Ring oss på 020-25 00 25
 • Kundservice är stängt
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Läs våra reportage

  (Se alla reportage)

  Bygga pool med Thermoblock – så funkar det

  Simturer på morgonen, lek och stoj på eftermiddagen och party på kvällen. Med en egen pool i trädgården kan du skapa en naturlig samlingsplats med både stil och personlighet.

  Läs hela reportaget

  Gäststuga – så bygger du snabbt, enkelt och FLEXibelt

  Har du bestämt dig för att bygga en gäststuga men ännu inte riktigt hur, då kan JABO FLEX smarta modullösningar vara något att titta lite närmare på.

  Läs hela reportaget

  Få stöd och inspiration från våra guider

  (Se alla guider)

  Vad kostar det?

  Bygga pool – så mycket kostar det

  Läs guiden

  Inspiration

  Designern - Så lyckas du med trädgården

  Läs guiden

  Inspiration

  Marksten tar din trädgård till nya höjder

  Läs guiden

  Inspiration

  Trädgården är möblerad natur

  Läs guiden

  Våra mest populära produkter

  Altan & terrass

  Kanske har du en längre tid funderat på att bygga en altan i anslutning till huset och att en härlig terrass skulle vara underbar? Ett altanbygge kan gå fortare än vad man tror så var inte rädd för att inte hinna klart till din specifika deadline.

  Bygg en altan eller terrass anpassad till just dig

  En uteplats bakom huset kommer säkerligen att ge dig och hela familjen en ljuvlig oas där ni kan spendera varma sommardagar och sköna höstkvällar. På altanen har du utrymme att underhålla gäster och plats för barnen att ha sin lilla uppblåsbara pool. Här finns det även plats för sköna solstolar när det nalkas lata semesterdagar. Dessa altaner är lätta att bygga själv då du alltid kan få goda råd och hjälp från oss på bygghemma.se som med stort utbud. Innan du börjar bygga är det bra att ta reda på vilken sida av huset det är mest sol eftersom man naturligtvis gärna sitter just där.

  En altan för hela familjen

  När du bygger din altan skall du göra det så att den blir funktionell och täcker alla dina och övriga familjens behov. Fundera tillsammans vad ni vill kunna utnyttja altanen till och hur mycket tid ni kommer att spendera där. Planera även en vilken typ av terrassinredning som tilltalar er så att det blir en riktigt mysig terrass där alla kan trivas. Gör en stor sittgrupp med bord, soffa och stolar eller två mindre och placera ut stolar som enkelt går att flytta runt efter behov. Tänk efter ifall att det behövs ett tak och skyddande väggar på och omkring altanen. Även belysningen är viktig för uteplatsens känsla och bör därför planeras. Om utrymmet kommer att vara i aktiv användning även under hösten kan det vara bra att lägga till både tak och mysig belysning. Tänk även på att terrassmöblerna gärna får vara fuktskyddade så de tål lite sommarregn eller morgondagg och hålls snyggare en längre tid.

  Vad skall jag tänka på när jag bygger altan?

  Bygg av hållbara material

  När man sätter igång med ett altanbygge är det bra att använda sig av värmebehandlat trä. Vid en värmebehandling har värmen gjort att röta inte uppstår, vilket är bra då däcket är utsatt för både regn och rusk. Ett altandäck kan bli mycket halt vid vått väder och det rekommenderas att man ytbehandlar terrassbrädorna. En sådan behandling gör även att det värmebehandlade träets ytor inte blir gråa utav UV-strålningen. När det gäller belysning och installation av Altanbelysning är det viktigt att låta en elektriker göra kopplingarna så att allt blir rätt. Om det finns tak över din altan kan det vara bra att lägga in några spotlights som under varma höstkvällar ger ett fint sken.

  Lite om kostnaderna

  Vad det kostar att bygga terrass är väldigt svårt att uppskatta. Det beror mycket på hur stor sittyta du vill ha och om du vill ha tak och vindskydd eller inte. Väljer du att ha tak eller vindskydd måste grunden förstärkas vilket ökar på materialets åtgång. Ett tak behöver ingalunda byggas samtidigt som själva altanen, vilket gör att kostnaderna kan spridas ut över ett par år och på det sättet kan man komma en bra bit med en mindre summa pengar. Tycker du att du inte hinner eller inte klarar av att bygga en altan själv kan du anlita någon som bygger den åt dig och då kan du naturligtvis använda dig av ROT-avdrag.

  Sköna och hållbara altanmöbler

  En uteplats där det finns sköna Altanmöbler kommer att bli sommarens härligaste plats. Köp ett stadigt bord med plats för fyra eller fler. Utemöbler av konstrotting är väldigt populära eftersom de oftast har en stomme av aluminium vilket gör att de inte väger mycket och därmed är enkla att flytta omkring på altanen. Konstrotting håller också väldigt bra om det står ute året om. På bygghemma.se hittar du ett stort urval av utemöbler. Det finns soffor, fåtöljer, stolar samt bord som du hur som helst kan kombinera så att de passar bäst för dina behov. Du hittar även i sortimentet utemöbler för barn, stolsdynor och terrassvärmare som är ett härligt tillägg i inredningen på altanen och dessutom till låga priser.

  Skydda dörren med ett myggnät

  När altanen är färdigbyggd kommer du snabbt att märka hur mycket tid du vistas ute på din altan. Oftast har man en Altandörr öppen för att det skall vara så enkelt som möjligt att röra sig mellan hus och uteplats. Skaffa ett snyggt och praktiskt myggnät till dörröppningen så att inga objudna irriterande gäster flyger in. Sommaren är så kort att det verkligen är värt att göra det bästa av den. Den ger dig och familjen ett extra uterum under sommaren och kommer att vara till stor glädje. Om du känner dig osäker på hur altanen skall byggas eller ifall att du behöver goda råd och produktidéer, hör dig för med personalen på bygghemma.se som erbjuder dig kunnig service.