och väggar

Om du ska slipa väggar eller tak kan du behöva en slipmaskin som är utrustad med ett längre handtag för bättre räckvidd.

 

Slipmaskin för trä - Slipgiraff Einhell TC-DW 225

Einhell TC-DW 225 har ett justerbart handtag på teleskopstången vilket gör den bekväm att jobba med. Hastighetsregleringen gör att du enkelt kan anpassa hastighet efter ytan du bearbetar.

KÖP HÄR: Slipgiraff Einhell TC-DW 225


Läs också: 5 populäraste slipmaskinerna

Läs också: Spackla vägg – allt du behöver veta


 

Populära produkter under kategorin Slipmaskin

Populära artiklar