Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-22

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
020 - 25 00 25

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
020 - 25 00 25
Mina Sidor

Golv Kährs Luxury tiles: Istället för trä och sten – vinyl!

Mjukt, varmt, ljuddämpande, slitstarkt och lättstädat. Fem goda egenskaper som utmärker vinylgolvet. Men inte kan väl vinyl matcha känslan av trä eller sten? Tja, då är det läge att spana in nya Kährs Luxury Tiles.

Av Jens Klaive2022-12-13

Välj ett elegant vinylgolv från Kährs

Varumärket Kährs har länge varit synonymt med golv i världsklass. Den som lägger ett golv från Kährs vet att det kommer att tillföra rummet en rejäl dos elegans. Men då har det handlat om trägolv. Sedan en tid tillbaka finns nu alltså även vinylgolv på repertoaren. Det kan kanske kännas som lite av en chansning, men känner vi Kährs rätt så är det extremt noga utvecklat för kunna leva upp till deras rykte. Plattorna och plankorna i Kährs Luxury Tiles, som vinylgolvserien kallas, bygger på en hård vinylkärna och ett klickbaserat installationssystem, vilket tillsammans gör golven mycket stabila. Ovanpå det ett keramiskt ytskikt som effektivt skyddar mot hack, repor och vätskor. Se där ett golv som inbjuder till både lek och fest! 

Golvet och rummet
Golv, vägg och tak. Tre enheter som gör ett rum. Det är också samspelet dem emellan som kan förändra upplevelsen av rummet, med olika färger, mönster och ljus. Basen skapas av golvet och ger rummet tyngd och karaktär. Men det ska också samspela med all annan inredning, inklusive möbler. Därför behöver man tänka på helheten när man väljer golv. Eftersom utseendet på ett golv är mer permanent än färgen på väggar och tak bör man välja ett vinylgolv som passar som grund till inredningen. En av de bästa sakerna med vinylgolv är att det finns så otroligt många stilar att välja mellan och alla har samma bra egenskaper. I Luxury Tiles-sortimentet finns vinylgolv i mängder av utföranden i trä- och stenimitation: ljusa, mörka, livfulla, lugna och allt där emellan.

Vilket vinylgolv passar mina rum?
Vinylgolvets färg kan ha stor inverkan på känslan i ett rum. Generellt kan man säga att ett mörkt golv fångar upp mycket ljus och ger rummet en varm känsla. Ett ljust vinylgolv reflekterar ljuset och kan istället göra att ditt rum upplevs större. Bredden och längden på vinylgolvets design påverkar också rummets rymdkänsla. En generell regel är att välja mindre mönster till mindre rum, och större till större rum. Dessutom utsätts olika rum så klart för olika mycket slitage. Tänk till exempel på hur mycket man rör sig på köksgolvet, eller hur mycket lek ett barnrum ska tåla. Kährs Luxury Tiles är stabila och ljuddämpade, slitstarka och lättstädade. Det gör att de faktiskt går utmärkt att lägga i husets alla rum (med undantag för uterum och  bad- och duschrum, som kräver speciell fuktsäkring).

Enkel installation
Kährs Luxury Tiles är utvecklat för att man ska kunna lägga det själv. Plattorna och plankorna låses samman med ett klicksystem som ger hög stabilitet ihop med den hårda vinylkärnan. Dessa golv är också perfekta att kombinera med inbyggd golvvärme – så att ditt hem blir ännu mysigare.


Tre förslag:

Vinylgolv för köket
Kährs LT Click Kebnekaise CLS Sten

Vinylgolv för vardagsrummet
Kährs LT Click Yukon CLW 1-Stav

Vinylgolv för barnrummet
Kährs LT Click Lacandon CLW 1-Stav

Populära artiklar

Andra som läste artikeln läste också