Hörnbadkar: Välj rätt hörnbadkar – 3 populära modeller

Är du på jakt efter ett hörnbadkar? Här ger vi dig råd inför köpet och tipsar om några av de modeller som sålde bäst hos oss under förra året.

 

Läs också: 10 snygga badkar för det mindre badrummet

Se alla hörnbadkar här

Vad ska jag tänka på när jag väljer hörnbadkar?

1. Mät vilken maxstorlek badkaret får ha för att få plats och säkerställ att det går att få in i badrummet.

2. Fundera på hur många ni är som ska kunna bada samtidigt. Längden och bredden spelar förstås stor roll men titta även på baddjup och volym. Det kanske inte är nödvändigt att alla som badar ska kunna ligga ner samtidigt.

3. Badkarets invändiga form kan också spela roll för hur bekvämt det är att bada. En mjuk, rundad rygglutning och sargkant gör att du ligger bättre.

4. Ta reda på vilket material badkaret är gjort av. Idag är akryl vanligast. Fördelarna med akryl är att det är ett prisvärt material, som är relativt lätt att polera upp och reparera om skador skulle uppstå. Gjutmarmor, som också är vanligt, är ett gediget naturmaterial som är bra på att behålla värmen på vattnet. Nackdelarna är att badkaren blir ganska tunga. Det går att reparera skador men är svårare än med akryl.

 

 

Hörnbadkar

Hörnbadkar Svedbergs Buzz

Modernt hörnbadkar i akryl som passar perfekt i det lilla badrummet. Generösa avställningsytor för t.ex. tvål, schampo och badskum. Längd: 1270 mm. Bred: 1270 mm. Höjd: 585 mm. Baddjup 440 mm. Volym: 200 l.

KÖP HÄR: Hörnbadkar Svedbergs Buzz

 

 

Hörnbadkar

Badkar IDO Seven D Hörn

Elegant hörnbadkar i akryl som levereras med stativ och front, bräddavlopp och ventil. Längd: 1400 mm. Bredd 1400 mm. Höjd: 625 mm. Baddjup: 420 mm. Volym: 230 l.

KÖP HÄR: Badkar IDO Seven D Hörn

 

 

Hörnbadkar

Badkar Duravit Paiova Hörn

Assymetriskt badkar i akryl för placering i hörn. Integrerad panel och generösa avställningsytor. Längd: 1700 mm. Bred: 1300 mm. Höjd: 460 mm. Baddjup: 460 mm. Volym 225 l.

KÖP HÄR: Badkar Duravit Paiova Hörn

 

 

Läs också: Så väljer du rätt badkar – 10 vanliga frågor