Välj rätt inbyggnadsugn – 5 populära modeller

Är du på jakt efter en ny ugn? Vi ger dig goda råd inför köpet och tipsar om de fem modeller som sålde allra bäst hos oss under förra året.

 

Läs också: Bäst i test: Vi jämför 3 populära inbyggnadsugnar

Läs också: Bäst i test: Vi jämför 4 populära köksfläktar

 

Vad ska jag tänka på när jag köper en inbyggnadsugn?

- Se till att din inbyggnadsugn får plats i köksinredningen. Det finns ugnar i olika bredder, även om de allra flesta är ca 60 cm.

- Med en inbyggnadsugn är du mer fri att placera ugnen var du vill, t.ex. i ett högskåp. Men tänk på att det ska finnas möjlighet för ångor att ventileras bort.

- Beroende på hur många ni är i familjen och hur ofta ugnen används kan det vara värt att kika på volymen. Det kan skilja en hel del på hur många liter som ugnen rymmer.

- Hur många funktioner som är önskvärt är en smaksak och beror på hur ugnen ska användas. Många ugnar har speciella paj- och pizzainställningar, ångfunktion är toppen om du bakar ofta eller tillreder grönsaker i ugnen och pyrolytisk rengöring kan vara smidig om du vill slippa rengöra ugnen själv. Vissa ugnar har även inbyggd timer och termometer, något som kan vara praktiskt när du vill stänga av ugnen vid en viss temperatur.

- Det kan också vara värt att titta på ugnens energieffektivitet. De ugnar som är mest energieffektiva märks med energiklass A.

- Tänk på att du behöver ta hjälp av en behörig elektriker vid installation om ugnen inte har en stickkontakt.

 

Topp 5: Populära inbyggnadsugnar

1. Bosch HBA530BB0S

2. Electrolux EOP600W

3. Bosch HBA533BW0S

4. Bosch HBA533BB0S

5. Siemens HB632GBS1S

 

 

Inbyggnadsugn

Mest sålda! Inbyggnadsugn Bosch HBA530BB0S

Inbyggnadsugn med fyra ugnsfunktioner: 3D varmluft plus, skonsam varmluft, över-/undervärme och stor variogrill. 3D HotAir Plus är en varmluftsfunktion som ger en jämn temperatur i hela ugnen och perfekt resultat på upp till tre nivåer samtidigt. Ugnens bakvägg har EcoClean-beläggning som automatiskt absorberar smuts.

KÖP HÄR: Inbyggnadsugn Bosch HBA530BB0S

 

 

Inbyggnadsugn

2:a plats. Ugn Electrolux EOP600W

Inbyggnadsugn från Electrolux med pyrolytisk självrengöring. Ugnsfunktioner: undervärme, upptining, grill, maxgrill, varmluftsgratinering, lampa, varmluft samt över/undervärme. Ugnen är också utrustad med en matlagningstermometer, som gör att du kan kontrollera hur din mat tillagas och ugnen stänger av sig när maten uppnår önskad temperatur.

KÖP HÄR: Ugn Electrolux EOP600W

 

 

Inbyggnadsugn

3:e plats. Inbyggnadsugn Bosch HBA533BW0S

Inbyggnadsugn med fem ugnsfunktioner: varmluftgrill, över-/undervärme, 3D varmluft plus, stor variogrill och skonsam varmluft. 3D HotAir Plus är en varmluftsfunktion som ger en jämn temperatur i hela ugnen och perfekt resultat på upp till 3 nivåer samtidigt. Ugnens bakvägg har EcoClean-beläggning som automatiskt absorberar smuts.

KÖP HÄR: Inbyggnadsugn Bosch HBA533BW0S

 

 

Inbyggnadsugn

4:e plats. Inbyggnadsugn Bosch HBA533BB0S

Inbyggnadsugn med fem ugnsfunktioner. Samma modell som på tredje plats men här i svart utförande.

KÖP HÄR: Inbyggnadsugn Bosch HBA533BB0S

 

 

Inbyggnadsugn

5:e plats. Ugn Siemens HB632GBS1S

Inbyggnadsugn med åtta olika ugnsfunktioner: 4D-varmluft, varmluft eco, över-/undervärme, över-/undervärme eco, varmluftsgrill, stor variogrill, pizzaläge och coolStart. Ugnen är också utrustad med temperaturförslag, uppvärmningskontroll och sabbatläge, där du kan ställa in tillagningstider upp till 74 timmar och varmhålla mat utan att slå på eller av ugnen.

KÖP HÄR: Ugn Siemens HB632GBS1S

Se alla inbyggnadsugnar här