Filtrera

39 kr

6 490 kr

39
39
6490
6490

lg collection

(10)

lundbergs

(15)

Grå

(3)

Trä/natur

(6)

Vit

(3)

Svart

(3)

Bänkskiva

(5)

Sidoavslutningslist

(1)

Hörnskarvprofil

(1)

Slipsvamp

(1)

Stänkpanel

(1)

Kantlist

(1)

Basic

(3)

Easy

(6)

High Gloss

(1)

LiGna Massivträ

(4)

Robust

(2)

Solid

(1)

Endast snabbleverans

(19)

Sortera

25 Produkter

Du har sett alla 25 produkter

Bänkskivor ska tåla en viss del fukt, vara slitstarka och underlätta vid köksarbetet. En bänkskiva kan förändra hela köket och inte bara tack vare att den är funktionell. Även utseendet är viktigt och idag finns det många olika material och utformningar att välja mellan.

Köpa rätt bänkskiva

Det första du måste göra när du ska välja en bänkskiva är att fundera på vilket material som passar dig. Bänkskivor kan till exempel vara tillverkade i sten, trä, laminat och keramik. I den här kategorin hittar du bänkskivor som är tillverkade av laminat. Det är ett mycket hållbart, underhållsfritt och hygieniskt material som dessutom har en lång livslängd. En annan fördel är att det är ett mycket prisvärt material som går att få i många olika mönster och färger. Färgen och mönstret bör passa in i övrig inredning i köket. Om du väljer en ny bänkskiva som är mörk eller blank måste du räkna med att det är lättare för repor att synas. Fördelen med laminat jämfört med andra material som massivt trä, sten eller keramik är att det är billigare att köpa och att sätta in. Du måste dock alltid skydda bänkskivan mot värme, till exempel genom att använda kastrull- och muggunderlägg.

Att installera en bänkskiva

Innan du köper en bänkskiva online är det viktigt att du mäter ut hur mycket av materialet du behöver. Om du har lite erfarenhet med att skruva och såga med en sticksåg bör allt från att köpa bänkskiva till att montera den inte vara alltför svårt. Du behöver dock lite utrustning, som en sticksåg och en skruvmejsel. Först och främst måste du skruva bort den gamla bänkskivan, sedan måste du koppla ut och ställa undan vitvarorna. Var försiktig om det finns kakel kvar som ej ska bytas ut, eftersom det är viktigt att det inte skadas. På din nya skiva måste du rita upp och såga ut hål för att passa in vitvarorna igen. Sedan skruvar du enkelt fast din nya skiva. I alla köp du gör medföljer lättfattliga instruktioner. Trots att det inte är ett särskilt stort jobb kan det ändå vara värt att anlita en fackman, just för att det är en del moment som måste bli rätt. Detta gäller speciellt om du har ett komplicerat utrymme där den ska monteras.

Bänkskiva

Laminat är ett modernt material

En Bänkskiva av trä ger ett klassiskt utseende som passar i de flesta kök. Nackdelen med att välja en bänkskiva som är tillverkad av massivt trä är att den ofta är dyrare att köpa in. För att ändå få intrycket av trä i köket kan du välja laminat istället. Det är moderna bänkskivor som kombinerar utseendet av vackra träslag med en tålig konstruktion. Fördelen är att dessa bänkskivor kan kosta mycket mindre än de mer exklusiva varianterna, samtidigt som det är svårt att se att det inte är vanligt trä. En annan fördel är att det finns många olika mönster, färger och utföranden att välja mellan, vilket gör att du kan skapa precis den köksbänk som du vill ha.

En yta som används ofta

En köksbänk är en av de ytor i våra hem som vi använder väldigt ofta och därför måste den kunna utstå ett visst slitage samt fukt. Det är viktigt att du väljer en bänkskiva som passar ditt hem och din livsstil. Vet du med dig att du kanske inte alltid är särskilt bra på att lägga ut värmeunderlägg och torka av spill från ytan kanske inte laminat är det bästa valet för dig. Då kan till exempel en stenskiva vara ett bättre val. Det är ett dyrare material än laminat, men på sikt kan det vara en bra investering eftersom det inte behöver bytas ut lika ofta på grund av slitage. Det går även att ställa varma kärl direkt på ytan. Innan du köper din produkt, tänk därför efter hur du kommer att använda den.

Fördelen med massivt trä

En Bänkskiva av ek som är tillverkad av massivt trä ger ett exklusivt och lyxigt intryck som kan lyfta hela köket. Eftersom trä är ett levande material så åldras det med värdighet. Det är även ett mycket tåligt material som vid rätt skötsel kan hålla mycket länge. En annan fördel med bänkskivor av massivt trä jämfört med bänkskivor tillverkade av laminat är att det går att slipa om dem vid behov. Det är därför en bra investering på lång sikt, eftersom en enkel slipning kan göra att repor, fläckar och andra märken inte syns alls. Du måste dock ändå alltid tänka på att skydda den från direkt värme och spill.

Välj bänkskiva efter din egen smak

Ett annat träslag som är mycket populärt att använda inom inredning är valnöt. Det är ett träslag som ger en varm och ombonad känsla när den används för möbler och detaljer inom heminredningen. En Bänkskiva av valnöt är ett bra val för det hem som värdesätter hög kvalitet och en känsla av tidlös elegans. En bänkskiva av valnötslaminat är en bra investering som garanterat höjer estetiken i köket, men vilket träslag du väljer bestämmer du helt efter ditt eget tycke och smak. Det finns även laminatskivor som istället för träslag ser ut som marmor, är högblanka eller har andra intressanta mönster. Vi har störst utbud och håller dessutom låga priser. Fråga gärna vår kundtjänst om du har några frågor om våra bänkskivor.