Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Marmor

Filtrera

175kr
3395kr

Marmor

(81)

Terrazzo

(26)

Trä

(6)

Sten

(1)

Granit

(5)

Kalksten

(3)

Granitplatta

(2)

Fasad

(1)

arredo

(43)

artstone

(23)

bricmate

(1)

hill ceramic

(1)

italian marble

(30)

lhådös

(31)

Marmor

(72)

Klinker

(32)

Granitkeramik

(1)

Trampsten

(1)

Mosaik

(10)

Natursten

(5)

Kalksten

(3)

Granitplatta

(2)

Väggsten

(2)

Golv- och Väggsten

(1)

Grå

(40)

Vit

(24)

Svart

(19)

Flerfärgad

(9)

Beige

(17)

Grön

(7)

Sortera

129 Produkter

Du har sett 36 av 129 produkter
1 av 4

Vanliga frågor om

Vad ska jag tänka på inför köp av marmor?
Hur fungerar marmor i våtutrymmen?
Hur inreder jag med marmor?
Vilka nackdelar finns med marmor på golv?

Populära filtreringar

Marmor är en bergart som använts inom bygg och utsmyckning i flera tusen år. Materialet är relativt enkelt att bearbeta samtidigt som det har ett slående utseende och många bra egenskaper. Marmorn förekommer naturligt i många olika färger och skiftningar.

Olika typer av marmor

Det finns många olika sorters marmor med olika egenskaper. De flesta fungerar dock utmärkt för de ändamål som gäller i samband med bygg- och renoveringsprojekt. Det innebär att valet av marmorplatta främst är en estetisk fråga. Färgerna och marmorns naturliga mönster är ofta slående och man ska inte välja en sort man tror att man kommer att tröttna på. Materialet har nämligen mycket lång livslängd. När det gäller inredning som har så här mycket karaktär är det också bra att tänka på hur man matchar den med resten av rummet. Till ett grönt eller svart marmorgolv är det till exempel snyggt och lämpligt med vitt kakel. Vi på Bygghemma har olika typer av marmorplattor som läggs på olika sätt och passar både i kök, badrum och hall. Hör gärna efter med oss om du är osäker på vad du ska välja.

Marmor är ett tungt material

Är man bara noggrann och har den tid som krävs kan man i regel lägga ett marmorgolv på egen hand. Det är inte det lättaste renoveringsprojektet man kan ge sig i kast med men heller inte det svåraste. Det krävs dock att förutsättningarna är de rätta. Marmor är så pass tungt att man måste ha ett stabilt golv under plattorna för att det ska klara vikten. Det behöver även vara helt plant, annars kan små sprickor uppstå. Innan du bestämmer dig för att köpa marmor på nätet eller i en butik bör du alltså kontrollera hur undergolvet är beskaffat. Att stärka upp och flytspackla där man ska lägga in plattorna är ofta svårare än att sedan få marmorn på plats. Storleken på marmorplattorna avgör sedan hur tungt och pilligt det kommer att vara att lägga golvet.